fbq

Emmerdalessa on riehunut katalia hahmoja – muistatko nämä pahikset?

Suosikkisarjassa on nähty niin hirmuisia superpahiksia kuin kotikutoisempiakin konnia.

MTV3:n esittämä Emmerdale-saippuasarja on porskuttanut jo yli 50 vuotta. Yksi syy sarjan suosioon lienee sen tavallisen brittiläisen arjen kuvauksessa, jota maustavat monet dramaattiset ja koukuttavat käänteet.

Hurjista juonikuvioista ovat Emmerdalessa vastanneet monet juonittelijat sekä vaarallisemmatkin pahikset. Murhaajatkin ovat terrorisoineet idyllisen pikkukylän väkeä.

Kieroileva Kim

Kartanonrouva Kim Tate (Claire King) on tiukka ja keinoja kaihtamaton bisnesnainen, joka osaa myös kostaa. Moni kyläläinen on saanut karvaasti kokea, että Kimille ei ryppyillä. Kimin kaikki toimet eivät kestä päivänvaloa ja hän on istunut vankilassakin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Emmerdalen Kim Tatea vihataan ja rakastetaan.

Emmerdalen pitkäaikaiset fanit muistavat, kuinka Kim katseli vierestä, kun hänen silloinen miehensä Frank Tate (Norman Bowler) menehtyi sydänkohtaukseen. Kim oli paikalla myös, kun mönkijäturmassa loukkaantunut Harriet Finch (Katherine Dow Blyton) kuoli. Tosin Harrietin pelastamiseksi ei ollut paljon tehtävissä.

Kimillä on poika Jamie Tate. Omena ei pudonnut kauas puusta, sillä Jamie yritti muun muassa myrkyttää äitinsä. Jamie poistui sarjasta lavastamalla oman kuolemansa.

Murhaava Meena

Manipuloiva sarjamurhaaja Meena Jutla (Paige Sandhu) kylvi kauhua Emmerdalessa, kunnes hänet suljettiin telkien taakse. Meena poistui ruudusta Suomen jaksoissa kesällä 2023.

Osa brittifaneista jäi kaipaamaan megapahis Meenaa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Meenan uhreihin lukeutuivat Andrea Tate, Ben Tucker sekä Liamin tytär Leanna Cavanagh. Meena listi aiemmin myös ystävänsä Nadinen. Meena yritti ottaa hengiltä myös siskonsa Manpreetin.

Paige Sandhu näytteli Meenaa vuosina 2020–2022 yhteensä 210 jaksossa. Osa sarjan brittifaneista on toivonut katalan hahmon paluuta.

– Rakastin näytellä häntä, ja rakastin työskennellä Emmerdalessa, mutta minusta tuntuu, että tämä tarina sai päätöksensä, Paige Sandhu tuumasi Digital Spyn haastattelussa spekulaatioihin hahmonsa paluusta.

Kiivasluontoinen Cain

Pitkällä rikoshistorialla varustettu Cain Dingle (Jeff Hordley) saapasteli Emmerdaleen vuonna 2000. Sarjan vakiopahiksiin lukeutuva Cain on karski kieroilija ja kuumakalle. Kylän pahan pojan kovan ja jästipäisen kuoren alta löytyy myös sydäntä, sillä Cain suojelee omiaan viimeiseen asti.

Paha poika Cain Dingle seurassaan velipuolensa Caleb.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hetki sitten Cain otti sarjassa Al Chapmanin murhasyytteen niskoilleen yrittäessään suojella Alin oikeasti tappanutta poikaansa Kylea.

Cain on ollut mukana monenlaisissa nujakoissa ja huijauksissa ja istunut myös vankilassa. Cain salasi velipuoleltaan Caleb Milliganilta (Will Ash) 30 vuotta, että heidän äitinsä Faith Dingle oli elossa. Faith (Sally Dexter) kuoli Emmerdalen Suomen jaksoissa vuonna 2023.

Caleb Milligan lukeutuu Emmerdalen tuoreimpiin ilkimyksiin. Calebin kaikki tarkoitusperät eivät Suomessa meneillään olevissa osissa vielä paljastuneet.

Hirviömäinen Harris

Rhona Goskirk (Zoe Henry) kihlautui Emmerdalessa vuonna 2017 Pierce Harrisin (Jonathan Wrather) kanssa, joka alkoi pian suhtautua Rhonaan omistushaluisesti. Rhona ei ottanut Vanessa Woodfieldin (Michelle Hardwick) neuvoista vaaria, vaan avioitui Piercen kanssa.

Pierce Harris oli kurja kumppani.

Pierce Harris raiskasi Rhonan hääyönä ja joutui vankilaan. Vankilasta päästyään mustasukkainen Pierce otti hengiltä Rhonan uuden kumppanin, Kim Taten exä Graham Fosterin (Andrew Scarborough).

Kavala Carl

Chas Dinglen (Lucy Pargeter) kanssa heilastellut naistenmies Carl King (Tom Lister) aloitti Emmerdalessa vuonna 2004.

Carlin isä Tom King (Ken Farrington) murhattiin. Tom King oli yrittänyt lahjomalla saada Chasin pysymään erossa Carlista. Lopulta Tomin murhan tunnusti hänen oma poikansa Carl.

Carl King ja Chas olivat menossa naimisiin.

Pahansisuisen Carl Kingin otti lopulta hengiltä vuonna 2012 toinen ilkiö, sarjamurhaaja Cameron Murray.

Murhaaja Murray

Vuosina 2011–2013 Emmerdalessa esiintynyt Cameron Murray (Dominic Power) seurusteli muun muassa Debbie Dinglen (Charley Webb) kanssa. Cameron murhasi kolme sarjan päähahmoa. Carl King, Alex Moss ja Gennie Walker pääsivät hengestään ennen kuin sarjamurhaaja jäi poliisin haaviin.

Cameron sai itsekin kamalan lopun.

Myöhemmin Cameron pakeni vankilasta ja otti Villapakkaan panttivangikseen kyläläisiä. Kellari alkoi tulvia ja murhamiehen tarina päättyi sähköiskuun.

Emmerdale MTV3:lla maanantaista perjantaihin.

Seuraa meitä somessa