fbq

Elokuva-arvostelu: Elemental – Väriloiston ja hauskojen sanailujen takana on ennalta arvattava tarina

Uuden animaatioelokuvan kantavana voimana on maahanmuutto ja toisten hyväksyminen.

Disneyn ja Pixarin uuden Elemental-animaatioelokuvan tapahtumat sijoittuvat Element Cityyn, jossa elementtejä edustavat tuli-, vesi-, maa- ja ilmahahmot asustavat rinnakkain. Tarinan pääosassa on tulisieluinen Virva, joka on nokkela nuori nainen. Hän ystävystyy hauskan ja hömelön virran viemän vesihepun Vellun kanssa. Heidän ystävyytensä haastaa Virvan käsityksen maailmasta, jossa he elävät.

Tämä tarina on nähty ennenkin. Kaksi toisilleen sopimatonta rakastuu, ja päätyvät esteiden kautta lopulta yhteen. Tällä kertaa tarina on tehty visuaalisesti kauniisti, ja sitä ympäröivä maailma tempaisee mukaansa reiluksi puoleksitoista tunniksi. Element City on upea ja värikäs yksityiskohtia myöten.

Tarina elementeistä ei sinänsä kuulosta houkuttelevalta eikä herätä kiinnostusta varsinkaan perheen pienemmissä. Kantava teema maahanmuutosta ja sen vaikutuksista on kuitenkin esitetty selkeästi ja samaistuttavasti. Lisäksi elokuvassa piilee opetus kaiken ikäisille katsojille erilaisuudesta, sopeutumisesta ja itsensä sekä toisten hyväksymisestä.

Elokuvassa oli mukana myös hersyvää huumoria, varsinkin aikuiseen makuun. Naurahtipa koko yleisö ääneen kerran jos toisenkin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Virva

Elokuvaan valittu musiikki pitää otteessaan, ja äänimaailma tukee tarinan kulkua. Suomalaisversion ääninäyttelijöiden valinnat ja roolisuoritukset osuvat nappiin. He herättävät hahmonsa eloon selkeällä artikuloinnilla. Virvan roolissa kuullaan Viivi Tamminen ja Velluna Miro Lopperi.

Muutama yllätyskin oli elokuvaan saatu, mikä piristi muuten erittäin ennalta arvattavaa tarinankulkua. Kaiken kaikkiaan viihdyttävä hyvänmielen elokuva, jonka parissa viihtyy aikuinenkin.

Animaation on ohjannut Peter Sohn ja suomalaisina ääninä kuullaan lisäksi muun muassa Carl-Kristian Rundman, Hellen Willberg ja Jonna Järnefelt.

Pixarin uusin lastenelokuva koki täydellisen mahalaskun - lipputulot huonoimmat liki 30 vuoteen

Elemental elokuvateattereissa perjantaina 7.7.

Seuraa meitä somessa