fbq

Prinssi Harry saa kylmää kyytiä isältä! Kuninkaalta poikkeuksellisen rajuja päätöksiä

Kuningas Charles on niin kiireinen, ettei ehdi tavata Britanniaan työmatkalle tullutta kuopustaan.

Prinssi Harry saapui eilen tiistaina Britanniaan hoitamaan Invictus Games -tapahtumaan liittyviä velvollisuuksiaan.

Harry ei tapaa lyhyen vierailun aikana isäänsä, kuningas Charlesia, sillä kuninkaan kerrotaan olevan niin kiireinen, ettei tapaamiselle ole aikaa.

Syöpään sairastunut Charles on vastikään palannut sairauslomalta takaisin edustustehtävien pariin. Isä ja poika kohtasivat viimeksi helmikuussa, kun Harry lensi kotoaan Kaliforniasta tapaamaan isäänsä syöpädiagnoosin uutisoimisen jälkeen.

Harryn edustaja on kommentoinut julkisuuteen, että isän ja pojan tapaaminen on ikävä kyllä mahdotonta kuninkaan täyden kalenterin vuoksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Erikoinen ajoitus

Tiistai-iltana Buckinghamin palatsista kajahti vielä toinenkin ikävä tosiasia prinssi Harryn kannalta.

Hovi ilmoitti, että kuningas Charles nimittää vanhimman poikansa, prinssi Williamin, Britannian armeijan ilmavoimien everstiksi. Titteli on lähinnä seremoniallinen.

William nimitetään everstiksi ensi viikolla järjestettävässä tilaisuudessa.

Uutinen saattaa jurppia Harrya, sillä Harry taisteli takavuosina kyseisissä ilmavoimissa Afganistanissa. Yleinen otaksuma oli, että Charles nimittäisi siten Harryn kyseiseen pestiin, mutta nyt se menikin Williamille.

Charles on itse ollut ilmavoimien eversti viimeiset 31 vuotta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Daily Mail -lehti ihmettelee ilmoituksen ajankohtaa. Kuningas tiedotti Williamin ylennyksestä vain kaksi tuntia sen jälkeen, kun kuningas kertoi olevansa liian kiireinen tapaamaan Harrya.

Prinssi Harryn ja lapsuudenperheensä välit ovat rakoilleet jo vuodesta 2018 lähtien.

Harry kertoi taannoin haastattelussa Williamin arvostelleen hänen morsianvalintaansa. Keväällä 2020 Harry ja vaimonsa herttuatar Meghan jättivät brittihovin työt ja muuttivat Yhdysvaltoihin. Sittemmin Harry ja Meghan ovat arvostelleet brittihovia tv-haastattelussa ja omassa Netflix-sarjassaan. Harry arvosteli isäänsä ja veljeään kovasanaisesti myös Varamies-elämäkertakirjassaan.