fbq
Olet mitä syöt
Pippa Laukka
Vilma Karjalainen

Vilma Karjalainen kokee kehonsa vieraaksi kahden raskauden jälkeen – näin paljon sokeria kuluu viikossa

Pippa Laukka auttaa somevaikuttajaa löytämään uudet ruokailutottumukset.

Yrittäjä ja somevaikuttaja Vilma Karjalainen on tuttu myös Temptation Island Suomi -ohjelmasta. Hän saa erikoislääkäri Pippa Laukan avukseen Olet mitä syöt -ohjelman toisessa jaksossa 25. huhtikuuta.

Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää jakson tapahtumia. Jakso on katsottavissa MTV Katsomo+:ssa.

Vilma on kahden pienen lapsen äiti. Vanhemmuuden myötä omat elämäntavat ovat muuttuneet. Huolehtiessaan lasten ruokailusta hän unohtaa itse syödä. Usein hän juo energiajuoman aterian sijasta. Ruokailun unohtamista Vilma paikkaa illan tullen herkuilla.

– Musta tuntuu, että mun kroppa on väsynyt. Mä mieleltäni jaksan. Olen pirskahteleva luonne. Leikin mun lasten kanssa joka päivä. Jollain lailla mun kroppa kertoo, että kohta tulee burn out, hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vilma kertoo, että terveys alkoi reistailla sen jälkeen, kun hänestä tuli äiti. Hän kokee vartalonsa muuttuneen. Hänestä tuntuu, ettei hän tunne enää omaa kehoaan.

Olet mitä syöt
Pippa Laukka
Vilma Karjalainen

Pippa ratsaa Vilman jääkaapin. Pippa on iloinen nähdessään, että ruokia on tehty valmiiksi, vaikka ne ovatkin lapsille. Vilma kertoo syövänsä punaista lihaa lähes joka aterialla, mikä yllättää Pipan. Ruokasuositusten mukaan punaisen lihan käyttöä tulisi vähentää. Myös joka ruoasta löytyy kermaa, jota on jääkaapissa runsaasti.

Vilmalle katetaan pöydälle hänen viikon aikana syömänsä ruoat ja herkut. Pipan mukaan pöydältä löytyvät asiat ovat ok, mutta määrät eivät. Lisäksi ateriarytmit ja -tottumukset kaipaavat uusia uria. Pippaa huolettaa Vilman kuluttama määrä valkoista sokeria, joka on lähes kaksi kiloa.

Erikoislääkäri teettää kattavat terveystestit somevaikuttajalle. Vilmaa ei huoleta paino niinkään, vaan se, miten hänen kehonsa voi sisältä päin. Ennen kuin kaksikko käy testien tulokset läpi, Pippa haluaa jutella Vilman kanssa äitiydestä. Hän tiedustelee, miten nainen on sopeutunut kahden raskauden tuottamiin muutoksiin.

– Mielellisesti hyvin, muuten ehkä ei. Vaikea hyväksyä kaikkia muutoksia. Toisessa raskaudessa oksensin joka viikko melkein puoli väliin saakka. Oli vähän sellainen olo, että ei tämä kroppa toimi, Vilma kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Nyt vaikuttaa siltä, että raskauden tuoma negatiivinen kehonkuva, on jäänyt Vilmalla päälle. Hän ei ole löytänyt takaisin omaan terveeseen kehosuhteeseen, Pippa pohtii.

Olet mitä syöt
Pippa Laukka
Vilma Karjalainen

Terveystuloksissa Pippaa huolettaa Vilman palautumisen heikkous. Pipan mukaan palautumattomuus ja stressi altistavat pidemmän päälle matala-asteiselle tulehdukselle, jota vääränlainen ruokavalio ja punainen liha lisäävät elimistössä. Vilman kolesterolitaso on juuri sallitun rajoissa, mutta Pippa päättää puuttua siihen.

– Sun kohdalla kolesteroliasia on aika olennainen. Mä haluaisinkin keskustella sun kanssa siitä punaisen lihan käytöstä. Se sisältää hemirautaa, ja kun se hajoaa suolistossa, se muodostaa yhdisteitä, jotka voi vaurioittaa suolen seinämiä ja aiheuttaa sitä kautta tulehdusta, joka voi sitä kautta sitten aiheuttaa solutasonhäiriöitä, jotka altistaa muun muassa syöville, Pippa varoittaa.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa torstaisin.

Seuraa meitä somessa