fbq

Tässä ovat Selviytyjät Suomen uudet kilpailijat - mukana Putous-näyttelijä

16 julkisuudesta tuttua henkilöä suuntaavat Malesian viidakkoon.

Selviytyjät Suomi alkaa jälleen syyskuussa. 16 julkisuudesta tuttua henkilöä suuntavat Etelä-Malesian viidakkoon. He tavoittelevat 30 000 euron voittopottia. Kisan finalistit viettävät viidakossa kaiken kaikkiaan 37 päivää. Ohjelman juontaa viime kaudelta tuttu Riku Rantala.

Vuoden 2024 Selviytyjät Suomi -kilpailijoina nähdään pesäpalloilija Toni Kohonen, kirjailijat Jenni Janakka ja Henriikka Rönkkönen, artistit Jontte Valosaari sekä HesaÄijä eli Marios Kleovoulou, entinen Miss Suomi Viivi Altonen, sosiaalisen median ammattilaiset Mikael Renwall, Sita Salminen ja Max Blomfelt, näyttelijät Reetta Ylä-Rautio ja Eino Heiskanen, radiojuontajat Mika Parikka ja Mia “Millu” Haataja, vaatesuunnittelija Bakari Diarra sekä tosi-tv-sarjoista tutut Rita Niemi-Manninen ja Emmi Suuronen.

Selviytyjät

Selviytyjät 2024

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Rita Niemi-Manninen, 44

Selviytyjät
Rita Niemi-Manninen

Rita on moninkertainen kilpa-aerobicin arvokisamitalisti, ja urheilu-uran jälkeen intohimo on löytynyt hyvinvointivalmennuksesta. Kilpailussa hän ei siis tarvitse tasoitusta fysiikassa.

Rita on tuttu monesta TV-ohjelmasta sekä yksin että yhdessä miehensä Aki Mannisen kanssa. Aki oli mukana Selviytyjissä vuonna 2021, mutta Ritan mukaan miehen suoritus meni rajusti piippuun. Rita aikoo laittaa paremmaksi.

– Akihan ei pärjännyt ollenkaan! Rita toteaa Nelosen tiedotteessa.

Heikkouksiakin löytyy, sillä Rita sanoo puhuvansa liikaa. Monesti suu käy automaattiohjauksella silloinkin, kun hän ei itsekään enää jaksaisi jatkaa puhumista. Peliä ajatellen Rita kokee asian myös etuna, kilpakumppanit eivät pääse hänestä mitenkään perille, kun se on haastavaa hänelle itselleenkin.

Mia ”Millu” Haataja, 28

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Mia Haataja Selviytyjät

Energisellä Mialla on jalat maassa, mutta omien sanojensa mukaan tunteet ovat usein pinnassa. Hän itkee niin ilosta, harmituksesta kuin turhautumisesta. Itkuvaroitus on jatkuvasti päällä.

Mia on reipasääninen ja voimakas persoona. Hän ei aio tavoitella heimossaan johtajuutta, vaan uskoo hyötyvänsä tarkkailijan roolista. Hän puolustaa niitä, jotka tulevat kaltoinkohdelluiksi, ja pyrkii antamaan tilaa hiljaisemmille.

Mia uskoo olevansa vahvoilla sosiaalisessa pelissä, mutta erätaitojen lähtötaso ei ole kummoinen. Tilan puute vaatii totuttelua vaikka Mia on sitä harjoitellut vuoden 2022 Big Brother -talossa.

Viivi Altonen, 27

Viivi Aaltonen selviytyjät

Viivi ei kyllästy haastamaan itseään, oli kyse sitten yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnosta tai Suomen rajuimmista realityohjelmista. Viivi on näet koetellut itseään Erikoisjoukot-ohjelmassa. Viivi on keitetty monissa liemissä, sillä hän on asunut Mosambikissa ja Intiassa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Viivi ei koe trooppisia olosuhteita tai fyysisiä kilpailuja ongelmaksi, vaikka haasteitakin löytyy.

– Jännittää, miten handlaan epävarmuuden, kun keneenkään ei voi luottaa. Toivon, että minulla on hyvä bluffi, mutta totuus paistaa varmaan kilometrien päähän, Viivi arvioi Nelosen tiedotteessa.

Emmi Suuronen, 28.

Emmi Suuronen Selviytyjät

Ennakkoluulottomalta Emmiltä löytyy meriittejä kauneuskisoista ja rakennusalalta, ja luonteesta herkkyyttä sekä jäätävyyttä. Kyseessä ei ole ensimmäinen tosi-tv-ohjelma, sillä hän on osallistunut Diiliin.

Emmi luottaa pelissä intuitioonsa. Oikealle ihmiselle hän lupaa olla vakaa liittolainen. Hän kertoo tulevansa toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, mutta tytöttelyä hän ei katso hyvällä. Emmi uskoo olevansa musta hevonen.

– Vaikka olen tällainen rimpula, niin sisua löytyy. Se voi yllättää monet, hän sanoo tiedotteessa.

Toni Korhonen, 48

Toni Korhonen Selviytyjät

Toni on tottunut laittamaan parastaan pelitilanteissa, kun pilliin vihelletään. Sekä yksin että tiimissä pelaaminen kutkuttavat urheilijan kilpailuviettiä, koska molemmat ovat hänelle tuttuja.

Tonille erähommat ovat tuttuja, eikä selviytyminen viidakossa jää tulenteosta tai kalastuksesta kiinni. Toni sanoo tottuneensa operoimaan myös vähällä ruoalla.

– Jos ei muutamaa tuntia jaksa olla syömättä, on vika miehessä, hän täräyttää tiedotteessa.

Tonilla on kilpailusta ristiriitaisia odotuksia. Hän uskoo urheilijataustan auttavan kilpailuissa, mutta ihmissuhdepeli pohdituttaa. Taktiikkana on oikeanlaisen sordiinon ylläpitäminen.

Marios Kleovoulou, 38

HesaÄijä Selviytyjät

Räppäri HesaÄijä eli Marious kertoo alittavansa aidan yleensä matalimmasta kohdasta arjessaan. Kilpailussa kyse ei ole arjesta vaan voitosta, jota hän lähtee tavoittelemaan viidakosta.

Sosiaalisesti lahjakas mies etsii tarkkailuaseman ryhmän keskivaiheilta. Hän ei aio tehdä isoja taktisia liikkeitä heti pelin alkuvaiheessa, eikä myöhemminkään – ainakaan liian isoon ääneen.

Kun sauna alkaa kunnolla lämmetä, aikoo porukan hauskuuttaja ryhtyä viilaamaan kulmahampaitaan.

– Valehtelu on välillä helvetin terapeuttista, hän kertoo tiedotteessa.

Bakari Diarra, 25

Bakari Diarra Selviytyjät

Amazing Race Suomi -seikkailussa kilpailijan vaistojaan väläytellyt muotisuunnittelija ei hämäänny aution saaren riisidieetistä. Herkkusuuksi tunnustautuva Bakari näkee askeettisen ympäristön tarjoavan tilaisuuden päästä kesäkuntoon.

Bakaria on vaikeaa saada tulistumaan. Vaikka se onnistuisikin, ei hän ole pitkävihainen, tai ainakin hyvä bluffaamaan. Vaarana bluffaamisessa on se, että mies saattaa innostua lyömään kaiken likoon silloin, kun pitäisi vielä hetki miettiä.

Hän uskoo heimon johtajan olevan pelin kannalta vaarallisessa asemassa. Sitä vastoin pääjehun wingman näkee hyvin joka suuntaan ja on poissa muiden tähtäimestä, mutta kuitenkin juuri siellä, missä päätökset tehdään. Sitä kautta Bakari hakee tietä finaaliin.

Jontte Valosaari, 43

Jontte Valosaari Selviytyjät

Jontte tunnetaan hänen musiikillisista ansioistaan, mutta nykyisin mies keskittyy työhönsä palomiehenä. Uusi elämänvaihe on vienyt Jonten perheineen kauas popmaailman säihkeestä. Hän sanoo saavansa vihdoin nauttia täysin siemauksin erakon elämästä metsän keskellä.

Jontesta löytyy suuri annos rauhallista isähahmoa, joten hänelle on helppo tulla puhumaan, ja mies kertookin olevansa tottunut olemaan monelle olkapäänä. Jontte ei aio kuitenkaan tehdä erävahvuuksistaan numeroa, ja olkapään sijaan tarjolla on kyynärpäätä tarpeen vaatiessa.

– Jos matkalla tule muutama uhri, niin ei voi mitään, Jontte sanoo tiedotteessa.

Reetta Ylä-Rautio, 21

Reetta Yl'ä-rautio Selviytyjät

Kullannuput-sarjasta kehuja saanut näyttelijä on tottunut olemaan esillä myös porukassa. Räväkällä naisella ei ole ongelmaa pitää juttua yllä aiheista, joista monet mieluummin vaikenevat. Reetta osaa myös kuunnella, mikä on varmasti tärkeä taito kilpailussa.

Vanha partiolainen ei hätkähdä alkeellisia olosuhteita, vaan hän näkee ne mahdollisuutena hankkia kokemuksia, jotka harvemmin ovat arjessa mahdollisia. Likainen peli ei tule kuitenkaan Reetalta luonnostaan. Hän pyrkii finaaliin reittiä, jonka jälkeen peilikuvan voi kohdata selkä suorana.

– Jotta pelin voi voittaa, pitää luottotyyppien olla mukana koko ajan, Reetta kertoo tiedotteessa.

Henriikka Rönkkönen, 40

Henriikka rönkkönen
selviytyjät

Selviytyjät on sekoitus nälkää, unettomuutta, pelkojen kohtaamista ja selän takana kieroilua. Juuri tämä saa kirjailijan syttymään. Henriikka tunnustautuu ohjelman faniksi, ja nyt nelikymppisenä hän kokee olevansa valmis mukaan itse.

– Kärsimys kiehtoo. No, ainakin katsojana, Henriikka pohtii tiedotteessa.

Sinkkuna olemista ja itselempeyttä käsittelevistä kirjoistaan tunnettu Henriikka on kulkenut pitkän tien löytääkseen henkisen tasapainonsa. Kiltti ja vilpitön kiiltokuva suojanaan hän uskoo pystyvänsä liikkumaan varjoissa tavoilla, jotka ovat siviilielämässä hänelle vieraita mutta kilpailussa välttämättömiä.

Henriikka ei aio antaa tasoitusta kilpailuissakaan. Hänen treenirepertuaariinsa kuuluvat muun muassa kiipeily ja uinti. Myös maraton tuli juostua aikanaan lähes treenaamatta.

Jenni Janakka, 38

Jenni Janakka Selviytyjät

Jenni on tekijänainen. Hän kirjoittaa, opettaa, juontaa, näyttelee ja esiintyy. Autiolla saarella on paljon tekemistä, ja jos kukaan muu ei tee mitään, ottaa Jenni ohjat omiin käsiinsä. Myös palautetta lorvailusta voi olla luvassa.

Sanavalmiin kirjailijan moraaliarvot ovat mummin perintöä, pelin pitää olla rehtiä ja suoraselkäistä.

– Osoitan kiukkuni puhumalla rauhallisesti ja selkeästi, Jenni sanoo tiedotteessa.

Jenni myös puhuu luontevasti intiimeistä asioista vieraassakin seurassa. Hän uskoo piirteen herättävän luottamusta, joka on kullanarvoista valuuttaa.

Jenni on empaattinen henkilö, joka herkistyy usein itkuun puhuessaan itselleen tärkeistä asioista. Jenni kertoo, että ei tunnista, milloin ilmassa on flirttiä.

Eino Heiskanen, 37

Selviytyjät
Eino Heiskanen

Putouksestakin tuttu näyttelijä on työssään tottunut hyppäämään muiden nahkoihin. Tästä voimasta on varmasti hyötyä myös alati muuttuvassa sosiaalisessa pelissä. Mies syttyy pakan sekoittamisesta ja sanoo olevansa aina valmis riskipeleihin.

– Kestän hyvin painetta. Pystyn toimimaan olosuhteissa, joissa en tiedä, mitä tapahtuu, Eino paljastaa tiedotteessa.

Sporttinen Eino aikoo ottaa isoa roolia myös kisaradoilla, sillä hänellä on taustaa niin seinäkiipeilystä, jousiammunnasta kuin kamppailulajeistakin. Mies ei halua jättää mitään sattuman varaan, vaan treenikaudella rakennettu huippukunto on viritetty osumaan napakymppiin oikeaan aikaan.

Max Blomfelt, 27

Maxin vahvuus on luonteva toimiminen ihmisten kanssa. Jos sosiaalisen median seuraajamääriä uskoo, on mies tehnyt sen suhteen asioita oikein.

Myös Selviytyjissä Max toivoo olevansa hahmo, jonka jokainen haluaa joukkueeseensa. Hän lupaa tarjota jatkuvaa kikkailua ja mielikuvituksellista pränkkiä.

Maxin monipuolisesta urheilutaustasta löytyy jalkapalloa, lumilautailua sekä vapaaotteluakin, josta hän on napannut nuorten SM-hopeaa muutamia vuosia sitten. Nopeita päätöksiä vaativissa tilanteissa miehen impulsiivisuus ja mielikuvituksellisuus voivat kääntää pöydän hänen edukseen.

Mikael Renwall, 27

Mikael Renwall Selviytyjät

Mikael on tottunut pitämään yllä positiivista fiilistä ja löytämään auringon ympäriltään. Päiväntasaajalla sitä on tarjolla joidenkin mielestä liikaakin, mutta hyväntahtoinen mies ei näe asiassa ongelmaa.

– Olen nuoresta asti unelmoinut haaksirikkoutumisesta autiolle saarelle ja kunnon Blue lagoon -elämästä, Mikael paljastaa tiedotteessa.

Mikael on tietoinen paratiisissa odottavista käärmeistä. Mies uskoo, että luotettava kaikkien kaveri pystyy pysymään taustalla ja iskemään silloin, kun sitä vähiten osataan odottaa. Tähtäimessä on silloin pelaaja, jonka käsien kautta narut kulkevat.

Mikael ei ota taka-askelia kilpailuissa, mutta leirielämän askeettisuus saa miehen hymyn hetkeksi hyytymään.

Mika Parikka, 35

Mika Parikka Selviytyjät

Mika on tuttu paitsi YleX:n aamuista, myös Erikoisjoukot-ohjelmasta. Sieltä käteen jäi kouluttajan ohje, jota voi soveltaa myös Selviytyjissä: ”Jos kärsitte, kärsitte hiljaa.”

Mika uskoo, että taustalta voi nousta vähin äänin finaalikahinoihin paremmin kuin eturivistä, jossa esilläolo kääntyy helposti itseään vastaan. Mies kertoo olevansa erinomainen kätyri. Mika aikoo tukeutua pelissä kaveriin, ja se tulee empaattiselta ja sosiaaliselta mieheltä luonnostaan.

Mikan vahvuudet eivät ole selviytymistaidoissa. Uni tai lähinnä sen puute jännittää miestä reissussa etukäteen eniten.

– En tiedä, miten saan unta ilman tyynyäni, Mika sanoo tiedotteessa.

Sita Salminen, 31

Sita Salminen Selviytyjät

Vaikuttaja on Petolliset-ohjelman voittaja. Hän pelkääkin parhaimman korttinsa paljastuneen heti kättelyssä.

– Kukaan ei tajunnut, että pystyn valehtelemaan niin paljon, Sita analysoi tiedotteessa.

Sita aikoo tarjota kovaa kyytiä myös Selviytyjissä, mutta sydämellä. Sosiaalisesti lempeä Sitan suunnitelmana on olla läsnä kaikille ja jutella pelistä kaikkien kanssa, mutta liittolaisia ei kannatakaan hankkia liikaa.

Suurimpana vahvuutenaan Sita pitää kykyä ennakoida muiden siirtoja ja analysoida myös omaa tekemistään. Hän katsookin itseään usein muiden näkökulmasta.

Selviytyjät syksyllä 2024 Nelosella ja Ruudussa.

Artikkeliin lisätty kuvat kello 9.54.

Seuraa meitä somessa