fbq
Kuningas Charlesilla todettiin syöpä 5. helmikuuta. Hän on 74-vuotias. Vierellä kuningatarpuoliso Camilla.

Kuningas Charles turvautuu hengelliseen guruun syöpähoitojen keskellä

Kuningas Charlesilla on hyvät välit kreikkalaiskatoliseen munkkiin.

Britannian kuningas Charlesin, 75, syöpädiagnoosista uutisoitiin alkuvuonna.

Syöpä löydettiin sairaalavierailun yhteydessä, kun Charles oli hoidettavana eturauhasen liikakasvun vuoksi. Hovi ei ole tiedottanut minkälaisesta syövästä on oikein kysymys, mutta tiedossa on, ettei kyseessä ole eturauhassyöpä.

Syöpädiagnoosin jälkeen Charles aloitti heti syöpähoidot. Hän on vetäytynyt edustustehtävistä ja vähentänyt muutenkin työntekoa.

Brittilehti The Sun uutisoi, että Charles on kääntynyt sairautensa myötä ystävänsä, kreikkalaiskatolisen munkin, arkkimandriitta Ephraimin, 67, puoleen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lehden mukaan Charles on kysynyt puhelimitse hengellisiä neuvoja Kreikassa luostaria isännöivältä kirkonmieheltä.

Törkeä temppu! Prinssi Harryn uskotaan rikkoneen miljoonasopimustaan

Kaksikko on ollut ystäviä yli 25 vuoden ajan. Charles ja Ephraim lähentyivät vuonna 1997 tapahtuneen prinsessa Dianan traagisen kuoleman myötä.

Charles on vieraillut vuosien saatossa monta kertaa Athos-vuorella sijaitsevassa Vatopédin luostarissa Pohjois-Kreikassa.

Tiettävästi Charles rakastaa paikkaa, sillä hän voi meditoida ja rukoilla siellä kaikessa rauhassa ilman häiriötekijöitä. Lehti arvelee, että myös Charlesin isän, prinssi Philipin kreikkalaiset sukujuuret luovat Charlesille turvallisuudentunnetta luostarissa.

The Sun tavoitti arkkimandriitta Ephraimin kommentoimaan Charlesin yhteydenottoa.

– Charlesilla on hengellistä hienostuneisuutta, henkistä elämää. Hän ja minä olemme olleet yhteydessä diagnoosista lähtien ja uskon, että hän selviää, Ephraim summaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Prinssi Harryltä ja Meghanilta tulossa elokuva ja tv-sarja