fbq
Olet mitä syöt
Joona Hellman

Somevaikuttaja ahdistui kesken Olet mitä syöt -kuurin – näin hänelle kävi

Joona Hellman taisteli sokerikoukkua vastaan Pippa Laukan ohjauksessa kahdeksan viikon ajan.

Olet mitä syöt -ohjelman tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa 18.4. somevaikuttaja Joona Hellman kertoi rakastavansa herkkuja ja urheilua. Joonaa oli vaivannut pitkään väsymys.

Erikoislääkäri Pippa Laukka löysi väsymyksen juurisyyn liiallisesta sokerista. Hän päätti ottaa henkilökohtaiseksi tavoitteekseen saada Joona irti sokerikoukusta. Pipan mukaan liikunta pelasti paljon Joonan tilannetta. 27-vuotiaan vaikuttajan verisuonet olivat 40–50-vuotiaan henkilön, eikä nuorukaisen.

– Toi oli järkytys, Joona sanoi suu auki.

Pippa ohjasi uutta ruokavaliorytmin hakemista kahdeksan viikon ajan. Ateriarytmi oli saatava kuriin, jotta myös vuorokausi rytmi saataisiin korjattua. Aamupala tuli nauttia kello 7–10 välillä, jonka jälkeen ateriarytmi olisi noin kolmen tunnin välein. Sokerin kulutus oli määrä puolittaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Joonan liikuntamäärä oli laskenut, joten liikuntatottumukset laitettiin myös uuteen uskoon. Joona kertoi liikuntamäärän laskeneen muun muassa työstressin ja mielenterveysongelmien vuoksi. Määrä lisättiin alkuun jokaiselle päivälle puoli tuntia kerrallaan.

Olet mitä syöt
Joona Hellman
Pippa vei Joonan rullaluistelemaan - tämän kauhuksi.

Kesken kahdeksan viikon Joona sairastui angiinaan, jolloin myös ruokailutottumukset kärsivät. Hän kertoi, että jäätelö kului sallittua enemmän.

Viimeisten viikkojen aikana unen vähyys vaivasi Joonaa.

– Huomaan, että olen ehkä vähän ylivirittynyt, koska menen aikaisemmin nykyään nukkumaan. Joskus vähän ennen yhtätoista, ja se on ollut mulle tosi hyvä, mutta olen herännyt tosi useasti esimerkiksi kello viisi, Joona kertoi Pipalle.

Pippa kysyi, miten sokerikoukku ja siitä irtaantuminen oli onnistunut. Pippa oli määrännyt vaikuttajan olemaan ilman sokeria iltaisin kolme tuntia ennen nukkumaan menoa.

– Mä en ole ihan vielä maalissa, mutta matkalla, Joona vastasi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pippa määräsi sokerilakon Joonalle.

Olet mitä syöt
Joona Hellman
Sara Chafak auttoi Joonaa ruokapreppauksessa.

Viikolla seitsemän Joona romahti. Hän kertoi olevansa turhautunut ja täysin loppu.

– Mä heräsin yöllä siihen, että mun kurkku on sellainen kutiava. Tietysti aamulla olen syönyt siihen jäätelö. Musta tuntuu, että tällä hetkellä petän Pipan, itteni ja tän koko ohjelmaformaatin, Joona analysoi.

Hän pelkäsi, että seuraavan kerran, kun hänelle tehtäisiin terveystestejä, verisuonet olisivat jo 90-vuotiaan ja muutkin tulokset pitkin seiniä.

– Mua ahdistaa se ajatus, että tässä on tutkittu mua muutamia viikkoja, ja nyt mun tulokset pitäisi olla parantunut. Ei varmasti ole. Yritän muistuttaa itselleni, että olen ihminen, Joona pohti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Olet mitä syöt
Joona Hellman

Kahdeksan viikon jälkeen Pippa ja Joona tapasivat viimeisen kerran projektin tiimoilta. Jaksavampi Joona on muutaman kerran näyttäytynyt, mutta hän toivoisi, että sitä näkisi jatkossa enemmän.

Kehonkoostumusmittauksessa selvisi, että Joonalle oli tullut lihasta lisää, joten paino oli hieman noussut. Verisuonten ikäkin oli laskenut lähes 10 vuotta, nyt Joonan verisuonet olivat 30–40-vuotiaan.

– Kun katsoin sun unta, ensimmäinen ajatus oli: ”Mitä helskettä Hellman!” Sä olet oppinut nukkumaan, Pippa iloitsi.

Joona oli tuloksista positiivisesti yllättynyt. Noinkin lyhyessä ajassa pystyi saamaan tuloksia aikaan.

Joona sai lopuksi t-paidan lahjaksi Pipalta.

– Tää on mun uusi Tinder-bio. ”Ihana määrä lihasta ja sopivasti sokerinen,” Joona luki paidan tekstiä.

Kuvausten jälkeen Joona kertoi pysyneensä aika hyvin sokerimäärän rajoittamisessa. Hän koki vinkin hyväksi, ja että se on auttanut yöunien parantamisessa.

Olet mitä syöt
Joona Hellman

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa