fbq
Loki

Näkökulma: Mikä ihme on sarja, jota varten on pakko katsoa kuusi eri elokuvaa kahdeksan vuoden ajalta?

Faneilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin katsoa kaikki Marvel-universumiin liittyvät teokset, mikäli oman lempihahmon kaikista käänteistä haluaa olla kärryillä. Lisäksi teokset voivat löytyä milloin mistäkin suoratoistopalvelusta, kirjoittaa katson toimittaja Pekka Luokkala

On sarjoja, joita voi katsoa ilman, että aiheeseen pitäisi perehtyä sen tarkemmin. Yksi tällaisista ohjelmista on viisiosainen minisarja Sisäpiirissä (Yle Areena), joka kertoo äärioikeiston noususta Britanniassa. Sitten on taas sellaisia sarjoja, jotka vaativat ison taustakatselmuksen esimerkiksi elokuvien muodossa.

Supersankarifilmeistä tuttu Marvel Studios alkoi julkaista Disney+-suoratoistopalvelussa omaan elokuvauniversumiinsa kuuluvia sarjoja vuodesta 2021 lähtien. Tänä vuonna Marvelilta on tulossa vielä Loki-sarjan (2021–) toinen kausi, joka saa ensi-iltansa lokakuussa.

Näyttelijä-imitaattori Jarkko Tamminen paljastaa suosikkihahmonsa: "Hänen kanssaan on helppo lähestyä yleisöä"

Tom Hiddleston on näytellyt antisankari Lokia 12 vuotta. Hänen nimikkosarjansa toinen kausi julkaistaan Disney+-palvelussa 6. lokakuuta.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sarja kertoo siitä, mitä tapahtui antisankari Lokille (Tom Hiddleston) sen jälkeen, kun hän varasti itselleen ikuisuuskiven ja katosi elokuvassa Avengers: Endgame (2019). Jos Lokia alkaisi katsoa kuin mitä tahansa sarjaa ilman, että itse päähenkilö, muut hahmot ja viittaukset elokuvauniversumin aiempiin tapahtumiin ovat tuttuja, sarjasta ei saa mitään tolkkua. 

Ennen omaa nimikko-ohjelmaansa Loki on esiintynyt ainakin kuudessa eri elokuvassa: Thor (2011), The Avengers (2012), Thor: The Dark World (2013), Thor: Ragnarök (2017), Avengers: Infinity War (2018) ja Avengers: Endgame.

Loki (Tom Hiddleston) teki ensiesiintymisensä vuoden 2011 elokuvassa Thor.

Jos fani haluaa tietää, missä hänelle tärkeä brändi menee niin elokuvissa kuin sarjoissa, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin katsoa kaikki universumiin liittyvät teokset milloin mistäkin suoratoistopalvelusta. Muussa tapauksessa voi lopettaa palvelun tilauksen ja katsoa mitä haluaa. 

Taloussanomien mukaan Disney+ menetti huhti-kesäkuussa jopa 12 miljoonaa tilaajaa. Palvelulla oli tammi-maaliskuun päätteeksi vajaat 158 miljoonaa tilaajaa maailmanlaajuisesti, kun 10. elokuuta lukema oli hieman yli 146,1 miljoonaa.

Karu pr-temppu paljastui - Rotten tomatoes -käyttäjille maksettiin positiivisesta leffa-arviosta

Kannattaisikin tehdä enemmän yksittäisiä elokuvia ja sarjoja uusilla tarinoilla ja näyttelijöillä. Jos samanlainen päähenkilö seikkailee vuodesta toiseen ilman uusia hahmoja ja yllättäviä juonenkäänteitä, sarjan seuraamiseen väsyy ja kyllästyy ennen pitkää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa