fbq
Koti koiralle
Nala ja Janni Hussi

Omistajilla ei ollut aikaa nallekarhumaiselle Nala-koiralle – karvakuonolta hellyttävä reaktio

Koti koiralle -ohjelman toiseksi viimeisessä jaksossa samojedinkoiralle etsitään loppuelämän kotia, jossa sille riittäisi aikaa ja aktiviteetteja.

Koti koiralle -jaksossa 27. maaliskuuta samojedinkoira Nalan omistajat joutuvat luopumaan koirastaan. Nyt Janni Hussi ja Tommy Wirén auttavat karvatassua löytämään uuden kodin yhdessä eläinyhdistyksen kanssa.

Kaksivuotias Nala asuu tällä hetkellä Sinin kotona, jossa eläinyhdistyksen toiminta pyörii. Jos omistaja haluaa luopua koirastaan heti, se muuttaa asumaan Sinin luokse, kuten Nalan tapauksessa on käynyt.

– Nalan omistajat ovat nelikymppinen pariskunta, jotka asuvat kerrostalossa. He ovat Nalan hommanneet miehen kotimaasta aikoinaan, Sini kertoo

– Tällä hetkellä mies tekee paljon reissutyötä ja nainen tekee pitkää päivää. He kokevat, että heillä ei ole resursseja Nalalle, eli Nala on liikaa yksin. Sille ei ole riittävästi aktiviteetteja, mitä nuori koira tarvitsee. Siksi Nala etsii nyt uutta kotia, hän lisää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nalan lempipaikka on sohvalla, ja se tykkää leikkimisestä – erityisesti vetoleluilla. Sen erityistaito on hymyillä. Aktiivisena nuorikkona se ei pidä tylsyydestä. Se rakastaa ihmisiä ja toisia koiria, mutta ei osaa olla vielä kohtelias toisia koiria kohtaan.

– Nalassa varmaan parasta on se, että sen kanssa on helppo elää. Nalalla on perusasiat kunnossa, Sini kertoo.

Afgaaninvinttikoira Rölliä on hyljeksitty ulkoisen seikan vuoksi – uudelta omistajalta paljon puhuva reaktio

Koti koiralle
Nala

Alun perin, kuten nykyäänkin, samojedinkoiria on käytetty jonkinasteisessa metsästyskäytössä, paimenkoirana ja rekikoirana. Aktiivinen koti olisi paras vaihtoehto tälle koiralle. 

Koira-asiantuntija Tommyn mukaan sillä, millaisessa kodissa se asuu ei ole niinkään paljon väliä, vaan sillä kuinka paljon aikaa vietetään kodin ulkopuolella.

– Nalalle on nyt tarjolla sellainen koti, jossa on kaksi aikuista ja kolme lasta. Varsinkin siellä aikuisten puolella on tarve, että pitäisi päästä liikkumaan, urheilemaan ja tekemään pitkiä metsälenkkejä, ja sinne halutaan koira mukaan, Tommy kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Koko perhe saapuu tapaamaan Nalaa. Perheellä ei ole ollut aiemmin koiria, mutta nyt on oikea aika, kun kaikki lapset ovat kouluikäisiä.

Koira ryntää hymyissä suin oitis tervehtimään perheen Miia-äitiä, Eemeli-isää sekä lapsia Ainoa, Niiloa ja Aadaa. Se antaa uusien ihmisten rapsuttaa itseään, yrittää antaa pusuja ja ryhtyy leikkimään perheen lasten kanssa. 

Koti koiralle
Nalan uusi koti löytyy Ylöjärveltä.

Nalalla ei ole entuudestaan juurikaan kokemusta lasten kanssa toimimisesta, mutta se osaa ottaa heidät rauhallisesti huomioon. Eemelin kanssa leikkiessä Nalan otteet ovat jo riehakkaammat.

– Tämä on varmaan näitä koiria, jotka luontaisesti on hyviä lasten kanssa ja tykkää lapsista, Sini pohtii seuratessaan tapaamista kuvaruudun kautta.

– Se jännästi sopeuttaa omaa toimintaansa, kuka siitä (lelusta) pitää kiinni, Tommy komppaa.

Lupsakka Pavla eli katukoirana Venäjällä – korvasta leikattiin pala tietystä syystä

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Karvakuono saa myös tutustuessa omaa tilaa ja aikaa haistella ympäristöään. Tommy uskoo, että kyseessä voisi olla loppuelämän koti. Nala lähtee perheen mukana uuteen kotiinsa tutustumaan talon kissoihin.

– Aivan ihana, ihmisrakas nallekarhu, Miia kuvailee uutta perheenjäsentään.

Koti koiralle keskiviikkoisin Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa