fbq
20211026 HELSINKI. Game of Games -pressi. Janne Kataja ja Aku Hirviniemi. PHOTO: ATTE KAJOVA

Muistatko nämä Aku Hirviniemen ja Janne Katajan yhtiön elokuvat ja tv-sarjat? Yksi pyörii elokuvateattereissa

Näyttelijäduon tuotantoyhtiö Hihhihii Oy on jättänyt vapaaehtoisen konkurssihakemuksen.

Janne Katajan ja Aku Hirviniemen tuotantoyhtiö on jättänyt vapaaehtoisen konkurssihakemuksen. Janne ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa 15. huhtikuuta. Tuotantoyhtiö perustettiin vuonna 2022, ja se on tuottanut useita elokuvia ja tv-ohjelmia.

Näyttelijäduon yhtiön tuottama Kyllä isä osaa -elokuva pyörii tällä hetkellä elokuvateattereissa. Elokuva pohjautuu samannimiseen 90-luvun legendaariseen tv-sarjaan. Sen päärooleissa nähdään sarjastakin tutut Tom Lindholm (Isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jarno Jokinen (Jussi). Elokuva sai ensi-iltansa 28. maaliskuuta ja on kerännyt 14. huhtikuuta mennessä 146 587 katsojaa. 

Hihhihii Oy -tuotantoa ovat myös elokuvat Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljet sekä Swingers.

Kyllä isä osaa -elokuva
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tuotantoyhtiön tuottama Hymyä!-sarja on esitetty C Morella vuonna 2022, ja se oli määrä esittää MTV3-kanavalla alkuvuodesta 2024. MTV veti sarjan pois kevätkauden ohjelmistostaan Aku Hirviniemeä koskevan negatiivisen julkisuuden vuoksi. Aku näyttelee sarjan pääosan. Hymyä! on tositapahtumien inspiroima sarja lehtimies Urpo Lahtisesta, hänen lähi- ja ystäväpiiristään sekä liikekumppaneistaan Hymy-lehden kulta-aikana 1970-luvulla.

Muita yhtiön tuottamia tv-sarjoja ovat muun muassa Keihäsmatkat, Kuokkavieras Kataja ja Eropäiväkirjat. Keihäsmatkat on draamakomedia suomalaisen seuramatkailun kuoltavuosista 70-luvulla. Kuokkavieras Kataja -ohjelmassa Janne heittäytyi suomalaisten vieraanvaraisuuden armoille. Ohjelma on katsottavissa MTV Katsomossa. Eropäiväkirjat -sarjassa seurataan viiden hiljattain eronneen ihmisen elämää vihan, syyllisyyden, häpeän ja yksinäisyyden keskellä.

Hihhihii Oy on keskittynyt elokuva- ja tv-tuotannon lisäksi muun muassa tapahtumatuotantoon, kiinteistöbisnekseen sekä lelukauppabisnekseen. 

Kahden edellisen tilikauden aikana tappiota oli kertynyt yhteensä 630 172 euroa, ja lisäksi yritystä rasittaa seitsemän miljoonan euron velat. Asia selviää yrityksen viimeisimmistä tilinpäätöstiedoista.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa