fbq
Au pairit Maltalla

Tässä ovat uudet Au pairit – mukana Tiktok-tähti

Uudet au pairit matkustavat 11. tuotantokaudella Välimeren auringon alle Maltalle.

Ylen suosikkisarja Au pairit jatkuu 11. tuotantokauden jaksoilla 8. toukokuuta. Uudet au pairit matkustavat tällä kertaa Välimeren auringon alle Maltalle.

Pikkuinen saarivaltio on tunnettu kasinoistaan ja yöelämästään, ja se tarjoileekin nelikolle kulttuurishokkeja ja omalaatuisia isäntäperheitä. Lisäksi tälläkin kaudella on luvassa ihmissuhdepelejä.

Au pairit

Valma

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Au pairit Maltalla
Valma

19-vuotias Valma on luova ja vauhdikas. Hän on ylpeä huonosta huumoristaan. Valman ystävät uskovat, että reissu tuo kaivatun hermoloman – heille itselleen. Valma kertoo olevansa sinkku, eikä arastele tunnustaa olevansa salamarakastuja. Kiinnostus tosin lopahtaa usein yhtä nopeasti kuin se on alkanutkin. Toiveissa olisi lomaromanssi.

Klaukkalasta kotoisin olevalla nuorella on seitsemän nuorempaa sisarusta, joten hän onkin kokenut lastenhoitaja. Valma on lukiosta valmistunut ja työskentelee päiväkodissa.

Lestadiolaistaustainen nuori on jättänyt uskon vuosia sitten, mutta välit perheeseen ovat läheiset. Valma asuu vielä kotona, mutta Maltan reissun jälkeen on tarkoitus muuttaa omaan kotiin ja aloittaa uusi aikuinen elämä.

– Olisi hirveää, jos ne toiset au pairit ei ymmärtäis mun huumoria, Valma kertoo Ylen tiedotteessa.

Maltalla Valman isäntäperheeseen kuuluvat vanhemmat Edwin ja Davinia Shead sekä heidän kolme lastaan Mia, 11, Mason, 12 ja Maegan, 18. Talouteen kuuluu myös isoäiti Violet, jonka kämppikseksi Valma pääsee. Mummo kaipaa hengähdystaukoa välillä.

Liisa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Au pairit Maltalla
Liisa

19-vuotias Liisa on kiltti ja aurinkoinen tuore ylioppilas Kotkasta. Entinen yleisurheilija tekee nykyisin mallin töitä ja sisältöä Yle Summerin Tiktokiin. Liisa kääntää videoillaan saamiaan rasistisia kommentteja kauniiksi kehuiksi.

Liisa ei viihdy baareissa eikä käytä päihteitä. Hänen perheensä on lähtöisin Etelä-Sudanista, ja siihen kuuluvat äiti, isä ja viisi sisarusta. Liisan haaveissa on äitiys, mutta kokemusta lapsista on verrattain vähän. Au pairina hän toivoo saavansa käytännön kokemusta ja valmiuksia äitiyteen.

– Haaveilen, että olisin äiti joku päivä. Au pairina haluaisin saada siihen valmiudet, Liisa kertoo tiedotteessa.

Liisan isäntäperheen äiti Michelle on kotoisin Ruotsista ja Fabio-isä Italiasta, mutta perhe asuu Maltalla. Perheeseen kuuluu lisäksi kaksi lasta Mia,6, ja Alice, 1. Michelle toimii vielä kotiäitinä, mutta kaipaa lisäapua, sillä perheellä ei ole tukiverkostoa Maltalla. Vanhemmat toivovat myös saavansa lisää kahdenkeskeistä aikaa.

Myy

Au pairit Maltalla
Myy
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

20-vuotias Myy on pedantti, itsenäinen ja määrätietoinen helsinkiläinen. Hän viettää välivuotta ja työskentelee vaatekaupassa. Hän harkitsee hakevansa liiketalouden opintoihin. Ennen opintoja Myy kuitenkin haluaa toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ulkomailla asumisesta.

– Oon aina halunnut asua ulkomailla. Koen, että au pairius mahdollistaa sen reissun, minkä mä haluan tehdä, Myy sanoo tiedotteessa.

Myy on perheen nuorimmainen, ja hän toivoo näkevänsä ydinperhe-elämää matkallaan. Hän ei ole itse saanut sitä kokea. Myytä jännittää introverttina ihmisenä muiden au pairien ja isäntäperheen tapaaminen. Hänellä ei ole juurikaan kokemusta lasten hoitamisesta, mutta hänellä on visio siitä, millaisilla säännöillä lapsia tulisi kasvattaa.

Myyn isäntäperheeseen kuuluvat filippiiniläistaustainen Katherine, joka on yksinhuoltajaäiti sekä hänen pakistanilainen poikaystävänsä Said. 11-vuotias Helena on joutunut ottamaan nuoremmista sisaruksistaan vastuuta aikuisten pitkien työpäivien vuoksi. Helenalla on kaksi pikkusisarusta, 10-vuotias Francis ja 7-vuotias Maria.

Sinna

Au pairit Maltalla
Sinna

20-vuotias tamperelainen Sinna on herkkä ja sosiaalinen. Hän työskentelee kahvilassa ja suunnittelee muuttavansa yhteen poikaystävänsä kanssa.

– Mä oon tosi herkkä. Mulle tulee itku ilosta ja surusta tosi herkästi, Sinna kertoo tiedotteessa.

Sinna kuvailee itseään optimistiksi, mutta hänen elämässään on ollut paljon surua ja huolta. Hänen isänsä sairastui Alzheimerin tautiin, kun Sinna oli 13-vuotias. Kasvaessaan nuori joutui kokemaan, miten läheinen ihminen ei lopulta enää tunnistanut omaa tytärtään. Maltalle lähteissä isän kuolemasta tulee kuluneeksi vuosi. Au pairiksi hän lähtee, koska haluaa kasvaa itsenäisemmäksi aikuiseksi.

Sinnan ukrainalainen isäntäperhe pakeni sotaa ensin Saksaan. Perhe muutti vastikään Maltalle. Tetiana-äidillä on kaksi lasta, 9-vuotias Diana ja 3-vuotias Erik. Heidän mukanaan sotaa pakeni myös Olha-mummo. Tetiana ja lasten isä ovat eronneet. Äiti toivoo Sinnasta apua Olhan tueksi lasten hoidossa, kun hän yrittää rakentaa uraa uudessa maassa.

Au pairien 11. kausi julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 8.5. klo 20.00. Yle TV2:ssa uudet jaksot nähdään ke–su 8.5.–12.5. kaksi jaksoa kerrallaan.

Seuraa meitä somessa