fbq
20240201, Helsinki. Luottomies -elokuvan pressi. Kuvassa Kari Ketonen.

Luottomies-sarja oli jäädä julkaisematta - Yle unohti pilotin varastoon

Kari Ketonen lupaa jatkoa Luottomiehelle, mutta yksi ongelma aiheuttaa mutkan matkaan.

Televisiossa Ylen Luottomies-sarjaa on esitetty enimmäkseen napakoina kymmenen minuutin mittaisina jaksoina. Kun Kari ”Luottomies” Ketonen havaitsi, että pitemmät erikoisjaksot toimivat, alkoi hän toteuttaa haavetta ensimmäisestä Luottomies-elokuvasta. Koronasulun aikaan syntyi miehen kynästä ensimmäinen leffaversio suositusta sarjasta.

Kari kirjoitti tarinaa tarkoituksella yksin. Tuottajan pestin hän jätti kollegalleen Antti Luusuaniemelle.

– Jos kaksi ihmistä ajattelisi täsmälleen samalla tavalla, yhteistyö kirjoittaessa voisi onnistua. Mutta yleensä ihmiset ja heidän ajattelunsa on erilaista, Kari perustelee.

Pilvi Hämäläisen UMK-esiintyminen sai somekansan sekaisin - faneilta tiukka vaatimus

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Neljän vuoden kirjoittamisen, yhden kesän kuvausten ja useiden kuukausien editoinnin jälkeen syntyi Luottomies-elokuva: All in, joka sai 16. helmikuuta ensi-iltansa elokuvateattereissa.

– Kyllähän sitä jossain vaiheessa vähän kyllästyi. Oli kuitenkin hauska huomata, että tarina lähti vetämään ja puolitoista tuntia menee nopeasti, Kari sanoo.

Jos leffan tekemiseen vierähti useita vuosia, kyllä kesti Luottomiehen saaminen televisioonkin. Yle otti sarjan vastaan, mutta valtakunnalliselta mediayhtiöltä meni aikaa hoksata Luottomiehen nerokkuus.

– Sarjan pilottihan lojui Ylen hyllyssä kolme vuotta. Sitten joku soitti sieltä, että tämmöinen löydettiin, Kari kertoo.

Ensimmäisessä Luottomies-elokuvassa Karin esittämän Juhiksen neuvot ovat tarpeen, kun naapuri Tommi (Antti Luusuaniemi) sotkee raha-asiansa.

Karin on erityisesti yllättänyt sarjan ystävien laaja ikähaarukka, jonka salaisuudeksi hän uskoo yksinkertaisen juonen: se on toimintaa kohti tavoitetta ja esteitä, joita ihminen itselleen rakentaa.

Luottomiehet-kaksikko Luusuaniemi ja Ketonen olisi valmis jatkamaan sarjaa, mutta se ei ole heidän käsissään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Heti kun mahdollista, käymme varmasti neuvotteluita jatkosta. Tarkoitus olisi tehdä kaikenlaista, mutta se on kiinni siitä, kuka tilaa ja rahoittaa, Kari sanoo.

Luottomies-elokuva elokuvateattereissa.

Seuraa meitä somessa