fbq

Viekäkö muistat nämä ikoniset lastenohjelmat? Löytyvät nyt Yle Areenasta

Ohjelmien joukossa ovat muun muassa sympaattinen Sirkuspelle Hermanni, rohkeat Karvakuonot ja Lasse Pöystin legendaariset iltasadut.

Tällä hetkellä Yle Areenan katsotuimpia lastenohjelmia ovat ainakin Ryhmä Hau, Pipsa Possu sekä Fantti ja työkoneet, mutta katsottavaa löytyy lapsenmielisille ja aikuisillekin lapsille.

Tässä on lista vanhoista kotimaisista lastenohjelmista, jotka ovat Yle Areenassa.

Vuoden huonoin tv-sarja on valittu

Lasse Pöystin iltasadut

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Näyttelijälegenda Lasse Pöysti (24.1.1927–5.4.2019) luki vuonna 1977 alkaneessa sarjassa iltasatuja ilmeikkäällä ja persoonallisella otteella. Pöysti paljasti vuonna 2017 julkaistussa Postilokero 347 – Pikku Kakkosen tarina -dokumentissa, että hän luki satuja viskin voimalla.

Sirkuspelle Hermanni

Veijo Pasanen (14.10.1930–17.2.1988) oli rakastettu ja sympaattinen sirkuspelle Hermanni, joka kertoi katsojille elämästään Sirkus Hepokatin takapihalla. Menossa oli mukana lapsia pelottanut Kepakko, taikuri Max (Mauri Saikkonen) ja ennustajatar Sylvia (Marjatta Rinne). 

Pasanen menehtyi traagisesti sairaskohtaukseen 17. helmikuuta 1988. Viimeisessä jaksossa Hermanni keskusteli Äitiliinin (Raili Veivo) kanssa kuolemasta. Yle Areenassa on katsottavissa kaksi kautta.

Karvakuonot

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Karvakuonot on Ransun (äänenä Pertti Nättilä), Eno-Elmerin (Pekka Salo) ja Rikun (Kalevi Honkonen) muodostama koirakolmikko, joka seikkailee ympäri Suomea. Keskikokoinen videonoutaja Ransu otettiin vuonna 1978 koneenkäyttäjäksi Pikku Kakkoseen. Areenasta voi katsoa Karvakuonojen ensimmäisen seikkailun, Karvakuonot vesillä.

Grimmin satuja

Näyttelijä Sinikka Sokka luki lapsille vuosina 1997–1999 Grimmin veljesten satuja, kuten Punahilkka, Saapasjalkakissa ja Tuhkimo. Persoonallisen lukemisen lisäksi Sokka eläytyi rooliin pukeutumalla satuhahmojen mukaisesti.

Hui hai hiisi

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vuosina 1999–2000 tehdyssä sarjassa lapset auttavat keijukaisneito Berenikeä (Anu Tuomi-Nikula) ja Matti Menninkäistä (Riku Suokas) kumoamaan pahan Hiiden (Asko Sahlman) kiroukset. Ohjelmassa ratkottiin erilaisia arvoituksia ja suoritettiin tehtäviä mielikuvituksellisissa lavasteissa.

Kaapo ja Late

Vuonna 2004 kuvatussa sarjassa Kaapo (Kari Manninen) ja Late-kettu (äänenä Olli Mononen) vastaavat lasten lähettämiin visaisiin kysymyksiin, kuten onko ukkonen mies, mistä nauru syntyy ja miksi lapset eivät saa ajaa autoa.

Taikuri Savisen eläinpuisto

Tuula Pukkilan savianimaatiosarjassa vuodelta 2005 muotoillaan uusia eläimiä eläinpuistoon pala palalta. Pupuystävä saa seurakseen esimerkiksi seepran.

Herää pahvi

Jyrki (Jyrki Laaksonen) ja pupu Neponen (äänenä Anu Tuomi-Nikula) askartelevat pahvista mitä ihmeellisimpiä asioita, muun muassa avaruuskypärän, talon ja jopa helikopterin. Sarja kuvattiin vuonna 2005.

Katinkontti Remix

Katti Matikainen on Silja Sillanpään näyttelemä konttoristi, joka tutustuu Katinkontti-sarjassa eri ammatteihin ja seikkailee. Sarjan keskeisiä hahmoja ovat Rotta Rontti (Olli Mononen, Juha Kaijomaa Aksu Piippo, Ville Mononen) ja Nakkirakki (Ville Mononen). Yle Areenaan on koottu Katinkontin jaksoja vuosilta 2004–2006.

Syrhämä

Kolmen lapsen joukkue yrittää Ketun (Silja Sillanpää) johdolla pelastaa Syrhämän kylän Silmittömän Sääsken (Ola Tuominen) pahoilta suunnitelmilta.

Yle näyttää presidentti Joe Bidenin vierailun Suomessa

Kauhua sarjaan toivat sihisevät sääsket. Sarjaa tehtiin vuosina 2003–2005. Syrhämän maailman on luonut ja käsikirjoittanut näyttelijä Silja Sillanpää. Syrhämän kylä luotiin lavastaja Jude Pirskasen ja järjestäjä Arto Miettisen toimesta Mouhijärvelle, jossa oli kuvattu aiemmin Hovimäkeä.

 

 

Seuraa meitä somessa