fbq
Miki Liukkosen viimeisin kirja valmistui kesällä. - Voitan varmasti Finlandia, hänen vitsaili Seiskalle.

Edesmennyt Miki Liukkonen pohti elämän pieniä ja suuria kysymyksiä - esiintyi nimeään kantavassa sarjassa vuonna 2021

Miki Liukkonen menehtyi 4. heinäkuuta vain 33-vuotiaana.

Miki Liukkonen, sivullinen -sarjassa edesmennyt kirjailija Miki Liukkonen pohti kollegojensa kanssa elämän suuria ja pieniä asioita. Sarjan kaksi kautta ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Sarjassa Liukkonen pohtii omia näkemyksiään ja käy intensiivisiä keskusteluja muiden kirjailijoiden kanssa. Sarjassa Mikin kanssa keskustelevat Antti Nylén, Mercedes Bentso, Meiju Niskala, Ville Ranta, Kelet, Syksy Räsänen ja Eve Kulmala.

Samalla Miki jakoi muistelmia omasta elämästään ja nuoruudestaan. 

– Silloin, kun asuin Oulussa ja nuorempana runopoikana, kun mulla oli pitkä tukka, sain paljon huuteluita ohiajavilta kusipäiltä. Se oli välillä vähän pelottavaa, mutta en joutunut väkivallan uhriksi, Miki kertoo sarjan toisessa jaksossa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mikiä pidetään yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä kirjailijoista. Hän julkaisi uransa aikana kolme runokokoelmaa, viisi romaania ja aikuisille kirjoitetun kuvakirjan. 

Mikin teos O (2017) oli ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta, ja sitä kutsuttiin kritiikeissä muun muassa yhdeksi 2010-luvun tärkeimmistä kotimaisista romaaneista.

Kustantamo tiedotti, että syyskuussa 2023 Mikin romaani Vierastila julkaistaan postuumisti.

Miki Liukkonen, sivullinen Yle Areenassa 

Seuraa meitä somessa