fbq
Kourteny Kardashian, Kim Kardashian, Caitlyn Jenner ja Kylie Jenner.

Dokumenttipaljastus intiimistä keskustelusta: Näin Kardashianit reagoivat isänsä sukupuolenkorjaukseen

Caitlyn Jenner kertoo House of Kardashian -dokumenttisarjassa, kuinka hänen sukupuoliristiriitansa vaikutti hänen perheeseensä.

Ylen kolmiosaisessa House of Kardashian -dokumenttisarjassa pureudutaan tämän hetken vaikutusvaltaisimpaan dynastiaan, Kardashianeihin.

Dokumenttisarjassa Kris Jennerin entinen puoliso Caitlyn Jenner pääsee ääneen. Tuohon aikaan hänet tunnettiin Bruce Jennerinä. Caitlyn toivoo, että häntä puhutellaan Brucena, kun puhutaan menneestä ajasta, mutta nykyajassa Caitlynina.

23 aviovuoden ajan Brucen sukupuoliristiriita oli perheen salaisuus, josta ei puhuttu.

– Sukupuolidysforia jatkuu läpi koko elämän. Kasvoin aikana, jolloin sille ei ollut edes nimeä. Se oli traumaattista, Caitlyn paljastaa dokumenttisarjan kolmannessa jaksossa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sukupuolidysforialla viitataan sukupuoliristiriidasta aiheutuneeseen voimakkaaseen pahaan oloon ja ahdistukseen.

– 1980-luvulla ajattelin, että aloitan prosessin ennen kuin täytän 40. Vuonna 1989 tajusin, etten voi tehdä sitä. Pian tapasinkin Krisin, hän jatkaa.

Bruce ja Kris Jenner olivat yhdessä vuodesta 1989 lähtien.

Kun pari päätti erota vuonna 2015, Bruce palasi terapiaan ja puhui ongelmistaan. Hän kuitenkin huomasi linnoittautuvansa kotiinsa ja piileskelevänsä maailmalta. Bruce päätti, ettei halua enää piileskellä.

– Mietin, että minun pitää kertoa lapsille. Pitää olla avoin asiasta, Caitlyn muistelee.

Hänellä ja Krisillä on kaksi yhteistä lasta: Kendall ja Kylie. Lisäksi Krisillä on neljä lasta avioliitostaan Robert Kardashianin kanssa: Kourtney, Kendall, Khloé ja Robert Jr.

– Kendall ja Kylie kysyivät, miksi he kutsuvat minua. Sanoin, että olen teidän isänne. Olen isänne kuolemaani asti. Heidän ainoa huolenaiheensa oli se, että pärjäänhän minä, Caitlyn sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kerrottuaan lapsilleen Bruce halusi päästä irti tosi-tv-sopimuksesta, joka oli solmittu perheen kanssa. Hän kertoi avoimesti aikovansa aloittaa sukupuolenkorjauksen. Kanava sai suostuteltua Brucen kertomaan tarinansa heidän kauttaan.

Bruce ja Kylie Jenner.

Myöhemmin kanavan edustaja Jeff Olde keskusteli asiasta Krisin kanssa.

– Kris oli ihan, että mitä hänessä korjataan? Sanoin, että Bruce korjaa sukupuoltaan naiseksi. Kris valahti kalpeaksi ja purskahti itkemään. Ajattelin, että voi luoja, eikö kukaan ollut kertonut, Jeff muistelee.

Bruce oli kertonut taipumuksistaan Krisille, mutta tämä ei tiennyt sukupuolenkorjauksesta. Pian asia oli keskustelunaiheena laajalti maailmassa.

Kardashianeita seuraavassa tosi-tv-sarjassa esitettiin About Bruce -jakso, jossa Brucen sukupuolenkorjausta käsiteltiin ikään kuin ensimmäistä kertaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olin puhunut siitä kaikkien kanssa. Mutta esitimme niin kuin se tapahtuisi ensimmäistä kertaa, Caitlyn kertoo.

Jaksossa Bruce keskusteli jokaisen lapsen ja Krisin kanssa sukupuoliristiriidastaan ja tulevasta. Kris hyväksyi jakson sisällön ennen sen julkaisua.

House of Kardashian Yle Areenassa ja sunnuntaisin TV2-kanavalla.

Seuraa meitä somessa