fbq

Suoratoistovinkit: Netflixin suosittu seksidraama päättyy

Viimeisellä kaudella Moordalen lukio on suljettu.

Sex Education

Netflix TO

Netflixin seksipositiivinen nuortensarja Sex Education päättyy neljänteen kauteen. Sarjan keskiössä on lukiolaispoika Otis Milburn (Asa Butterfield), joka auttaa koulukavereitaan seksuaalisuuteen ja suhteisiin liittyvissä asioissa salaisella klinikallaan. Tietonsa ja taitonsa Otis on saanut äidiltään Jeanilta (Gillian Anderson), joka työskentelee seksuaaliterapeuttina.

Viimeisellä kaudella Moordalen lukio on suljettu. Otis ja hänen paras kaverinsa Eric (Ncuti Gatwa) aloittavat ensimmäisen päivänsä Cavendishin lukiossa. Otisia hermos-tuttaa avata uusi klinikka, mutta Eric vaatii sen avaamista, ettei heitä pidettäisi enää luusereina.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Cavendishin arki tulee kulttuurishokkina Moordalen opiskelijoille. Siirtolapuutarhassa on joka päivä joogaa, ja jengit ovat suosittuja siksi, että niissä ollaan ystävällisiä. Viv (Chinenye Ezeudu) on hämillään siitä, ettei omatoimisessa opiskelussa ole mitään haasteita samalla, kun hänen entinen säätönsä Jackson (Kedar Williams-Stirling) yrittää päästä yli Calista (Dua Saleh).

Aimee (Aimee Lou Wood) kokeilee jotain uutta ottamalla A-tason taidekurssin ja Adam (Connor Swindels) pohtii, onko päätoiminen opiskelu sittenkään hänen juttunsa. Yhdysvalloissa Maeve (Emma Mackey) elää unelmaansa Wallacen yliopistossa, jossa häntä opettaa kulttikirjailija Thomas Molloy (Dan Levy). Maeven entinen poikaystävä Otis ikävöi häntä samalla, kun yrittää sopeutua siihen, ettei ole enää perheensä ainoa lapsi, eikä ainoa seksuaaliterapeutti kampuksella.

Hän on uusi Doctor Who – tuttu Netflixin huippusuositusta seksisarjasta

Korruptoitunut poliisi haluaa jättää menneen taakseen

Better

C More KE

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

C Moren uusi Britbox-sarja tutkii uskonnollisuuden ja perheen voimakkaita ja monimutkaisia siteitä maailmassa, jossa jokaisella on omat versionsa oikeasta ja väärästä. Kun Loun (Leila Farzard, Black Mirror) pubi-ilta keskeytyy, hänet komennetaan siivoamaan jälleen kerran paikallisen rikollispomon Col McHugh’n (Andrew Buchan, The Crown) jättämää sotkua. Tällä kertaa tapaus on erilainen, sillä Lou joutuu tutkimaan murhaa.

Kun Lou palaa kotiinsa ja löytää poikansa vakavasti sairaana, hän alkaa pohtia elämäänsä ja löytää omatuntonsa uudelleen. Hän on ollut aiemmin korruptoitunut poliisi, joka on työskennellyt Colille liian kauan. Pieninä palveluksina ja peittelynä alkanut toiminta on karannut käsistä. Lou yrittää korjata menneet vääryydet, kunnes tajuaa, että hänen korruptoitumisensa perusta on Col itse. Betterin ensimmäisen kauden kaikki viisi jaksoa julkaistaan kerralla.

Muotitalojen salat paljastuvat

FASHION HOUSE

SKYSHOWTIME KE

Antologiasarjan kolmessa pitkässä dokumentissa päästään maailman tunnetuimpien muotitalojen Guccin, Burberryn ja Versacen kulissien taakse. Jokaisessa jaksossa käydään läpi nykyhistorian tunnetuimpien muotisuunnittelijoiden nousuja ja mahalaskuja sekä esitetään ennennäkemätöntä arkistomateriaalia. Mukana on muodin huippunimiä Anna Wintourista Christopher Baileyhin. He kertovat sisäpiirin tarinoita siitä, miten ikoniset merkit ovat luovineet suurten muutosten keskellä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ensimmäinen jakso on katsottavissa 20. syyskuuta, jonka jälkeen jaksoja esitetään viikoittain.

Joukkotappeluksi yltynyt ottelu oli tuhota baseball-dynastian

The Saint of Second Chances Mike Veeck

NETFLIX TI

Mike Veeck kasvoi promoottori-isänsä, Bill Veeckin varjossa. Bill omisti yhdysvaltalaiset baseball-joukkueet Cleveland Indians, St. Louis Brons ja Chicago White Sox. Hän myös vastasi baseball-otteluiden viihteestä, kuten teemailloista ja ilotulituksista. Kaikki meni mönkään, kun Mike pilasi isänsä perinnön järjestämällä surullisenkuuluisan diskoillan, joka yltyi joukkotappeluksi. Niinpä Mike aloitti matkan pohjalta huipulle, jotta hän saisi maineensa takaisin.

Mikea näyttelee dramatisoiduissa kohtauksissa Charlie Day, joka tunnetaan komediasarjasta Elämää Philadelphiassa. Jeff Malmbergin ja Morgan Nevillen ohjaama Netflix-dokumentti palkittiin parhaana dokumenttielokuvana Nantucketin elokuvajuhlilla.

Onnettomasta naisesta onnelliseksi mieheksi

A Happy Man

HBO MAX PE 22.9.

Dokumentti kertoo transsukupuolisen miehen Marvinin, ja hänen Ruotsissa asuvan tshekkoslovakialaisen perheensä tarinan. Dokumentin keskiössä on päähenkilön sukupuolenkorjaus neljän vuoden aikana. Hän oli aluksi R-niminen nainen ja kahden lapsen äiti, mutta tunsi tyhjyyttä.

Elämänsä vastapainoksi R alkoi kirjoittaa fiktiota, jonka päähenkilönä oli hänen miespuolinen alter egonsa. R huomasi, että hänen tuntemansa tyhjyys voitaisiin täyttää vain muuttumalla Marviniksi. Todellisen onnen löytäminen ei vaikuttanut vain häneen, vaan myös Marvinin aviomieheen ja lapsiin.

Nuori nainen vastaan muukalaiset

No One Will Save You

DISNEY+ PE 22.9.

Brynn Adams (Kaitlyn Dever, Booksmart) on luova ja lahjakas nuori nainen, joka joutuu yhteisönsä hylkäämäksi. Yksinäinen, mutta toiveikas Brynn löytää lohtua omasta kodistaan. Kaikki muuttuu, kun hän herää eräänä yönä outoihin ääniin, jotka tulevat epäilemättä yliluonnollisista tunkeilijoista. Tästä seuraa toiminnantäyteinen taistelu Brynnin ja muukalaisten isännän välillä, joka uhkaa naisen tulevaisuutta samalla, kun hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä. Elokuvan on ohjannut Brian Duffield (Hirviöongelmia).

Ensiesityksessä yläasteikäisten elokuvia

Filmskolans kortfilmer

Yle Areena MA

Filmskolans kortfilmer koostuu nuorten elokuvantekijöiden tekemistä lyhytelokuvista, jotka kestävät viidestä kymmeneen minuuttia. Lyhärit ovat tulosta Filmskolans-hankkeesta, jossa kahdeksan nuorta saivat tehdä oman elokuvansa alan ammattilaisten avulla. Tuloksena on kahdeksanosainen sarja, jossa jokaiselle elokuvalle on oma jaksonsa. Lyhytelokuvat tarjoavat mielenkiintoisen sekoituksen eri genrejä ja aiheita.

Elokuville on yhteistä se, että niiden takana on joukko suomenruotsalaisia yläkouluikäisiä elokuvantekijöitä. Lisäksi on katsottavana neliosainen Filmskolans Masterclass, jossa käsitellään muun muassa sitä, mitä käsikirjoitustyö pitää sisällään.

Seuraa meitä somessa