fbq

Lähiöbotoxin Afrikan kiertue tv:ssä: Seksikäs-Suklaa sai rauhan palattuaan juurilleen

Ylen uutuussarjassa lähdetään Lähiöbotoxin mukaan Angolaan keikkareissulle, joka on samalla yhtyeen laulaja Luyeye ”Viki” Konssin eli Seksikkään-Suklaan paluu juurilleen.

Ylen tuore kuusiosainen alkuperäissarja Lähiöbotox: African Metal Tour esitetään torstaina 28.3. Teema & Femillä yhteen putkeen. Musiikintäyteisen roadtripin pääosassa nähdään yhtyeen toinen vokalisti Luyeye ”Viki” Konssi eli Seksikäs-Suklaa, joka musiikin lisäksi tunnetaan useista tv-sarjoista (Selviytyjät Suomi, Farmi Suomi) ja huumorivideoistaan.

Lähiöstä ei kannata hakea botoxia

Lähiöbotox: African Metal Tour -sarjassa esiintyvä Lähiöbotox-yhtye syntyi Itä-Helsingin Roihupellossa vuonna 2018. Vikin lisäksi bändiin kuuluu Dosdela eli Hanad Hassan, Harto Haukkaluoma, Juho Rantanen, Samuli Peurala ja Lauri Ojala.

Bändin nimen merkitys selviää sarjassa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Lähiöbotox tarkoittaa sitä, että saat lähiön botoxia eli nyrkistä naamaan, huuleen, Luyeye ”Viki” Konssi kuvailee Lähiöbotox: African Metal Tour -sarjan avausosassa.

Lähiöbotoxin musiikissa yhdistyvät metalli- ja rap-musiikki sekä kantaaottavat sanoitukset. Yhtye sai vastikään uuden levytyssopimuksen ja nyt kirjoitetaan uusia kappaleita. Lähiöbotoxin Tampereen keikka esitetään myös TV2:lla perjantaina 29.3.

Seksikäs-Suklaa vierailee synnyinmaassaan Angolassa – perheen kohtaaminen liikuttaa kyyneliin

Lähiöbotoxin Afrikan reissulla mukana kulkee ääniteknikko Tapio ”Papa” Wilska.

Läpästä tuli totta

Yhtyeen jäsenet ehtivät vitsailla reissusta Vikin toiseen kotimaahan Angolaan jo kauan, kunnes ideasta tulikin yllättäen totta.

– Heitettiin läppää bändin kanssa siitä, että lähdettäisiin yhdessä Afrikkaan. Olin itse jo aiemmin ajatellut, että palaisin joskus Angolaan kaikkien vuosien jälkeen. Ei ollut passia, ja aikaa kului. Sitten törmäsin tyyppiin, joka teki sarjoja. Hän ideoi, että otetaan bändi mukaan. Mä sanoin, että älä nyt hullu ole!, Viki veistelee Katsolle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuin yhtä perhettä olevan bändin reissu sujui sopuisasti.

– Oli hyvä meininki. Matka lähensi meitä ja kirkasti sitä, mitä haluamme yhdessä tehdä. Kenelläkään ei ollut kiire. Vaikka Suomessa nähdään treenikämpillä usein ja käydään treenaamassa, niin ei hengailla näin monta päivää kerralla samassa mestassa, Viki kuvailee.

Omistajilla ei ollut aikaa nallekarhumaiselle Nala-koiralle – karvakuonolta hellyttävä reaktio

Vikin sukutapaamisessa on ruoan jälkeen musiikin ja ilonpidon aika.

Paluu juurille toi rauhaa

Matkasta jäivät Vikille mieleen erityisesti ihmiset.

– Ihmiset olivat parasta ja niin positiivisia. Jengillä ei ole hirveästi mitään, mutta he hymyilevät ja heräävät uuteen päivään iloisina siitä, että ovat terveitä. He rakastavat lounastaukoja. Huomasin, että tuolta olen perinyt mun geenit, räppäri tuumii.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sisällissodan jaloista äitinsä ja sisarustensa kanssa lapsena Suomeen paennut Viki ei itsekään tiennyt, kuinka paljon hänellä on sukulaisia Angolassa.

– Näin, että mulla on iso suku. Se antoi rauhan tunteen. Helpottaa, että on perhettä. Se tieto antaa rauhaa oman pääni sisälle. Ja se, että tämä matka on dokumentoitu. Nyt Suomessa olevat siskoni näkevät mummin ainakin videolta, Viki pohtii.

Lähiöbotox: African Metal Tour -sarja Teema & Femillä torstaina 28.3. kello 21.30. Sarja löytyy myös Yle Areenasta. 

Lähiöbotoxin keikka TV2:lla perjantaina 29.3. kello 21.50.

Seuraa meitä somessa