fbq

Seksikäs-Suklaa vierailee synnyinmaassaan Angolassa – perheen kohtaaminen liikuttaa kyyneliin

Uusi sarja seuraa Lähiöbotox-bändin keikkareissua Angolaan, missä laulaja Luyeye ”Viki” Konssi eli Seksikäs-Suklaa tapaa sukuaan oltuaan heistä erossa 20 vuotta.

Yle Areenaan maanantaina 25.3. julkaistava tuore alkuperäissarja Lähiöbotox: African Metal Tour on koskettava ystävyyden täyteinen roadtrip, joka kertoo myös omien juurien merkityksestä sekä musiikin rajat ylittävästä voimasta.

Bändi kulkee rinnalla

Kuusiosaisen Lähiöbotox: African Metal Tour -sarjan pääosassa esiintyy Luyeye ”Viki” Konssi eli Seksikäs-Suklaa, joka on toinen Lähiöbotoxin vokalisteista. Hän odottaa jännityksellä, kuinka ohjelma otetaan vastaan.

– Oon yrittänyt valmistautua dokkarin julkaisuun, kun se paljastaa musta enemmän. Ihmiset pääsevät tutustumaan muhun syvällisemmin. Ei moni oikeastaan tunne mua silleen, vaikka luulee tuntevansa. Sarja näyttää, kuka mä oikeasti oon. Tykkään jeesata tyyppejä, mutta kaikkia ei pysty pelastaa, Viki Konssi kertoo Katsolle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vikin lisäksi sarjassa tavataan koko rapmetal-bändin porukka. Lähiöbotoxissa laulaa ja räppää myös Dosdela eli Hanad Hassan. Yhtyeessä soittavat kitaristit Harto Haukkaluoma ja Juho Rantanen, basisti Samuli Peurala ja rumpali Lauri Ojala. Mukana reissaa ääniteknikko Tapio ”Papa” Wilska.

Tommy Fräntiltä lipsahti sukupuolielin uutisissa – katsojat villiintyivät

Angolastakin löytyy metallimusiikin ystäviä.

Pikkarit vaarassa

Vikin elämänpolku on kulkenut sisällissodan repimästä Angolasta perniöläiseen vastaanottokeskukseen ja suomalaisen miehen mielenmaisemaan. Viki muutti Suomeen äitinsä ja sisarustensa kanssa 9-vuotiaana, eikä ole sen jälkeen vieraillut synnyinmaassaan.

– Mä luulen olevani kotoisin oikeasti Suomesta, koska mä mietin asioita niin kuin suomalainen. Mutta mä myös koen olevani angolalainen, Viki pohtii sarjan Lähiöbotox: African Metal Tour -sarjan alussa.

Viki lähtee ensimmäisenä reissuun ja katsastaa turneen keikkapaikat ennakkoon. Sarjan toisessa osassa Viki muistelee käyneensä gheton torilla lapsena perheen kanssa. Paikalliset eivät suosittele uutta visiittiä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Sulle voi käydä aika hassusti. Sulta pöllitään puhelin, housut ja pikkarit. Minkälaisia varkaita nekin ovat, Viki vitsailee dokumenttisarjassa.

Afgaaninvinttikoira Rölliä on hyljeksitty ulkoisen seikan vuoksi – uudelta omistajalta paljon puhuva reaktio

Huumorimiehen toinen puoli

Musiikin lisäksi hulvattomasta huumoristaan, sketsivideoistaan ja useista tv-sarjoista (Selviytyjät Suomi, Farmi Suomi) tuttu Viki näyttää dokumenttisarjassa itsestään herkemmän puolen.

– Oli hyvä ja mieleenpainuva reissu. Pääsin tutustumaan omaan perheeseeni 20 vuoden jälkeen, Viki kuvailee Katsolle.

Tunteet ovat pinnassa, kun Viki tapaa isänsä, vierailee äitinsä haudalla ja kohtaa Angolaan jääneet sukulaisensa pitkän tauon jälkeen. Bändikaverit ymmärtävät matkan merkityksen, ovat Vikin tukena ja herkistyvät samalla itsekin, eivätkä kyyneleet ole kaukana.

– Mä en tule ikinä unohtamaan tätä päivää, Hanad Hassan eli Dosdela kommentoi kyläilyä Vikin perheen luona.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Emmerdale-kaunotar jättää sarjan – aviomies löytyi tuotannosta

Matkaan mahtuu monta liikutuksen hetkeä, kuten siskon kohtaaminen.

Nautitaan elämästä

Metallimusiikki vetoaa tunnetusti suomalaisiin, mutta myös Afrikasta löytyy yllättäen heavymetallin ja raskaamman rockin ystäviä.

– Esiintyminen oli samanlaista ja samalla erilaista. Keikalla oli tosi paljon energiaa. Yleisö ei osannut suomea, joten piti vähän improvisoida. Vaati paljon, että sai yleisön messiin. Kyllä he diggasivat, Viki kuvailee.

Angolasta löytyy eriarvoisuutta, mutta asenne elämään on keveämpi kuin Suomessa.

– Angolassa parasta on positiivisuus. Ihmiset nauttivat elämästä. Suomessa stressataan enemmän kuin nautitaan. Siellä näkyi, että jokainen nautti.

Suomessa riittää puolestaan mahdollisuuksia.

– Vaikea sanoa, mikä Suomessa on parasta, kun löytyy niin monta asiaa. Varmaan se, että jokaisella on täällä mahdollisuuksia tehdä asioita ja kehittää itseään. Kaikkialla ei ole niin, Viki muistuttaa.

Afrikan turneella nähdään Lähiöbotoxin ensimmäiset ulkomaankeikat.

Lähiöbotox: African Metal Tour -sarja Yle Areenassa 25.3. alkaen. Sarja esitetään myös Teema & Femillä torstaina 28.3. putkeen alkaen kello 21.30.

Seuraa meitä somessa