fbq

Homer Simpsonilla on tärkeä viesti suomalaisille: "Sydämeni pohjasta pyydän anteeksi"

Simpsonit-sarjan pääjehulta on julkaistu suomalaisille suunnattu video sosiaalisessa mediassa.

Homer Simpson lähetti terveisensä suomalaisille Disney+palvelun Facebook-sivulla julkaistulla videolla. Tällä hetkellä suoratoistopalvelussa on tarjolla Simpsonit-sarjan 34 kautta.

34. kauden kolmannen jakson aikana kaksi nuorta hakkeria keskeyttää jakson ja alkaa kiristää Disney-kanavaa esittämällä kaikkien aikojen hölmöimpiä, sarjasta muka leikkaamoon jääneitä Simpsonit-kohtauksia, kunnes saavat haluamansa lunnaat. 

Yksi näistä kiristäjien käyttämistä kohtauksista on nimeltään Homer Simpson pyytää Suomelta anteeksi. 

– Sydämeni pohjasta pyydän anteeksi sanojani upealta, upealta, upealta Suomen kansalta, Homer aloittaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Keltainen piirroshahmo kertoo tehneensä monta, monta, monta jaksoa, ja yhdessä niistä hän sekoitti Suomen Norjaan.

– Minulla on niin, niin, niin, niin paljon rakkautta ja arvostusta teitä suomalaisia kohtaan. Jos koskaan, ja tarkoitan sitä, olisin tiennyt, että viaton virheeni suututtaisi kokonaisen kansakunnan, olisin pitänyt suuni kiinni, Homer jatkaa.

– Ja nuo pelottavat lakimiehet jättimäisessä, todellakin jättimäisessä, niin jättimäisessä yrityksessä, jolle työskentelen... Heidän ei olisi tarvinnut luonnostella tätä lausuntoa.

– Jumalan siunausta teille ja kaikille Etelä-Amerikan kansoille… Mitä? Mitä tarkoitat, että tämä pitää ottaa uusiksi? Homer sanoo, kun hänet keskeytetään uuden sekaannuksen vuoksi.

Simpsonien tuoretta 35. kautta ei ole vielä julkaistu Suomessa, mutta tulevalla kaudella on viittauksia Suomeen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Animaatiosarjan 35. tuotantokauden 11. jaksossa Homerille tarjotaan työpaikkaa Shelbyvillen ydinvoimalasta, jossa on varsin suomalainen meininki. Kausi ei ole vielä katsottavissa Suomessa.

Simpsonien roolittajalla Bonita Pietilalla on suomalaiset sukujuuret, ja ainakin osin hänen ansiostaan Suomi on ollut ennenkin esillä Simpsoneissa, usein esimerkiksi saunaan ja suomalaisiin peleihin liittyvien vitsien kautta. 

Ehkä merkittävin Suomi-hetki sarjassa koettiin vuonna 2010, kun sarjan 21. tuotantokaudella osa Kurvailua curling-kentällä -jakson tapahtumista sijoittui Helsingin vuoden 1952 olympialaisiin.

Simpsonit Disney+-palvelussa sekä sekä Subilla ja Star Channelilla.

Seuraa meitä somessa