fbq
The Voice Kids Aino Morko

Tiesitkö? Tämä huippuartisti ponnisti The Voicen lasten versiosta

The Voice of Finlandin kyvystä nostaa kestotähtiä on puhuttu paljon, mutta yksi suurimmista menestyjistä nousi The Voice Kidsin puolelta julkisuuteen.

The Voice of Finlandiin saatiin jälleen voittaja, kun kolmannentoista kauden voitti Laura Ruusumaa. Tulevaisuus näyttää, jääkö Laura pysyvästi suomalaisen musiikkielämän tähtikartalle.

Vuosien varrella on puhuttu paljon juuri siitä, että onko koko ohjelmaformaatilla enää kykyä nostaa todellisia kestotähtiä. Vuonna 2012 aloittaneen The Voice of Finlandin alkukausilta ponnisti Jesse Kaikurannan ja Antti Railion kaltaisia todellisia menestyjiä ja muun muassa Saara Aalto sai merkittävää lisäpotkua jo aiemmin käynnistyneelle ammattilaisuralleen.

Viime vuosina samanlaista tähtipotentiaalia ei ole oikein näkynyt. Kuka muistaa edellisten viiden kauden voittajien nimiä? Ohjelman arkistoja kaivellessa mieleen palautuu kuitenkin mielenkiintoinen nimi – artisti, joka on loikannut tähtiluokkaan viime vuosina.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ohjelmaformaatin lastenversion The Voice Kidsin voitti vuonna 2014 Aino Morko. Ja jos kyseinen nimi ei heti soita kelloja, niin kyseessä on Pehmoaino, joka julkaisi vuoden 2024 alussa suoraan albumilistan ykköspaikalle menneen debyyttilevynsä Soittorasia.

Jo Pehmoainon vuoden 2022 EP Kaukana kotoa herätti laajaa huomiota Helsingin Sanomien laajaa juttua myöten. Seuraavan vuoden Emma-gaalassa EP palkittiin vuoden alternative-julkaisuna ja Pehmoaino itse vuoden tulokkaana.

Aloitus The Voice Kidsissä ei ollut kuitenkaan helppo. Aino Morko osallistui jo nimittäin ensimmäiselle kaudelle vuonna 2013, mutta karsiutui esiintymisjännityksen vuoksi. Seuraavana vuonna jännitys oli voitettu ja voitto tuli muun muassa Robinin Onnellinen-kappaletta esittäen.

Pehmoaino (Aino Morko) ja tuottaja Topi Kilpinen vuoden 2023 Emma-gaalassa.

Seuraa meitä somessa