fbq
Ruotsin kruunuprinsessa Victoria

Tämä tiedetään Ruotsin The Crown -sarjasta – hovi vastahakoinen

Käsikirjoittajan mukaan Ruotsin hovilla on syvä historia, josta ammentaa tulevaan sarjaan.

Ruotsin hovista on suunnitteilla oma versionsa The Crown -hittisarjasta. Ruotsin omaa versiota kutsutaan Monarkiaksi.

Brittihovista kertova sarja sai osakseen hurjasti kritiikkiä muun muassa prinsessa Dianan aaveesta, joka tuomittiin mauttomaksi, kun taas toiset arvostelivat sarjan jatkamista kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen. Kritiikistä huolimatta ruotsin versio vaikuttaisi olevan toteutumassa, asiasta uutisoi ruotsalaismedia Svensk dam.

Sarjan työstäminen alkoi jo vuonna 2021. Sarjan on määrä toteutua samassa hengessä kuin brittihovistakin kertova draamasarja. Käsikirjoittaja Åsa Lantz kertoi ruotsalaismedialle, että vaikka Ruotsin kuningasperhe on verrattain vähemmän tunnettu, sillä on syvä historia.

– Muiden kuninkaiden ja kuningattarien kerrotaan vaikuttaneen maailman tapahtumiin. Meidän kuninkaamme tarina on erilainen. Vähemmän suuri ja kuuluisa, mutta yhtä dramaattinen ja kiehtova. Ja monille meistä täysin tuntematon, Åsa sanoo medialle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Monarkian kuvaukset eivät ole vielä alkaneet. Sen piti alun perin saada ensi-iltansa jo vuonna 2022, mutta projekti on niin sanotusti pysähtynyt rahoituksen takia.

– Kehitystyö on jokseenkin vielä käynnissä, mutta pääasiassa kyse on rahoituksesta, Åsa kertoo.

The Crown 6. kausi
The Crown seurasi brittihovin elämää draaman keinoin useiden vuosikymmenien ajan. Vielä ei tiedetä, miltä ajanjaksolta Ruotsin hovista kertova sarja on määrä toteuttaa.

Ruotsin kruunuprinsessa Victoria on esittänyt vastahakoisuutensa sarjasta. Hänen mukaansa voi olla vaikea ottaa vastaan sarjaa, kun siinä kuvatut roolihahmot ovat olemassa olevia henkilöitä.

– Henkilön kannalta, jota kuvataan, se tuntuu aina oudolta, ja kyllä se siltä tuntuukin. Miten se voisi mahdollisesti olla oikein? kruunuprinsessa kertoi Dag Bladetille vuonna 2022.

Kruunuprinsessa Victoria.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Huolimatta olemassa olevien henkilöiden nikottelusta, se ei vaikuta tuotantoon. Åsa kertoo, että tuotannolla on olemassa suunnitelma muun muassa siitä, milloin sarja alkaa, mutta sitä ei voi vielä paljastaa.

Ruotsin kuningasperheeseen kuuluvat kuningas Kaarle XVI Kustaa, Kuningatar Silvia ja heidän lapsensa kruunuprinsessa Victoria ja tämän puoliso prinssi Daniel sekä heidän lapsensa prinsessa Estelle ja prinssi Oscar.

Kuningasparin poika, prinssi Carl Phillip, on naimisissa prinsessa Sofian kanssa. Heillä on kolme lasta: prinssi Alexander, prinssi Gabriel ja prinssi Julian. Kuningasparin nuorimmainen, prinsessa Madeleine, asuu perheineen Yhdysvalloissa. Hän on avioitunut Chris O’Neillin kanssa, ja parilla on kolme lasta: prinsessa Leonore, prinssi Nicolas ja prinsessa Adrienne.

Seuraa meitä somessa