fbq

50-vuotias Helmarit kohtaa tänään Islannin – Suomen maalitykillä enemmän maajoukkueosumia kuin Teemu Pukilla

Helmareiden tähtihyökkääjä Linda Sällström kikkailee kentällä, kun tänä vuonna 50-vuotissynttäreitään viettävä Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Islannin ja Skotlannin.

Suomen naisten A-maajoukkuetta ei valitettavasti nähdä tällä kertaa naisten jalkapallon MM-turnauksen viheriöillä, mutta 14. ja 18. heinäkuuta on luvassa Kansojen liigaa ennakoivat ei-kilpailulliset maaottelut Islantia ja Skotlantia vastaan. Yle esittää tänään Reykjavikissa pelattavan Islanti-pelin Yle Areenassa. Tampereen Ratina-stadionilla 18.7. oteltava Helmareiden Skotlanti-matsi nähdään TV2:lla tiistaina.

Ruotsissa Vittsjö GIK -joukkueessa pelaava Helmarit-hyökkääjä Linda Sällström osallistuu Suomen naisten maajoukkueen 50-vuotisjuhlavuoden viettoon iloisella mielellä.

– On kiva taas kokoontua Helmareiden kanssa ja pelata kovia kansainvälisiä vastustajia vastaan. Maajoukkueleiri on tällä viikolla ja olisi mukavaa, että saisimme kakkua, Linda tuumii.

Ruotsissa ammattilaisena pelaava Linda Sällström opiskelee jalkapallon ohella lääkäriksi.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Osumia enemmän kuin Pukilla

Tällä hetkellä 55 maalia maaotteluissa laukonut Linda Sällström on Suomen kaikkien aikojen paras maalintekijä maajoukkuejalkapallossa ohittaen kirkkaasti myös Huuhkajien parhaan Teemu Pukin (38). Lindan ensimmäinen maajoukkueosuma syntyi syksyllä 2007 juuri Skotlantia vastaan.

– Skotlanti on tosi hyvä joukkue, ei mikään helppo vastus. Tämä on Helmareille vuoden ensimmäinen kotipeli. Toivottavasti tulee paljon ihmisiä paikalle ja muut ovat yhtä innoissaan kuin itse olen, tähtihyökkääjä hehkuttaa.

7-vuotiaana futiksen aloittaneen taiturin salaisuus on nopeus.

– Vahvuuteni on aina ollut nopeus. On pelattu tyylillä, joka on sopinut vahvuuksilleni. Kun ryhdyn nopeuskisaan puolustajan kanssa, niin harvoin jään siinä kakkoseksi. Vahvasta yleisurheilutaustasta on ollut myös hyötyä, Linda uskoo.

Tänä vuonna 50-vuotias Helmarit mittelee Tampereella 18.7. Skotlantia vastaan.

Legendojen kohtaaminen peruutui

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suomen naisten jalkapallon ihka ensimmäinen A-maaottelu pelattiin Ahvenanmaalla 25.8. vuonna 1973. Vastustajana oli rakas vihollisemme Ruotsi, ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Myös ensimmäinen voitto otettiin Ruotsista, jonka Suomen naiset peittosivat maajoukkuematsissa 1976.

Helmareiden tiedottaja Eveliina Parikka kertoo, että elokuussa oli alun perin tarkoituksena järjestää juhlaottelu, jossa olisivat olleet vastakkain Suomen ja Ruotsin maajoukkueiden vanhat legendat. Suomen Palloliitto suunnitteli tapahtumaa yhdessä Ruotsin jalkapalloliiton kanssa, mutta lopulta Ruotsin liitolla ei ollut MM-kisakiireiden vuoksi aikaa osallistua projektiin.

Yle näyttää 14.7. Reykjavikissa pelattavan Helmareiden Islanti-pelin Yle Areenassa tänään kello 20.50. Tampereella 18.7. oteltava Skotlanti-matsi nähdään TV2:lla tiistaina 18.50.

Seuraa meitä somessa