fbq

Suoratoistovinkit: David Beckham tähdittää Oscar-palkittujen tekijöiden Netflix-dokumenttia

Suhde Spice Girlsistä tutun laulajan kanssa teki Beckhamista lopullisesti kulttuuri-ikonin.

Beckham

Netflix

David Beckhamin ammattilaisura jalkapalloilijana alkoi 17-vuotiaaana Manchester Unitedin riveissä kaudella 1992–1993. Ennen sitä hän oli pelannut Ridgeway Roversin, Tottenham Hotspurin ja Brimsdown Roversin juniorijoukkueissa.

Kahdeksan Manchester-kauden aikana Beckham voitti muun muassa kuusi Valioliigan mestaruutta ja Mestarien liigan. Menestysura jatkui muun muassa Real Madridissa ja Los Angeles Galaxyssä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Netflixin neliosaisessa dokumenttisarjassa Beckham puhuu sekä vuonna 2013 päättyneestä aktiiviurastaan että muun muassa avioliitostaan Victoria Beckhamin, omaa sukua Adamsin kanssa. Suhde Spice Girlsistä tutun laulajan kanssa teki Beckhamista lopullisesti kulttuuri-ikonin, kun ihmiset urheilupiirien ulkopuoleltakin oppivat tuntemaan hänet. Sarjassa kerrotaan myös Beckhamin työväenluokkaisista juurista.

Beckham-dokumenttisarjan takaa löytyvät Oscar-palkitut dokumentaristit, ohjaaja Fisher Stevens ja tuottaja John Battsek. Sarja julkaistiin Netflixissä keskiviikkona 4. lokakuuta.

Kauhusarja perustuu Edgar Allan Poen novelliin

Usherin talon tuho

Netflix TO

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Netflixin uusi kauhusarja perustuu löyhästi Edgar Allan Poen vuoden 1839 The Fall of the House of Usher -novellin. Tarinan nykypäivään sijoittuvassa versiossa säälimättömät Usherin sisarukset Madeline (Mary McDonnell) ja Roderick (Bruce Greenwood) ovat kasvattaneet luomastaan Fortunato Pharmaceuticals -lääkefirmasta valtavan imperiumin. Sitten Ushereiden lähipiirin lapset alkavat kuolla salaperäisesti ja väkivaltaisesti.

Pääosissa nähdään myös Carla Gugino (Watchmen, Entourage) ja Mark Hamill (Star Wars). Sarjan isä Mike Flanagan on myös luonut Netflixin kauhusarjan The Haunting of Hill House, jonka toinen kausi on nimeltään The Haunting of Bly Manor.

Ronja rohkaisee nuoria puhumaan

Vem e jag?

Yle Areenassa PE

10-osainen kotimainen Vem e jag? on sarja, jossa käsitellään kysymyksiä ja aiheita, jotka usein mietityttävät nuoria, mutta joista he eivät ehkä uskalla kysyä. Sarjassa juontaja Ronja Stanley pyrkii laskemaan kynnystä puhua herkistä aiheista. Jokaisessa jaksossa käsitellään yhtä aihetta, josta Ronja kertoo faktoja ja omia kokemuksiaan, ajatuksiaan ja tunteitaan. Ohjelmassa teini-ikäiset keskustelevat minäkuvasta, stressistä, sukupuolielimistä, suostumuksesta, pornosta, kuukautisista, seksuaalisuudesta, rinnoista, sukupuolinormeista ja rakkaudesta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tosi-tv-pahikset kilpailevat

House of Villains

MTV Katsomo+ PE

Amerikkalaissarja House of Villains panee 10 pahamaineista tosi-tv-roistoa asumaan saman katon alle. Joel McHalen juontamassa uutuussarjassa nämä rakastetut ja vihatut tosi-tv-persoonat kilpailevat 200 000 dollarin rahapalkinnosta ja American Ultimate Supervillain -nimikkeestä fyysistä ja henkistä sietokykyä testaavissa tehtävissä.

Sarja yhdistelee elementtejä tutuista kilpailurealityista, ja joka viikko yksi kilpailijoista lähetetään kotimatkalle. Mukana ovat muun muassa Diilistä tuttu ja Donald Trumpin avustajanakin toiminut Omarosa Newman ja Selviytyjissä kilpaillut showpainija Jonny Fairplay. Sarjaa esitetään jakso viikossa heti USA:n ensiesityksen jälkeen.

Jeremiah ja Willie käyvät taistoon

The Burial

Prime Video PE

Tositapahtumiin pohjautuvassa, Tommy Lee Jonesin ja Jamie Lee Foxin tähdittämässä elokuvassa sovitteluyritys menee täysin päin mäntyjä. Hautaustoimiston omistaja Jeremiah O'Keefe turvautuu tapauksessaan epätavalliseen apuun ja pyytää avukseen karismaattisen ja sanavalmiin asianajajan Willie E. Garyn. Tavoitteena on pelastaa oikeustaistelussa perheyritys, mutta mitä pidemmälle tarinaa etenee, sitä kuumemmiksi tunteet kiihtyvät. Samalla paljastuvat yritysmaailman korruptio ja yhteiskunnallinen epäoikeudenmukaisuus.

Alec on älykäs ja epäsovinnainen

The Irrational

Viaplay

Alec Baker on maailmankuulu käyttäytymispsykologian professori, jolla on ainutlaatuinen näkemys ihmisluonnosta. Hän lainaa asiantuntemustaan joukkoon korkean panoksen tapauksia, joihin liittyy hallituksia, yrityksiä ja lainvalvontaviranomaisia.

Alecin ihmistuntemus ja epäsovinnaiset toimintatavat johdattavat hänet tiimeineen moninaisten mysteerien pariin. 10-osaisen ja tänä vuonna valmistuneen jännityssarjan pääosan esittäjä Jesse L. Martin on tähdittänyt aiemmin muun muassa Kovaa lakia.

The Irrational tuli Viaplayhin tiistaina 3. lokakuuta. Kannattaa huomioida myös, että aiemmin Elisa Viihde Viaplaynä tunnettu palvelu on jälleen nimeltään pelkkä Viaplay. Elisa Viihteen alkuperäissarjat siirtyivät 1. lokakuuta Ruutu-palveluun.

Seuraa meitä somessa