fbq

Jopas! Vappu Pimiän vartalon ikä laskettiin kehonkoostumusmittauksessa – näin siinä kävi

Tiedätkö, mikä on oman kehosi metabolinen ikä?

Tv-juontaja ja yrittäjä Vappu Pimiä, 45, tunnetaan liikunnallisista elämäntavoistaan.

Ahkerasti erilaisissa jumpissa ja lenkeillä käyvä Vappu Pimiä paljasti tiistaina pyllynsä olevan vielä kipeä edellispäivän kuntotreeneistä. Siitä huolimatta juontaja suuntasi aamulla jo uusiin treeneihin ennen päivän työasioita.

Kuntotreenien jälkeen Vappu paljasti yllätysuutisia kehoonsa liittyen.

– Mä oon niin onnellinen. Vappu kolkytkolme vee. Kyllä! Mä täytän siis 46 vajaa parin viikon päästä, ja tota, kehonkoostumusmittaus näytti metaboliseksi iäksi 33. Mä oon aika tyytyväinen, Vappu jutteli hymyillen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nuorekas juontaja kiittelikin useampaa valmentajaansa ja ohjaajaansa hienoista tuloksista.

– Hyviä hommia saatu aikaan, Vappu iloitsi kiitosten kera.

Kertoi miehelleen uutiset

Kahden lapsen äiti jakoi ilouutiset kotona myös mökiltä kotiin saapuneelle Teemu-miehelleen. Ennen paljastustaan, Vappu oli kuitenkin loihtinut puolisolleen lounaaksi munakasta avocadolla ja paprikalla sekä tehnyt ruisleivän leikkeleen ja kurkkuviipaleiden kera. Ruokapöydässä Vappu päättikin kertoa kuulemansa asiat kropastaan.

– Ainiin! Arvaa mitä? Sun vaimos on 33-vuotias metaboliselta iältään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lause sai Teemun pään salamana kääntymään Vappua kohti silmät suurina.

– Mitäs siihen sanot? Sulla on kolmikymppinen vaimo. Mä tiedän, että sun tekis mieli sanoa vaikka ja mitä nasevaa, mutta sä voit vaan näyttää merkkiä, kuinka onnellinen sä oot, että sulla on näin nuorekas vaimo, Vappu naureskeli.

Vapun sometarinoissa hänen miehensä on usein mukana, mutta julkisesti Teemu on valinnut olla puhumatta kameran päällä ollessa. Joten tälläkään kertaa Teemu ei kommentoinut asiaa julkisesti, mutta jatkoi syömistä varsin tyynen oloisesti.

Kehon metabolinen eli niin kutsuttu aineenvaihdunnalinen tai fyysinen ikä lasketaan usein niin, että mitä suurempi henkilön lihasmassa on suhteessa rasvan määrään, sitä alempi on metabolinen ikä.

Metabolista ikää verrataan henkilön oikeaan ikään: jos metabolinen ikä on oikeaa ikää selkeästi korkeampi, voi olla hyvä esimerkiksi aloittaa kuntoilu. Jos metabolinen ikä on sama tai alhaisempi kuin oma ikä, ollaan oikealla tiellä. Metabolia eli aineenvaihdunta muuttuu ihmisen ikääntyessä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy