fbq
Joost Klein

Hönttikarismaa ja Käärijä-kopiointia – tässä ovat Euroviisujen hitit ja hudit

Hollantia ja Kroatiaa veikataan vuoden 2024 Euroviisujen menestyjiksi.

Tämän vuoden Eurovision laulukilpailuun osallistuu yhteensä 37 maata. Katson toimittaja Toni Keränen teki tiukan subjektiivisen perkauksen ehdokkaista ja nosti esiin muutamia tärppejä – ja myös heikompaa kastia.

Kroatia Baby Lasagna: Rim Tim Tagi Dim

Kroatian edustajaa on verrattu Käärijään, ja opportunistisen iskevä Rim Tim Tagi Dim -kappale on vedonlyöntitilastojen kärjessä. Biisissä on tehty monta asiaa teoriassa oikein, mutta allekirjoittanutta se ei vakuuta tunteiden syvätasolla. Baby Lasagna ei ole mikään varsinainen live-laulaja, ja tämä voi olla eduksi muille kisaajille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Australia – Electric Fields: One Milkali (One Blood)

Ysärimäisen tamppauksen, nostattavan kertosäkeen ja aboriginaali-sävyjen voimin etenevä One Milkali on tämän vuoden raikkaimpia biisejä. Kappale etenee pakottomasti ilman kaikkein epätoivoisimpia viisukliseitä. Vedonlyöjät eivät kappaleeseen silti usko.

San Marino – Megara: 11:11

Megarassa on näyttävyyttä ja biisissään sähäkkyyttä. Bändi saattaa jopa tehdä Måneskinit ja viedä yllättävänä mustana hevosena diskorokillaan viisujen täyspotin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hollanti – Joost Klein: Europapa

Toinen ennakkosuosikki on ollut Hollannin osallistuja. Senkin kohdalla on luotettu  hassunhauskaan kappalenimeen ja laulajan hönttikarismaan. Voittaja saattaa olla tässä.

Suomi – Windows95man: No Rules!

Hulluhan se on, joka ei omiaan kannusta. UMK:ssa Windows95man-show tuntui vielä vähän hölmöltä, mutta itse kappale on parantunut roimasti käytössä. Toivottavasti eurooppalaiset omaksuvat No Rules! - samalla tehokkuudella.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Moldova – Natalia Barbu: In The Middle

Moldova ei ole menestynyt ennakkoveikkauksissa, ja tälle on kyllä syynsä. Ei kappale umpisurkea ole, se on vain auttamattoman yhdentekevä, jota ei vähän sinne päin menevä naisviisikon laulanta paljon pelasta.

Eurovision Song Contest 2024 TV1:llä tiistaina, torstaina ja lauantaina kello 22.00.

Seuraa meitä somessa