fbq
Koti koiralle

Ärhäkkä Prinssi-koira ei sopeudu uuteen perheeseen – tällainen on sen kohtalo

Koti koiralle -jaksossa koirakaksikko sijoitetaan erillisiin koteihin.

Venäjäntoy-koirakaksikko Prinssi ja Niki etsivät uusi koteja. Energiset ja vilkkaat koirat asuvat kerrostalossa Säde-omistajansa kanssa. Kotia etsivät koirat tullaan sijoittamaan erillisiin koteihin. Tässä energiapallot saavat apua Janni Hussilta ja Tommy Wiréniltä Koti Koiralle -ohjelman neljännessä jaksossa.

– Prinssi ja Niki eivät sopeudu kerrostaloasumiseen. Kun kuuluu ääniä, tulee posti tai joku puhuu käytävässä, Prinssi reagoi haukkumalla, siitä tulee tosi vihainen ja se ärisee jokaisesta pikkuasiasta. Se voi ihan puraista sitten, Säde kertoo.

– Paras vaihtoehto olisi, että ne menisivät eri koteihin. Prinssi kaipaa omaa tilaa, ja Niki taas kaipaa leikkikaveria. Mietin tosi pitkään, että teenkö tämän, koska koirat ovat minulle tärkeitä, hän lisää.

Prinssin lempiasioita ovat ulkoilu, leikkiminen ja kuminen kalkkuna -lelu. Se ei juurikaan pidä tavaroiden jakamisesta. Läheisriippuvainen Niki puolestaan rakastaa sylissä olemista ja pehmoleluja. Se ei välitä kynsienleikkuusta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Niki haluaisi olla vaan sylissä, ja se on ongelma, kun tekee jotain, Säde sanoo.

Prinssille on löytynyt uusi kotiehdokas Kimmon ja Ullan luota. Parilla on ennestään jo seniori-iän saavuttaneita koiria ja teini-ikäiset lapset. Prinssi-koira saa uuden kodin parilta, jonka toiveissa on saada koirasta apu kuulo-ongelmiin.

Koirien tarinat menevät Janni Hussilla tunteisiin – tällainen on oman Harri-koiran tilanne

Koti koiralle
Prinssi on ärhäkkä ja omaa tilaansa kaipaava energiapakkaus.

– Olen vaikeasti kuulovammainen, ja meidän molemmat pojat ovat huonokuuloisia. Minulla on sisäkorvaistutteet, eli ilman laitteita olen täysin kuuro. Jos Prinssi on kiinnostunut äänistä, saisinko minä hänet ilmaisemaan äänet minulle, esimerkiksi jos olen ilman laitteita kotona, Ulla pohtii.

Prinssin ja uuden perheen yhteiselo ei ottanut sujuakseen, vaikka he saivat sopeutumiseen apua. Prinssi eristäytyi uudessa kodissa muista ja ei ottanut kontaktia uuteen perheeseen. Lopulta Prinssi löysi kuin löysikin uuden kodin, jossa se on valloittanut perheenjäsenten sydämet.

Koti koiralle
Niki on arka ja läheisriippuvainen koira.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nikiä tulee tapaamaan Solja, joka on tuttu ohjelman aiemmalta kaudelta. Ensimmäisellä kaudella Tico-chihuahua sai kodin Soljan kotoa. Uudesta kodista löytyy myös toinen koira, Mosa, joten leikkikavereita olisi riittämiin. Uusi koti olisi omakotitalo isolla pihalla, jossa häiriöääniä ei ole. Solja ottaa koiran omakseen.

Niki sopeutui hyvin uusien velikoirien elämään mukaan, ja lempipaikka on nykyisin Soljan kainalossa.

Koti koiralle Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin. 

Seuraa meitä somessa