fbq
Kotoisa, Niko Saarinen

Niko Saarinen shokissa Kotoisa-remontin lopputuloksesta – katso kuvat muutoksesta

Kotoisa-ohjelmassa radiojuontajan koti kaipaa persoonallisempaa ilmettä.

Kotoisa-jaksossa 29. huhtikuuta radiojuontaja Niko Saarisen koti kaipaa persoonallisempaa ilmettä. Koti on pari vuotta vanha kerrostalokolmio. Haasteena on siisti, hyväkuntoinen, valmis asunto, jossa kalusteet on valittu rakennusvaiheessa miellyttämään kaikkia, jolloin tulos on persoonaton.

Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää jakson tapahtumia.

Kuvausvaiheessa Niko on ehtinyt asua asunnossa kolmisen kuukautta. Kiireisen arjen ohessa hän haluaisi viettää vapaa-aikansa asunnossa, jossa hän viihtyy. Kyseessä on Nikon ensiasunto.

– Ensiasunnon ostaminen on ihan hirveetä. Olen nähnyt Instagramissa, kun jotkut laittaa niiden kauppakirjojen kuvia ja skumppalaseja, että ihanaa, ensiasunto. Mulla tuli niin hirveä ostokrapula, että melkein itkin, Niko avautuu.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tämä on niin keskeneräinen, että mulle ei ole missään vaiheessa tullut sellaista fiilistä, että ah, mä tulin himaan, hän jatkaa.

Niko toivoo, että ammattilaiset tekevät asunnosta hänen unelmiensa kodin. Niko toivoo kotiinsa saarekkeen. Asunnossa on tupakeittiö, joten hän toivoo jotain, mikä erottaa keittiön ja olohuoneen toisistaan. Ehdoton pyyntö on, että remontin jälkeen kodista löytyy viinikaappi.

Kotoisa, Niko Saarinen
Olohuone ennen remonttia.

Olohuoneen seinä tuottaa myös harmaita hiuksia Nikolle. Hän ei tiedä, mitä sillä tekisi. Sisustussuunnittelija Seija Strand kysyy, että haluaako Niko seinälle kaappeja osittain. Hän myös tiedustelee, olisiko kaappiseinä liikaa.

– En tiedä, onko se kauhistus, mutta olisi se hirvittävää. Mulla on monta tunneskaalaa. Sitten kun me mennään siihen, että mä olen tosi dramaattinen ja kauhuissani, niin sitten se ei välttis pyöri tv:ssä, Niko perustelee.

– Mulla tuli hiki tässä vaiheessa, Seija naureskelee.

Työhuone ennen remonttia.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Niko on ehdoton siinä, että olohuoneessa tulee olla televisio. Siihen ei saa koskea. Myöskään mitään turhan värikästä ei kodista tarvitse löytyä. Asunnon toinessa makuuhuoneessa tulisi yhdistää työtila ja vaatehuone, joka olisi Sinkkuelämää-sarjan tyylinen.

– Kun mä menen kirjoittamaan, niin mä haluan olla Carrie (Bradshaw), Niko kuvailee.

Seija toivoo päässeensä Nikon pään sisään, jotta lopputuloksesta tulisi radiojuontajan näköinen. Hän toivoo pystyvänsä säilyttämään mahdollisimman paljon, koska kohde on uusi, eikä siinä ole sinänsä mitään vikaa. Kylmä värimaailma kuitenkin kaipaa ehostusta. Seija lähtee liikkeelle tunnelman luomisesta.

Kotoisa, Niko Saarinen
Kylpyhuone ennen remonttia.

Remontin jälkeen Seija on itse tyytyväinen lopputulokseen. Hän kertoo, että kohteen paljastus jännittää hieman, mutta hänellä on kuitenkin röyhkeän itsevarma olo.

– Siinä on just sopiva twisti Manhattania, joka kohtaa Suomen, ja etenkin se kohtaa Nikon, Seija kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tavallaan mulla on sellainen tunne, että tämä on ihan sairaan hyvä, mutta se mitä tuntee Nikoa, niin hän on aika draamailija, hän jatkaa.

Seija ja remonttiurakoitsija Vilja Schepel uskovat, että luvassa on suoraa tykitystä, oli Nikon mielipide mikä tahansa. Nikoa itseäkin jännittää, miltä hänen kotinsa näyttää.

– Oh my god! Mitä! Tämä ei ole mun koti, Niko hihkaisee avatessaan silmät.

– Mä jäin odottamaan vahvaa reaktiota johonkin suuntaan, Seija kertoo jännittyneenä.

Pian Seija saa reaktion. Niko uskoo olleensa hetken aikaa shokissa.

– Mä olen onnellinen, mutta mulla menee hetki prosessoida, Niko kertoo.

Nikon koti remontin jälkeen

Kotoisa, Niko Saarinen
Olohuone
Keittiö
Kotoisa, Niko Saarinen
Kylpyhuone
Kotoisa, Niko Saarinen
Työtila
Kotoisa, Niko Saarinen
Olohuoneen seinä, joka oli aiemmin liian tyhjä.

Kotoisa maanantaisin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa