fbq
Koti Koiralle

Omistajat hylkäsivät epävarman Dora-koiran – asiantuntija skeptinen uudesta kodista

Koti koiralle -ohjelmassa noin vuoden ikäinen koira on tuotu Venäjältä Suomeen ja hylätty hoitopaikkaan.

Eläinsuojeluyhdistykselle hylätty Dora-koira kaipaa loppuelämän kotia. Juontaja Janni Hussi ja koiramaailman erityisasiantuntija Tommy Wirén auttavat herttaista karvatassua löytämään uuden kodin Koti koiralle -ohjelman viidennessä jaksossa, joka esitetään Nelosella 28. helmikuuta.

Noin vuoden ikäinen Dora on ostettu Venäjältä maatilalta. Tarkkaa rotua ei tiedetä, mutta Tommyn mielestä Dorassa on paimenkoiran näköä. Omistajat veivät koiran hoitopaikkaan, mutta eivät ole halunneet noutaa sitä takaisin. Eläinsuojeluyhdistys nouti koiran hoiviinsa.

Eläinsuojeluyhdistyksen toimija Ellu on pitänyt huolta koirasta kolmisen kuukautta.

– Ymmärtääkseni Dora on ostettu rottweilerin ja saksanpaimenkoiran sekoituksena, mutta ei se kyllä sitä ole, Ellu kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Dora on luonteeltaan äärettömän pehmeä. Se hakeutuu ihmisen lähelle ja hakee turvaa kauniilla, sympaattisella tavalla, hän kuvailee koiraa.

Dora jännittää uusia asioita, mutta kun se uskaltautuu kokeilemaan uusia asioita, se pitää kaikesta. Karvakuono tulee toimeen muiden koirien kanssa.

Ärhäkkä Prinssi-koira ei sopeudu uuteen perheeseen – tällainen on sen kohtalo

Koti Koiralle
Doran rotua ei tiedetä.

Dora oli Ellun luokse saapuessa hirvittävän laihassa kunnossa.

– En tiedä, onko historiassa jokin asia, minkä takia ruoka on sille hirmu tärkeätä, Ellu pohtii.

– Luulen, että suurin haaste on tuolla hihnakäytöksen puolella, hän lisää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Dora pitää painimisesta, vetoleluista, hellittelystä, ja sen lempipaikka on ulkona. Koira ei sen sijaan voi sietää autoilua.

Ellu toivoo hieman epävarmalle Doralle kotia, jossa olisi jo koira entuudestaan, josta ottaa oppia. Koti kerrostalossa keskellä kaupunkia ei ole tälle koiralle hyväksi.

– Pitää ottaa huomioon se, että oletusarvoja ei ole. Ei kannata olettaa yhtään millainen siitä tulee, Tommy kertoo.

– Sitten taas tämä Doran historia, että se on kotoisin jostakin ja hylätty johonkin. Ja sieltä parin pompun kautta tulee uuteen ympäristöön, Tommy painottaa.

Lempeä jättikoira Paula etsii uutta kotia: "Ihan stressaantuneelta näyttää"

Koti Koiralle
Dora tutustuu tyytyväisenä uusiin ihmisiin.

Doralle on löytynyt ihanteellinen asumispaikka järvenrannalta. Uudessa kodissa olisi kaksi koirakaverusta odottamassa. Tanja saapuu tapamaan Doraa. Hän etsii harrastuskaveria itselleen. Koirien ja Tanjan lisäksi uudesta perheestä löytyy perheen isä ja lapsi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Dora suuntaa suoraan tutustumaan uuteen ihmiseen. Se on vähän ihmeissään ja jännittynyt uudessa tilanteessa. Tanja antaa koiralle tilaa, minkä jälkeen hän alkaa pikkuhiljaa tehdä tuttavuutta ja kokeilla koiran tottelevaisuutta.

– Olin vähän skeptinen siihen, että sellainen koira harrastuksiin ja aktiviteetteihin. Mutta tässä, kun on tätä kohtaamista katsonut ja heidän yhteistyötä, alkaa itsestäkin tuntua, että kyllä se varmaan ihan osuu kohdalleen, Tommy analysoi.

Pian Dora antaa jo pusuja Tanjalle ja rentoutuu. Uusi perhe on löytynyt.

Koti koiralle keskiviikkoisin Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa