fbq

Suomalaisten rakkaudellisuus yllätti Love-juontajat: "Riitaisat keskustelupalstat eivät ole totuus"

Maikkarille hypännyt tunteikas suosikkisarja jatkaa tutulla reseptillä, jossa yllätetään rakkaita ihmisiä merkityksellisillä biiseillä.

MTV3:lla sunnuntaina 18.2. alkavassa Love-musiikkiviihdeohjelmassa nähdään tavallisten ihmisten koskettavia tarinoita ja kuullaan heille tärkeitä biisejä.

Love-sarjan juontajina aloittavat Susani Mahadura (Kaaoksen kesyttäjät, Kesäterassi) sekä Ernest Lawson (TTK, Putous, Sipoon herttua), jotka yllättyivät kuvauksissa siitä välittämisen ja huolenpidon määrästä, mikä suomalaisista löytyi.

Loven myötä ymmärsin, että tässä maassa on paljon enemmän rakkautta, välittämistä ja aivan ihania ihmisiä, kuin mitään muuta. Tuntui erityiseltä olla mukana jakamassa näitä tarinoita ja kohtaamisia ihmisten kanssa, Susani Mahadura kertoo.

Ernest Lawson komppaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Oli ihana nähdä, etteivät riitaisat keskustelupalstat ole totuus siitä, millaisia suomalaiset ovat. Ohjelmaa tehdessä ilahdutti, miten täynnä rakkautta, huolenpitoa ja aitoa lämpöä ihmiset olivat, Ernest kuvailee.

Avausosassa lavalle saadaan Käärijä, jonka esiintyminen on äidin yllätys pojalleen.

Unohtumattomia hetkiä

Musiikilla on voima toimia syvien tunteiden tulkkina, luoda yhteisiä hetkiä ja nostaa muistoja pintaan. Tämä näkyy myös ohjelmassa.

– Sarjassa nähdään suuria tunteita. Oli hienoa päästä seuraamaan unohtumattomia hetkiä ja näkemään läheltä, kun ihmiset kertovat, kuinka paljon toinen heille merkitsee. Koskettavuus riippuu katsojasta, mutta itse tarvitsen varmasti nenäliinapaketin sekä sarjaa katsoessa että sitä tehdessä, Ernest tunnustaa.

Love jatkaa Ylellä vuosina 2014–2022 esitetyn SuomiLove-sarjan viitoittamalla tiellä. SuomiLove pyörii parhaillaan TV2:lla uusintoina.

Luottomies-sarja oli jäädä julkaisematta - Yle unohti pilotin varastoon

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yhteinen sävel löytyi helposti

Love-sarjassa kurkistetaan henkilökohtaisten tarinoiden myötä ihmiselämän kirjoon, johon sisältyy niin raskaita vaiheita kuin riemua. Kannatteleva voima on rakkaus.

– Ohjelmaa tehdessä oli kutkuttava tunne, kun sai olla mukana suunnittelemassa ja mahdollistamassa yllätyksiä ihmisten tärkeille läheisille, Ernest kuvailee.

Sarjaan kuuluu olennaisena osana tietynlainen jännitysmomentti, koska on kyse yllätyksistä. Susani ja Ernest löysivät nopeasti ohjelman teossa yhteisen sävelen.

– Tunsimme heti, että on hyvä fiilis toisesta. Energiamme sopivat yhteen. Susanilla on pitkä kokemus toimittajan työstä, ja hän on hyvä kohtaamaan ihmisiä. Sarjassa osa ihmisistä joutuu yllättäen kameran eteen. Susanin rauhallisuus ja lempeys auttavat heitä siinä, Ernest uskoo.

Vahva kattaus tähtiartisteja

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Monta kohtaloa jäi sarjan kuvauksista Ernestin mieleen, mutta osa liikutti erityisesti.

– Vanhemman ja lapsen tarinat kolahtivat minuun henkilökohtaisesti eniten. Avausosassa nuori tytär yllättää isän, joka on perheen tukipilari, jääkiekkojoukkueen tärkeä hahmo ja luottomies, joka huolehtii aina muista. Kahden tyttären isänä mietin, että jos minuakin muistettaisiin noin, niin olisin tehnyt jotain oikein, Ernest tuumaa.

Ernest Lawson paljastaa tärkeimmän biisinsä – hyvin henkilökohtainen merkitys

Ryhmähalissa mukana Behm, joka esiintyy avausosassa.

Loven avausosassa lavalle nousee liuta eturivin artisteja: Käärijä, Behm, JVG, Robin Packalen sekä Younghearted. Ohjelman omaa Lovebandia luotsaa muusikko Ako Kiiski, ja solisteina esiintyvät Noora Louhimo sekä Lauri Mikkola.

Kauden mittaan kappaleita esittävät myös muun muassa Kuumaa, Bess, Erin, Anssi Kela, Suvi Teräsniska, Mariska, Kake Randelin, Arttu Wiskari, Abreu, Maija Vilkkumaa, Erika Vikman sekä Ukrainan euroviisuvoittaja Kalush Orchestra.

Luvassa on myös erikoisjakso Unicefin kanssa.

Love alkaa MTV3:lla ja MTV Katsomossa sunnuntaina 18.2. kello 19.30.

Seuraa meitä somessa