fbq
Koti koiralle

Afgaaninvinttikoira Rölliä on hyljeksitty ulkoisen seikan vuoksi – uudelta omistajalta paljon puhuva reaktio

Koti koiralle -jaksossa avoin ja lempeä Rölli-poika etsii uutta kotia.

Kolmevuotias afgaaninvinttikoirauros Rölli etsii uutta kotia Koti koiralle -jaksossa 20.3. Se on ollut edelliselle omistajalleen liian työläs omistajan liikuntarajoitteen vuoksi. Rölli on tyypillinen boheemiksi ja itsenäiseksi kuvaillun rotunsa edustaja, joka ei välttämättä lähesty ensimmäisenä uutta ihmistä, mutta tutustuttuaan voi olla hyvinkin seurallinen. Rölli on kuitenkin vinttikoiraksi avoin ja lempeä.

Rölli on ollut Suojele eläintä ry:n Ellu Luukkosen hoivissa odottamassa uutta kotia. Kun Rölli on alun perin hankittu kasvattajalta, on todettu, ettei se ole jalostukseen kelvollinen notkoselän vuoksi.

– Sen jälkeen se on ollut ehkä ihmisille vähän arvoton ja annettu sitten uuteen paikkaan, Ellu kertoo.

Afgaaninvinttikoira on iso ja työläs koira. Se vaatii paljon liikuntaa, ja sen turkkia täytyy hoitaa päivittäin. Röllin turkki onkin huonossa kunnossa. Hihnassa se osaa kuitenkin kävellä hienosti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seura: Äijä-koira sairastui vakavasti – näistä merkeistä Aki Huhtanen huomasi vaaran

Ellu toivoo Röllille kotia, jossa olisi muita koiria seurana. Yksin jäädessään Rölli saattaa ulvoa, joten kerrostalo ei ole paras mahdollinen asuinpaikka sille.

– Rölli ehdottomasti ansaitsee sellaisen kodin, missä se pääsee kukoistamaan. Se on ihan huippu-upea yksilö.

Röllin uudeksi omistajaksi on tarjolla Roosa, jolla on jo ennestään saman rodun edustajia kotona. Perheessä on neljä koiraa, ja arki on aktiivista. Roosa haluaa Röllinkin kanssa kokeille vinttikoirien rata- ja maastotreenejä. He asuvat omakotitalossa, ja luvassa on metsälenkkejä ympäristössä, jossa koirat pystyvät juoksemaan vapaina täyttä vauhtia useamman hehtaarin alueella.

Kun Roosa tapaa ystävänsä kanssa Röllin ensimmäistä kertaa, koira menee välittömästi tervehtimään ja antautuu rapsutettavaksi. Ellu on vähän yllättynyt siitä, miten avoimesti Rölli suhtautuu uusiin ihmisiin.

– Tuntui heti, että saa tietynlaisen yhteyden siihen, koiraan ensisilmäyksellä ihastunut Roosa kehaisee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lupsakka Pavla eli katukoirana Venäjällä – korvasta leikattiin pala tietystä syystä

Rölli ei juuri arastele uutta omistajaansa Roosaa (oikealla).

Ohjelman koira-asiantuntija Tommy Wirén mainitsee, ettei kyseinen rotu ole kovin paljon yleensä lelujen perään, mutta Rölli innostuu leikkimään leluilla Roosan kanssa.

– Noin ihana koira, ja se, että ihmiset eivät vaan halua sitä joidenkin ulkoisten syiden takia, niin mun mielestä se on jotenkin perustavanlaatuisesti tosi väärin, Ellu sanoo.

Rölli lähtee Roosan mukaan uuteen kotiin, ja jaksossa nähdään myös, miten Rölli on myöhemmin kotiutunut uuteen perheeseen. Roosa toteaa, että kotiutuminen on sujunut paremmin kuin hän olisi koskaan voinut kuvitella. Mitään ongelmia ei ole ilmennyt.

– Röllillä on ihan loistava luonne. Se on tosi reipas, ihan täydellinen laumakoira. Se on ollut mun kanssa töissä toimistolla, ja me ollaan käyty erilaisissa harrastuksissa. Siitä on tullut tosi rakas perheenjäsen, Roosa kertoo.

Koti koiralle Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

 

Seuraa meitä somessa