fbq

Eläköityvä Hayao Miyazaki julkaisi uuden elokuvan kaikessa hiljaisuudessa

Elokuvan uskotaan jäävän 82-vuotiaan Miyazakin viimeiseksi.

Japanilaisen animaation legenda Hayao Miyazaki, 82, julkaisi perjantaina 14.7. uuden elokuvansa, Kuinka te elätte? yli vuosikymmenen tauon jälkeen.

Elokuva perustuu nimeltään Genzaburo Yoshinon romaaniin ja kertoo pojasta, joka muuttaa äitinsä kuoleman jälkeen maaseudulle isänsä kanssa.

Matt Damon masentui kuvatessaan elokuvaa - vaimon sanat pysäyttivät

Siellä poika tapaa haikaran, joka vie hänet vaihtoehtoiseen universumiin, missä mysteeri äidin kuolemasta paljastuu.

Hayao Miyazaki palkittiin Oscarilla elokuvasta Henkien kätkemä (2001).

Elokuva julkaistiin erikoisesti kaikessa hiljaisuudessa ilman trailereita ja markkinointia, kertoo uutistoimisto Reuters. Elokuvasta oli tiedossa vain nimi ja juliste, mikä lähetettiin vain tiettyihin elokuvateattereihin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Koska ei ollut mitään markkinointia tuntui siltä, että pystyin kokemaan elokuvan koko kehollani, Yumiko Kokubo iloitsi Reutersille.

Hayao Miyazaki vuoden 2014 Oscar-gaalassa. Hänen edellinen elokuvansa oli Tuuli nousee (2013), joka oli ehdolla parhaaksi animaatioelokuvaksi.

Miyazaki muistetaan muun muassa elokuvista Naapurini Totoro (1988) ja Henkien kätkemä (2001), josta hän voitti parhaan animaatioelokuvan Oscarin.

Vaikka Miyazaki on ilmoittanut urallaan pari kertaa aiemmin jäävänsä eläkkeelle, monet uskovat, että Kuinka te elätte? jää hänen viimeiseksi elokuvakseen. Vielä ei ole tiedossa, milloin elokuva julkaistaan Suomessa.

Elokuva-arvostelu: Elemental – Väriloiston ja hauskojen sanailujen takana on ennalta arvattava tarina

Netflixissä on katsottavissa tällä hetkellä 15 Miyazakin elokuvaa, muun muassa Naapurini Totoro, Henkien kätkemä ja Liikkuva linna (2004).

Seuraa meitä somessa