fbq
Kilpailijat, promo

Kilpailijat närkästyivät Diili-voittajan liian pienestä liksasta: ”Kuka sinne viittii viiden tonnin palkalla mennä?”

Ohituskaista Diiliin -podcastissa on puitu Diilin voittajalle tarkoitetun pestin palkkatasoa.

Diilin voittajalle on luvassa kuluvalla kaudella työpaikka helsinkiläisen kulttuurikeskus Korjaamon johtajana. Kilpailijoiden mukaan hakuvaiheessa oli kuitenkin hyvin epäselvää, mitä työ tarkalleen ottaen pitää sisällään.

Asiasta on Ohituskaista Diiliin -podcastissa keskustelemassa Diilistä jo aiemmin pudonnut Christopher ”Crisu” Hokkanen.

– Että ootko sä siivoustoimenjohtaja, parkkitoiminnan johtaja? Se jätettiin auki, sitä ei kerrottu ollenkaan, hän kummastelee.

Hän oli hakemassa työpaikkaa tosissaan, mutta kertoo, että kuvausten alettua hänen ”pilvilinnansa rapisivat nopeasti”. Crisu paljastaa, että kun luvassa olleen työpaikan palkka kerrottiin heille, hänen epäilyksensä vahvistuivat entisestään. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hän ei voi salassapitovelvollisuuteen vedoten paljastaa palkkasummaa.

– Mutta sanotaanko näin, että se ei vastannut mun mielestä esimerkiksi mun kokemuksella ja koulutuksella olevan kulttuurialan henkilön normiliksaa.

Potkut saanut Diili-Sandra puhuu suunsa puhtaaksi: ”Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä epäonnistuu”

On käynyt ilmi, etteivät kaikki kilpailijat edes halunneet työpaikkaa, vaan hakivat Diiliin osallistumisella esimerkiksi näkyvyyttä, kokemuksia ja kontakteja. Ainakin Sandra Rinta-Panttila ja Jussi Haavisto ovat myöntäneet samaisessa podcastissa näin olleen heidän kohdallaan. Yksi heistä on myös Laura Biskop, joka sai potkut jo kilpailun alkuvaiheessa. 

– Ensinnäkin lähteä Helsinkiin jollain fucking viiden tonnin palkalla. Ihan oikeasti! Kuka sinne viittii semmosella liksalla mennä? Onhan se aika pieni. En olis varmaan ottanut sitä työpaikkaa vastaan, Laura tykitti podcastin aiemmassa jaksossa.

Laura kertoi, että hänen tulee tienata kuukaudessa ainakin kymppitonni.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

 – Jos me lähdettäisiin Rikkaat ja rahattomat -ohjelmaan, meillä on ravihevosia ja jääkiekkoileva poika, niin voitte kuvitella, sillä kertaa ne Manniset olis niitä köyhiä, hän heitti viitaten ohjelmaan osallistuneisiin Aki Manniseen ja Rita Niemi-Manniseen.

Diili-Jussi helpottui potkuistaan – paljastaa uuden työnsä

Crisun kerrottiin Diilin esittelyssä olevan ammatiltaan tuottaja, joka työskentelee kulttuurialalla oman yrityksensä kautta. Lauran puolestaan tiedotettiin olevan asuntosijoittaja. 

Suomessa palkansaajan keskipalkka oli Tilastokeskuksen viimeisimmässä, kesäkuussa 2023 julkaisemassa tilastossa 3 822 euroa. Kulttuurituottajan palkka kuntasektorilla on Duunitorin palkkavertailun mukaan 2 934 euroa.  

Diili maanantaisin Nelosella ja Ruudussa. 

Seuraa meitä somessa