fbq

Conan O'Brien tekee paluun televisioon – ensimmäinen talk show uhattiin lakkauttaa ja toinen korvattiin Jay Lenolla

Juontaja on luotsannut uransa aikana kolmea eri talk show'ta.

Conan O’Brien, yksi maailman tunnetuimmista talk show -juontajista ja koomikoista palaa televisioon, kun hänen matkailusarjansa Conan O’Brien Must Go alkaa HBO Max -palvelussa torstaina 18. huhtikuuta. 

Sarjassaan Conan tapaa fanejaan Norjassa, Thaimaassa, Irlannissa ja Argentiinassa. Ennen uutta sarjaansa Conanilla oli lähes 30 vuotta kestänyt ura myöhäisillan televisiossa.

Conan aloitti Late Night -ohjelman juontajana NBC:llä 13. syyskuuta 1993. Hän oli perinyt talk show’n David Lettermanilta

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

30-vuotias Conan oli vielä suurelle yleisölle tuntematon, vaikka hän oli ollut käsikirjoittajana Simpsoneissa, sekä Saturday Night Livessa. Sarjan ensimmäiset arviot eivät olleet suopeita.

Breaking Badista ja Better Call Saulista (Netflix) tuttu Bob Odernkirk oli tuolloin Conanin käsikirjoittajana. Hänen mielestään negatiiviset arviot olivat järjettömiä.

– Mies yritti selvittää, kuinka tämä kaikki oikein toimii. Hän oli mukana isoimmalla mahdollisella energialla, Odenkirk kertoi Vanity Fairin haastattelussa joulukuussa 2023.

Ensimmäisen jakson alussa ihmiset toivoivat, että Conan olisi hauskempi kuin ohjelman edellinen juontaja David Letterman. Vitsiä tehostettiin tuomalla Conanin pukuhuoneeseen kukkakimppuja, joissa luki ”paljon painetta”. 

Yksi Conan O'Brienin aisapareista hänen koko talk show -uransa aikana oli Andy Richter.

Conan oli hirttämäisillään itsensä, kunnes kuuli, että hänen täytyi mennä yleisön eteen. Oudosta huumorista ja synkistä vitseistä tuli hänen talk show’nsa tavaramerkkejä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

NBC pysyi kuitenkin hermostuneena. Ohjelman tuottajan, Jeff Rossin mukaan hän sai yhtenä perjantaiyönä kaapelikanavalta puhelun, jossa Late Night With Conan O’Brien uhattiin lakkauttaa. Huhujen mukaan Greg Kinnear (Sinulle on postia, 1998) olisi korvannut Conanin juontajana. 

Brad Pitt vieraili Conanin ohjelmassa vuonna 2004 mainostamassa elokuvaa True Romance.

Ohjelma sai kuitenkin vielä 13 viikon jatkoajan. Pelastajana oli NBC:n entinen varapresidentti ja tuottaja Rick Ludwin, joka sai NBC:n esittämään tilannekomediasarjaa Seinfeld (1989–1998), kun mikään muu kaapelikanava ei sitä lähettänyt.

Late Night With Conanin tunnetuin hetki suomalaisittain koettiin vuonna 2006, kun Conan vieraili Suomessa. Koska Conan näytti samanlaiselta kuin Suomen presidentti Tarja Halonen, Conan tuki hänen uudelleenvalintaansa joulukuussa 2005. Halosen vaalimainoksessa Conan toistelee ”joo”, kun suomalaisnäyttelijä luettelee syitä, miksi Halonen pitäisi valita presidentiksi.

– Ja sitä paitsi, olen aivan hänen näköinen, Conan sanoo murtaen.

Halonen valittiin uudelleen presidentiksi ja Conan tapasi hänet vuonna 2006.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vuonna 2009 Conan otti Jay Lenon paikan Tonight Show’n juontajana, ja Leno siirtyi juontamaan The Jay Leno Show’ta. Tonight Show’n juontaminen oli yksi Conanin elinikäisistä haaveista, mutta kaikki muuttui tammikuussa 2010, kun Leno haluttiin takaisiin juontamaan parempaan katseluaikaan. 

Conan O'Brien juonsi Tonight Show'ta vajaan vuoden, kunnes hänet korvattiin Jay Lenolla.

Sitten Conan olisi joutnut juontamaan ohjelmaansa keskiyön jälkeen, mikä ei käynyt hänelle. Conan juonsi viimeisen Tonight Show -lähetyksensä 22. tammikuuta 2010, ja sai 45 miljoonan dollarin sopimuksen, jonka turvin hän saisi työskennellä muulle kaapelikanavalle aikaisintaan syyskuussa 2010.

Conan O'Brien aloitti nimikko-ohjelmansa parrakkaana marraskuussa 2010.

Marraskuussa 2010 Conan aloitti uuden talk show’nsa, Conanin, jota lähetettiin  kesäkuuhun 2021 saakka. 

Nykyisin Conan juontaa Conan O’Brien Needs a Friend -podcastia, jota hän on tehnyt yhdessä assistenttinsa Sona Movsesianin, ja tuottajansa Matt Gourleyn kanssa vuodesta 2018 lähtien.

 Conan O'Brien Must Go HBO Maxilla 18. huhtikuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa