fbq

Koomikko joutui naisen vainoamaksi yli neljäksi vuodeksi – teki kokemuksistaan Netflix-sarjan

Nainen lähetti skotlantilaiselle koomikolle yli 41 000 sähköpostiviestiä, sekä satoja tunteja ääniviestejä ja erikoisia lahjoja.

Yksi Netflixin katsotuimmista sarjoista tällä hetkellä on seitsemänosainen minisarja Baby Reindeer, joka perustuu tositapahtumiin. 

Skotlantilaiskoomikko Richard Gadd esittää fiktiivistä versiota itsestään, tuskailevaa koomikkoa ja baarimikkoa Donny Dunnia. Hän joutuu Martha-nimisen naisen (Jessica Gunning) stalkkaamaksi, kun tämä tarjoaa hänelle ilmaisen teen baarissa.

– Tuo yksi ystävällinen teko muutti Dunnin elämän kolmeksi vuodeksi, sillä seuraavan kolmen vuoden aikana Martha stalkkaa häntä, Gunning kertoi Tudum-sivustolle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Nainen lähetti hänelle yli 41 000 sähköpostiviestiä ja satoja tunteja ääniviestejä. Tämä ei ole mikään tyypillinen stalkkaustarina.

Martha (Jessica Gunning) vainoaa pakkomielteisesti koomikkoa (Richard Gadd).

Richard Gadd joutui itse aikoinaan naisen vainoamaksi yli neljän ja puolen vuoden ajaksi. Hän lähetti Gaddille 41 071 sähköpostia, 350 tuntia ääniviestejä, 744 tviittiä, 46 Facebook-viestiä, 106 sivuja kirjeitä ja outoja lahjoja, kuten leluporo, unilääkkeitä ja villahattu.

– Aluksi kaikki pitivät pubissa hassuna, että minulla oli ihailija, Gadd sanoi brittiläisen Times-lehden haastattelussa.

Donny Dunn (Richard Gadd) ei saa vainoajaltaan lainkaan rauhaa.

– Sitten hän alkoi tunkeutumaan elämääni, seurasi minua keikoille, odotti kotini ulkopuolella ja lähettiä tuhansia ääniviestejä ja viestejä.

Kun Gadd kertoi lopulta asiasta poliisille, hänen käskettiin lopettaa poliisin häiritseminen siitä, että häntä häirittiin, näyttelijä kertoi Guardianille vuonna 2019. Hän on käynyt elämänsä aikana läpi kaksi poliisitutkintaa, jotka ovat olleet sekä hulvattomia että kamalia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Suoraan sanottuna neuvoni niille, jotka ovat ajatelleet nostavansa syytteet, olisi seuraavanlainen: se on helvetinmoinen prosessipainajainen, mikä vie vuosia, Gadd totesi.

Richard Gadd teki vainotuksi joutumisestaan Netflix-sarjan.

Stalkkaus alkoi sen jälkeen, kun menestynyt ja vanhempi tv-kirjoittaja oli käyttänyt Gaddia hyväkseen, raiskannut ja käyttänyt seksuaalista väkivaltaa. Tapausta käsitellään sarjan neljännessä jaksossa.

– En halua puhua kaikkien niiden ihmisten puolesta, joita on käytetty seksuaalisesti hyväksi, mutta sen yleisimpänä seurauksena on itsesyytös, Gadd muisteli Independentille.

– Miksi minä menin sinne? Miksi tein niin? Miksi minä ja blaah, blaah, blaah. Olen asunut itseinhon- ja rangaistuksen täyttämässä "vankilassa". Mutta kun kirjoitin tapahtumat ylös kronologisessa järjestyksessä ja prosessoin niitä… niin luulen, että opin olemaan itseäni kohtaan empaattisempi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Baby Reindeer katsottavissa Netflixissä.

Seuraa meitä somessa