fbq
Australia Nicole Kidman Hugh Jackman

Nicole Kidmanin ja Hugh Jackmanin väheksytty elokuva muokattiin tv-sarjaksi – ”Australia ei menestynyt hyvin USA:ssa, mutta…”

Baz Luhrmannin vuoden 2008 Australia-elokuva sai penseän vastaanoton. Uusi sarjaversio alkaa Disney+:lla sunnuntaina 26. marraskuuta.

Vuonna 2008 ilmestyi Nicole Kidmanin ja Hugh Jackmanin tähdittämä elokuva Australia. Sen ohjasi muun muassa elokuvat Elvis (2022), Moulin Rouge (2001) ja Romeo + Juliet (1996) tehnyt Baz Luhrmann.

Nyt elokuva saa pidennetyn sarjaversion, nimeltään Faraway Downs. Disney+:n sarjassa on yhteensä kuusi osaa, ja kestoltaan se laajenee yhteensä noin neljään tuntiin. Lisäkestoa sarjalle on saatu käyttämällä alkuperäisen elokuvan pois leikattuja kohtauksia.

Tarina kertoo Kidmanin esittämästä lady Sarah Ashleystä, joka matkustaa Australiaan kohdatakseen omapäisen miehensä ja pakottaakseen tämän myymään valtavan kokoisen karjatilan, Faraway Downsin, josta sarjan nimikin tulee. 

Ennen kuin Sarah pääsee perille, hänen miehensä murhataan ja Sarah joutuu taisteluun paikallisen karjaparonin King Carneyn kanssa. Sarah yhdistää voimansa komean karjapaimenen, Hugh Jackmanin esittämän Droverin kanssa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Meryl Streep, Nicole Kidman ja Naomi Watts saivat haukut niskaansa - muistatko nämä kohahduttaneet elämäkertaelokuvat?

Hugh Jackman ja Nicole Kidman sarjassa Faraway Downs.

Vaikka elokuva oli taloudellisessa mielessä menestys, Luhrmannin kerrotaan olleen tyytymätön sen saamaan penseään vastaanottoon varsinkin kriitikoilta. Faraway Downs -sarjan voidaankin tulkita olevan hänen uusintayrityksensä saada kokonaisuudelle arvostusta.

Tom Hanks sai Elvis-kuvausten aikaan koronan ja jouduimme keskeyttämään projektin. Pelkäsin jo, että koko Elvis-elokuva jää tekemättä, ja mietin, että mitä nyt voisin tehdä, Luhrmann kertoi USA Todayn haastattelussa.  

– Olin Australiassa kuvaamassa muita juttuja ja mieleeni tuli, että voisin syventää Australia-elokuvan teemoja. Tajusin, että televisiosarjana se onnistuisi luontevasti. Ja täytyy muistaa, että Australia ei menestynyt hyvin USA:ssa, mutta Euroopassa se on yhä selvästi suosituin teokseni, Luhrmann painottaa.

Nicole Kidman on kertonut olleensa pettynyt omaan suoritukseensa Australia-elokuvassa.

– Nicole teki sarjaversiota varten joitakin dubbauksia vanhoihin vuorosanoihinsa ja keskustelimme jatkuvasti. Nyt hän kertoi, että näytti alkuperäisen elokuvan läheisilleen ja kuuleman mukaan Australia on Nicolen perheen suosikkielokuva. Hän myönsi itsekin, ettei tajunnut sen hienoutta silloin vuosia sitten, Luhrmann kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Luhrman on myös itse kertonut halunneensa syventää tarinan Australian alkuperäisasukkaisiin liittyvää ulottuvuutta lisäämällä sarjaan mukaan muun muassa uutta musiikkia ja graafisia elementtejä. Sarjan musiikkina kuullaan muun muassa Electric Fields -duon uusi kappale Anpuru.

Faraway Downs julkaistaan Disney+:lla sunnuntaina 26. marraskuuta.

Seuraa meitä somessa