fbq
Suomen kaunein koti: Kesmkit (12) Kausi 11 - Kausi 11, 12/12. Kauden ptsjaksossa selvi mink mkin katsojat ovat valinneet Suomen kauneimmaksi kymmenen finalistin joukosta. Tuomareiden Hanna Sumarin, Sini Rainion ja Tero Pennasen johdolla kuullaan yleisnestyksen tulokset ja kydn viemss palkinto kauden voittaneen mkin asukkaille.

Tuomarit häkeltyivät Suomen kaunein kesämökki -finalistista: "Erikoisin rakennus, missä olen vieraillut"

Suomen kaunein koti: kesämökit -sarjan finaalijaksossa kruunataan kauden voittajamökki. Jakso esitetään 6. heinäkuuta.

Kauneimman kesämökin metsästys päättyy 6. heinäkuuta. Suomen kaunein koti: kesämökit -sarjan voittaja kruunataan illan lähteyksessä.

Arkkitehti Sini Rainio, sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja Hanna Sumari valitsivat kauden aikana kolmestakymmenestä persoonallisesta kesäpaikasta kymmenen finaaliin.

– Oli laidasta laitaan erilaisia mökkejä, Sini kuvailee kesän satoa.

– Ehkä se osoittaa myös tästä aikakaudesta mitä me eletään, että tätä ei pitäisi ottaa niin kauhean vakavasti. Toisella on 1950-luvulta mökki, toisella 1800-luvulta ja toinen tekee sitä parasta aikaa. Onhan meillä tällaista variaatiota, vaikka kuinka paljon ja hyvä niin, Tero jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Voitosta taistelevat kesänviettopaikat sijaitsevat ympäri Suomea. Ensimmäisenä finaaliin pääsi Vuokatissa sijaitseva moderni mökki, toisesta jaksosta punainen hirsimökki Uuskaarlepyyssä, ”meteoriittitalo” Kontiolahdella oli kolmas finalisti, neljäntenä finalistina Naantalin kallioilta löytyvä italialaistyylinen kesämökki, viidennen jakson Myrskylän maalaismaiseman kuivanmaan mökki, kuudennen jakson hirsihuvila Sipoosta, seitsemäntenä finaalipaikan lunasti siirtolapuutarhamökki Helsingistä, kahdeksantena jatkopaikan varmisti Espoon saaristossa sijaitseva kesäpaikka, yhdeksännen finaalipaikan sai Naantalin ”Solsidan” ja viimeisenä paikkansa finaalissa sai Pälkäneellä lahdenpoukamassa sijaitseva hirsimökki.

Suomen kauneimman kesämökin tittelin voittaja valitaan yleisöäänillä, eli tuomaristo ei voi vaikuttaa lopputulokseen. Voittaja saa 10 000 euroa uusien sisustushaaveiden toteuttamiseen.

Tuomaristo käy läpi kaikki kymmenen mökkiä ja yksi mieleenpainuvimmista mökeistä oli ”meteoriittitalo” Kontiolahdella.

Suomen kaunein koti: kesämökit
Meteoriittitalo

– Tämä on kautta aikojen erikoisin rakennus, missä oikeastaan olen vieraillut, Hanna muistelee.

– Erityisesti tämä kokeellisuus, mikä tässä rakennuksessa oli. Oli lähdetty tekemään jotain mikä oli täysin boksin ulkopuolelta, Sini komppaa.

– Sisältä kuin valtava kiintokaluste. Kyllä suunnannäyttäjiä tarvitaan, muuten voi käydä aika tylsäksi Tero kuvailee meteoriittia metsän keskellä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Auri Kananen vertaa kodin siisteyttä mielenterveyteen: "Usein heijastus mielestä"

Keltainen kuivan maan mökki Myrskylässä rauhoitti tuomariston mielen heti, kun he saapuivat paikalle kauden viidennessä jaksossa. Myrskylän kesäpaikan yleisön suosio yllätti kuitenkin tuomariston.

– Aa, tää on tää, Sini avatessaan kuoren, josta Myrskylän mökki löytyy.

– Hykerryttävää, Hanna ja Tero iloitsevat

Suomen kaunein koti: kesämökit
Myrskylän pieni kesäpaikka

– Tää on tosi jännä, koska täähän nyt on aika tällainen tosi perus. Se kertoo meidän katsojista, mun mielestä, hanna jatkaa.

Jari Sillanpään seksuaalista suuntautumista piiloteltiin uran alkumetreillä median toimesta: "Mut työnnettiin kaappiin"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suomen kaunein kesämökki paljastetaan ja tuomaristo lähtee onnittelemaan voittajaa.

– Se, että voitetaan ja Suomen kansa äänestää, niin onhan se hienoa. Jotain on tehty silleen, että ihmiset tykkää ja itse tykkää. Tuntuu hyvältä, voittaja kommentoi.

– Kaikille äänestäjille lämpimät kiitokset, siitä, että valitsitte meidän mökin suomen kauneimmaksi. Ja ilmeisesti meillä on samanlaisia haaveita kuin monella muullakin suomalaisella.

 Suomen kaunein koti: kesämökit MTV3:lla 6. heinäkuuta kello 20.00.

Seuraa meitä somessa