fbq
Ukrainan puolustajat

Tänään tv:ssä: Vapaaehtoiset suomalaissotilaat kuvaavat Ukrainan sodan kauheuksia

Ukrainan puolustajat -dokumenttisarja koostuu sotilaiden ja siviilien itse kuvaamasta materiaalista.

Sunnuntaina 21. huhtikuuta alkaa kolmiosainen dokumenttisarja Ukrainan puolustajat. Se perustuu sotilaiden ja siviilien itse kuvaamaan materiaaliin sodan todellisuudesta. Materiaali on kuvattu matkapuhelimilla ja kypärillä, ja se vie katsojan poikkeuksellisen lähelle Ukrainan sodan kauhuja.

Ohjaaja Jani Wallenius otti yhteyttä sosiaalisen median kautta 500 tuntemattomaan henkilöön, joista hän löysi projektiin osallistuneet henkilöt.

– Yli 5000 viestiä on tullut vaihdettua etulinjan ja Lahden välillä, Jani kertoo Katsolle.

Sarja seuraa suomalaisten ja ukrainalaisten vapaaehtoisten kamppailu eturintamalla. Ensimmäisessä jaksossa Ukrainalainen vientipäällikkö Igor lähti sotaan ilman aiempaa kokemusta. Rintamalla hänestä tuli drooni-ryhmän komentaja. Myös perhe kertoo tuntemuksistaan, kun isä on sotarintamalla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sarjan toisessa jaksossa suomalaiset Muumi ja Veeti kertovat, miksi lähtivät sotaan vapaaehtoisina. Heidän kuvaamansa materiaali näyttää, mitä rintamalla oikeasti tapahtuu, ja miten taistelusta voi selvitä hengissä – jos voi.

Kolmannessa jaksossa avustustyöntekijät pääsevät ääneen. Osa heistä on suomalaisia. Susanne, Jari, Raakel ja Anssi vievät avustustarvikkeita Ukrainaan bussilla, ja tuovat siviilejä turvaan Suomeen.

Ukrainan puolustajat sunnuntaisin TV1-kanavalla ja Yle Areenassa.

Seuraa meitä somessa