fbq

Sisäpiirin lähde syöpää sairastavasta kuningas Charlesista: "Hän on enemmän sairas, kuin annetaan ymmärtää"

Kuningas Charlesilla kerrottiin helmikuussa olevan syöpä.

Helmikuun alussa Buckinghamin palatsista tiedotettiin, että kuningas Charles III, 75, on sairastunut syöpään. Hovi ei ole kertonut, mikä syöpä on kyseessä.

Koko maailma miettiikin, miten Charles tällä hetkellä voi, ja kuinka sairas hän todellisuudessa on. Keskustelu siitä, että Charles voi todellisuudessa paljon huonommin, kuin hänen avustajansa kertovat, käy kuumana.

The Daily Beastin mukaan kuninkaan lähipiiri on kuiskinut viime aikoina, ettei hänen vointinsa ole ollenkaan hyvä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Charlesin virkailijat eivät vastanneet The Daily Beastin kommenttipyyntöihin. Tiimi teki selväksi aiemmin tänä vuonna, että he eivät tule antamaan tilannepäivityksiä kuninkaan terveydentilasta.

Charlesin syövästä tiedetään vain se, ettei kyseessä ole eturauhassyöpä. Kuninkaan tiedetään myös tekevän säännöllisiä vierailuja Lontooseen sädehoitoon.

The Daily Beastille on kerrottu, että Charlesin hautajaisjärjestelyjä päivitetään säännöllisesti. Kerrotaan myös, että asiakirja, jossa arvioidaan, mitä voitaisiin tehdä paremmin seuraavan hallitsijan kuollessa, kiertää Whitehallissa.

Valtion hautajaisten hallintovirasto kieltäytyi kommentoimasta väitteitä siitä, että Operation Menai Bridge -koodinimellä kulkevaa Charlesin hautajaissuunnitelmaa käsittelevää asiakirjaa päivitettäisiin säännöllisesti. 

Entinen työntekijä, joka on edelleen yhteydessä palveluksessa oleviin hovin virkamieheen kuitenkin kommentoi asiaa.

– Suunnitelmat ovat otettu esiin ja niitä päivitetään aktiivisesti. Se on ollut odotettavissa, sillä kuninkaalle on diagnosoitu syöpä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Perheen ystävät ovat todella järkyttyneitä siitä mahdollisuudesta, että Iso-Britannia voisi menettää kuninkaansa paljon aiemmin kuin kukaan oli kuvitellut, mutta he yrittävät pysyä positiivisina.

– Tietysti hän on päättänyt voittaa sen ja he tekevät kaikkensa sen eteen. Kaikki pysyvät optimistisina, mutta hän on todella hyvin sairas. Enemmän kuin annetaan ymmärtää, eräs perheen vanha ystävä kertoi.