fbq
20240417, Helsinki. Au pairit -sarjan pressi. Kuvassa Liisa.

Liisa lähti Au paireihin valmistautumaan äitiyteen – näin kävi

Liisa sai todeta, että vanhemmuuteen uppoaa hurja määrä työtä.

Uusi Au pairit -kausi alkaa toukokuussa, ja tällä kertaa suosittu sarja kuvattiin aurinkoisella Maltalla. Välimeren auringon alle lähti tänä vuonna myös entuudestaan Yle Summerin Tiktokista tuttu Liisa, 20.

Liisa kertoi jo aiemmin lähteneensä au pairiksi, koska haaveilee perheen perustamisesta ja haluaa kerätä valmiudet äitiyteen lastenhoidon kautta. Maltalla häntä odotti suuri perhe; ruotsalainen äiti Michelle, italialainen isä Fabio sekä perheen kaksi lasta, 6- ka 1-vuotiaat Mia ja Alice.

Entuudestaan varsin vähän pienten lasten kanssa toiminut Liisa kertoo Au pairien pressitilaisuudessa lastenhoidon vaikeuden yllättäneen. Liisalla on pikkusisaruksia, mutta ei nuorempana tietenkään ollut vanhemman tai au pairin tavoin heistä vastuussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Se yllätti, miten vaikeaa se on. Siinä on niin paljon pieniä juttuja, jotka pitää ottaa huomioon. Esimerkiksi veistä ei voi jättää lavuaariin, vaan se pitää heti pestä ja laittaa pois. Se käy kyllä sataprosenttisesti järkeen, Liisa myöntää.

Muutkin turvallisuuteen liittyvät yksityiskohdat yllättivät, vaikka kaikki kävikin jälkeenpäin järkeen. Liisa kuitenkin oppi asioita nopeasti, ja turvallisuusseikatkin ovat yhä kirkkaana mielessä.

Liisa sai oppia paljon uutta lasten kasvatuksesta au pairina.

Yksi vaaratilanne lasten kanssa pääsi tapahtumaan, mutta siinä Liisa kertoo huolestuneensa oikeastaan turhaan.

– Leikimme hippaa, ja sitten kaksivuotias Alice juoksi, ja yritti ottaa minut kiinni. En nähnyt häntä, ja hän törmäsi minuun. Hän puraisi kieleensä, ja siitä alkoi tulla verta, Liisa muistelee.

Yllättävän suuri veren määrä säikäytti Liisan, mutta vanhemmat saapuivat onneksi pian paikalle ja totesivat, ettei hätää ollut.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Liisan kaipaamat äitiysvalmiudet löytyivät kuin löytyivätkin reissun aikana.

– En tiennyt, kuinka paljon se oikeasti vaatii. Olin itse niin pieni, kun pikkusisarukseni olivat pieniä, niin en nähnyt, mitä kaikkea vanhempani tekivät, että meillä oli hyvä lapsuus. Näin sen, että oikeasti saa tehdä kovasti töitä ja opetella, mikä kenenkin lempiruoka on ja kaikkea sellaista, Liisa pohtii.

Au pairien 11. kausi julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 8.5. klo 20.00. Yle TV2:ssa uudet jaksot nähdään ke–su 8.5.–12.5. kaksi jaksoa kerrallaan.

Seuraa meitä somessa