fbq

Suomi sai runsaasti huomiota Simpsoneissa – kalsarikännit ja joulupukki mainittu

Simpsoneiden 35. tuotantokausi pyörii parhaillaan Yhdysvalloissa. Kauden 11. jaksossa Homer saa töitä suomalaisjohtoisesta ydinvoimalasta.

Suomi on jälleen mainittu Simpsoneissa, tällä kertaa melko suuressa roolissa. Animaatiosarjan 35. tuotantokauden 11. jaksossa Homerille tarjotaan työpaikkaa Shelbyvillen ydinvoimalasta, jossa on varsin suomalainen meininki. Kausi ei ole vielä katsottavissa Suomessa.

Suomalaisten iloksi laitoksen katolla liehuu Suomen lippu, ja ydinvoimalan nimi on  Kevät kenttä. Voimalaa johtaa Onni Korhonen.

Jakson aikana muistetaan mainita, että suomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa. Homer uskoo joulupukilla pukilla olevan vaikutusta. Onnellisuuden takana on kuitenkin Onnin mukaan yhdistelmä alhaisia odotuksia, sisua ja kalsarikännejä.

Homer päätyy googlaamaan kalsarikännit puhelimellaan. Ruudulla vilahtaa kuvia humalaisesta, pelkkiin alushousuihin pukeutuneesta Homerista. Hän iloitseekin siitä, että hän on ollut aallonharjalla jo ennen kuin kalsarikänneistä tuli siistiä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Simpsonien uudet jaksot starttasivat komeasti – Suomi taas näkyvästi esillä sarjassa!

Animaatiosarjassa on ennenkin viitattu Suomeen muun muassa Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnillä ja käymällä saunassa. Yksi sarjan pitkäaikaisista tuottajista oli suomalaistaustainen Bonita Pietila, joka voi olla viittauksien taustalla. Hän jätti tuottajan pestin vuonna 2015. Lisäksi Bonita on toiminut sarjan roolittajana.

Simpsonit-sarjan kaudet 1-34 ovat katsottavissa Disney+-palvelussa. Kausi 35 ei ole vielä katsottavissa Suomessa. Subilla pyörii päivittäin sarjan aiempien kausien uusintoja.

Seuraa meitä somessa