fbq

Emmerdalesta nähdään historiallinen jakso – mukana vain miehiä

Suosikkisarja Emmerdalesta nähdään erityinen jakso, jossa ollaan miesten asialla.

MTV3:n ohjelmistossa esitettävästä brittiläisestä draamasarjasta nähdään pian jakso, joka on ainutkertainen koko Emmerdalen yli 50 vuoden mittaisessa historiassa.

Perjantaina 17. toukokuuta nähtävässä erikoisjaksossa esiintyy ainoastaan miespuolisia näyttelijöitä. He lyöttäytyvät yhteen puhumaan herkistä ja tunteita herättävistä aiheista.

Älä lue tätä pidemmälle, jos et halua tietää paljastuksia juonesta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Taustalla tärkeä asia

Emmerdalen erikoisjakso liittyy juonikuvioon, jossa Chasin (Lucy Pargeter) pettämäksi joutunut Paddy (Dominic Brunt) on ajautunut elämässään syvään henkilökohtaiseen kriisiin ja umpikujaan. Vakavasti masentunut Paddy aikoi jo jättää kaikelle lopulliset jäähyväiset, mutta Chas ja Paddyn paras ystävä Marlon (Mark Charnock) ehtivät viime hetkillä hätiin.

Paddyllä on edessään pitkä toipuminen, ja Marlon yrittää tukea vastahakoista ystäväänsä kaikin tavoin. Marlon junailee Villapakkaan miesten illan auttaakseen Paddyä.

Mielenterveyden haasteet ovat monia koskettava aihe. Isossa-Britanniassa viime keväänä nähty miesten terveyden erikoisjakso otettiin vastaan kiitellen. Jaksoon antoivat inspiraatiota hyväntekeväisyysjärjestöt  Andy’s Man Club ja Samaritans.

Paddyllä on ollut viime aikoina vaikeaa.

Emmerdalen tuottaja Laura Shaw kertoo jaksosta Andy’s Man Clubin sivuilla:

– Kun aloitimme tämän sydäntä särkevän juonen Paddyn masennuksesta ja itsemurhayrityksestä, tiesimme, että halusimme korostaa, kuinka tärkeää on asioista puhuminen. Inspiroiduimme Andy’s Man Club -järjestön aitojen tarinoiden kuuntelusta ja päätimme, että osa kylän miehistä kokoontuu erityisessä jaksossa, jossa keskitytään täysin siihen, mitä he tuntevat tai ajattelevat. Jos joidenkin rakastetuimpien hahmojemme avautuminen rohkaisee edes yhtä ihmistä ojentamaan kätensä ja puhumaan, me olemme todella kiitollisia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jakso ei ole vauhdikas, mutta yllättää silti.

– Siinä ei ole mitään stuntteja, ei mitään suhteita, eikä mitään suuria räjähtäviä paljastuksia. Vain miehiä puhumassa siitä, mitä he tuntevat tai ajattelevat. Se on niin yksinkertaista. Mutta kun katsot jaksoa, se on todennäköisesti yksi voimakkaimpia jaksoja, joita olemme koskaan tehneet, Laura Shaw kuvailee puolestaan Metro.co.uk:n haastattelussa.

Kevennetään taakkoja sydämeltä

Miesten tunteet -nimen saaneessa Emmerdalen erikoisjaksossa Cain, Jimmy, Liam, Bob, Charles, Sam, Nate, Marlon ja Karhususi kokoontuvat pubiin sulkemisajan jälkeen. Kaljan kittaus unohdetaan, ja miehet alkavat kukin pohtia elämäänsä ja tehdä tunnustuksia aroistakin aiheista. Paddy ei ole alkuun myötämielinen kokoontumiselle, mutta ilmaantuu lopulta paikalle.

Liamin (Jonny McPherson) lääkäriopintojen aikaan sijoittuva murheellinen tapahtuma yllättää muut. Cain (Jeff Hordley) yrittää keventää tunnelmaa tikkakisalla. Terveydestään huolestunut Sam (James Hooton) vie tunnustukset uudelle tasolle vetämällä housut kinttuihin. Hän saa onnekseen Liamilta huojentavan diagnoosin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kaakaokupin äärellä Paddy kuuntelee tarinoita ja avautuu lopulta omista viimeaikaisista koettelemuksistaan. Paddy saa tukea koko porukalta, kauniita sanoja isältään Karhusudelta (Joshua Richards) ja yllättäen myös lämpimän halauksen Cainiltä.

Emmerdalen Miesten tunteet -niminen jakso nähdään MTV3:lla 17. toukokuuta kello 18.30.

Seuraa meitä somessa