fbq

Suoratoistovinkit: Steven Spielbergin tuottamalla Netflix-sarjalla on hämäävä nimi

Uusi luontosarja Netflixiin.

Elämä planeetallamme

Netflix KE

Upouudessa Netflix-luontosarjassa tutkitaan kahdeksan jakson ajan sitä, kuinka elämä on kehittynyt maapallolla. Tällä hetkellä planeetallamme on noin 20 eläinlajia, mutta kyse on vain pienestä otannasta elämästä Maassa. Noin 99 prosenttia kaikista lajeista on tavalla tai toisella poistunut ja vaipunut historian hämärään.

Elämä planeetallamme kartoittaa tätä lajien vaihtumisen historiaa. Välillä hallitsevassa asemassa ovat olleet hirmuliskot, välillä nisäkkäät. Dynastioiden nousuja ja laskuja havainnollistetaan sarjassa sekä todellisilla luontokuvauksilla että tietokonegrafiikan keinoin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yksi Elämä planeetallamme -sarjan tuottajista on elokuvan suurmies Steven Spielberg. Kuvapuolta on puolestaan tehty yhteistyössä George Lucasin perustaman Industrial Light & Magic -yhtiön kanssa. Sarjan kertojaäänenä toimii näyttelijä Morgan Freeman.

Hyvin samanlaisista nimistään huolimatta sarjaa ei pidä sekoittaa kahteen muuhun Netflix-nimikkeeseen eli David Attenborough – elämä planeetallamme -dokumenttiin ja Our Planet – uskomaton planeettamme -sarjaan. Elämä planeetallamme on oma itsenäinen kokonaisuutensa, vaikkakin tuotantoyhtiö on sama, Silverback Films.

Jonne aloittaa sarjan tukihenkilönä

Terapiatreffit 2

Areena SU

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Terapiatreffit pyrkii olemaan lämminhenkinen deittireality, joka näyttää aitoja ihmisiä. Sarjassa neljä paria tapaavat ensimmäistä kertaa sokkotreffeillä, mutta taustalla on huonoja kokemuksia tai omia haasteita liittyen nykypäivän ulkonäkö- ja statuskeskeiseen deittikulttuuriin.

Pareja on kokemuksen läpi auttamassa ihmismielen ammattilainen. Ensimmäisellä kaudella tässä roolissa oli Terapeutti-Villenäkin tunnettu psykoterapeutti Ville Merinen. Merisen ura eteni tämän vuoden eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi, joten toisella kaudella deittailijoiden tukena on Jonne Juntura, 30-vuotias psykiatriaan ja päihdelääketieteeseen erikoistuva lääkäri.

Terapiatreffien deittailijoiden uusi tuki Jonne Juntura.

Potilastyön lisäksi Jonnekin tekee työtään sosiaalisessa mediassa. Siellä hänen päätemoinaan ovat mielenterveys, päihdelääketiede ja seksologia. Jonnella on myös seksuaalineuvojan pätevyys.

Paul Giamatti liittyy näyttelijäkaartiin

30 Coins – kausi 2

HBO Max MA

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Espanjalainen mysteeri- ja kauhusarja jatkuu. 30 Coinsin toisella tuotantokaudella suurin osa Pedrazan kaupungin asukkaista on menettänyt järkensä ja suljettu psykiatriseen sairaalaan. Elena makaa koomassa madridilaisessa sairaalavuoteessa, ja katumuksen musertama Paco yrittää huolehtia hänestä.

Kauhun kasvaessa sarjan sankarijoukon on kohdattava uusi vihollinen – joku niin kieroutunut ja paha, että itse paholainenkin pelkää häntä. Epäselvää kuitenkin on, onko Isä Verga ja hänen arkkivihollisensa kardinaali Santoro kuolleet tai missä kidutetut sielut piileksivät.

Uudella kaudella sarjan näyttelijäjoukkoon liittyy amerikkalaistähti Paul Giamatti. Sarjassa Christian Barbrow -nimistä miljonääriä, tiedegurua ja veljeskuntajohtajaa näyttelevä Giamatti muistetaan muun muassa sarjoista Billions ja John Adams ja elokuvista Sideways ja 12 Years a Slave.

Gotti nousi johtajaksi murhalla

Pidättäkää mafiapomo Gotti

Netflix TI

John Gottista tuli vuonna 1985 USA:n julkisuuden henkilö, kun hän masinoi mafiapomojen Paul Castellanon ja Thomas Bilottin murhat Manhattanilla, ja Gottista itsestä tuli New Yorkin suurimman mafiaperheen, Gambinojen, tosiasiallinen johtaja. Gotti ei vältellyt julkisuutta, ja joidenkin newyorkilaisten silmissä hän oli jopa sankari järjestämällä juhlia ja osallistumalla hyväntekeväisyyteen.

Julkisuudesta huolimatta Gottin onnistui pitkään välttää häneen kohdistuneet rikosepäilyt. Kolmiosainen Netflix-dokumenttisarja käy läpi niitä vaiheita, kun poliisi ja FBI yrittivät saada Gottia edesvastuuseen teoistaan.

Näyttelijätähti auttaa nuoria

Idris Elban kovassa koulussa

Areena TO

Supertähti Idris Elba löysi nuorena miehenä uuden suunnan elämälleen lontoolaisesta nyrkkeilykoulusta. Nyt hän haluaa antaa saman mahdollisuuden seitsemälle vähäosaiselle nuorelle. Yhdessä kuntovalmentaja Greg Whiten ja nyrkkeilijä Rachel Bowerin kanssa hän opettaa kokeellisessa nyrkkeilykoulussa viiden kuukauden ajan nuorille taistelutaitoja, kurinalaisuutta, keskittymistä ja periksiantamattomuutta.

Vuoden 2021 dokumenttisarja on ollut katsottavissa jo BritBoxissa, mutta nyt se tulee ilmaiseksi Areenaan. Sarjassa on viisi jaksoa.

Liza alkaa kaupata lääkkeitä

Pain Hustlers

Netflix PE 27.10.

Rahaton, mutta kunnianhimoinen yksinhuoltajaäiti Liza Drake saa lupaavan työn lääke-edustajana. Emily Bluntin tähdittämä Netflixin alkuperäiselokuva seuraa, kuinka pitkälle Liza on valmis menemään tehdäkseen uudesta särkylääkkeestä menestyksen. Bluntin lisäksi pääosissa nähdään muun muassa Chris Evans ja Andy Garcia.

Seuraa meitä somessa