fbq

Joonas Saartamo tutkii isoisänsä salaisuutta: "Löysin syitä siihen miksi minä olen kuka olen"

Tutkimusmatka muodostui Joonakselle käänteentekeväksi hänen koko elämänsä kannalta.

Näyttelijä Joonas Saartamo (Munkkivuori, Sekunnit) ei saanut koskaan tavata isoisäänsä, toisen maailmansodan aikaista kaukopartioupseeria Hannes Vehniäistä, jonka toimista ei puhuttu edes perhepiirissä. 

Joonasta eivät sota-asiat toisaalta kiinnostaneetkaan, ennen kuin ikää alkoi kertyä ja elämäntilanne muuttui perheenlisäkyksen myötä. Joonas selvittää isoisänsä salaisuutta dokumenttielokuvassa Tiedustelijat, joka saa ensi-iltansa marraskuussa.

Tutkimusmatka muodostui Joonakselle käänteentekeväksi hänen koko elämänsä kannalta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Lähdin etsimään Hanskia, isoisääni ja löysin kaukopartiomatkoja, hiljaisuutta, herkkyyttä ja rinkan täynnä syitä siihen miksi minä olen kuka olen, Joonas sanoo elokuvan tiedotteessa.

Joonas Saartamo kilpailee tällä hetkellä Nelosen Suuressa seikkailussa.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Ari Matikainen, joka on useissa aiemmissa töissään käsitellyt Suomen osallisuutta toiseen maailmansotaan, sekä sen merkitystä jälkipolville.

– Sukupolvien yli siirtyvä sodan vaikutus hämmentää kerta toisensa jälkeen. Kiinnostavaa on se, miten vähän ihminen on loppujen lopuksi muuttunut, vaikka mielestämme olemme tulleet kauas noista ajoista. Elokuva on osaltaan myös kunnianosoitus niille, jotka kantoivat raskaita taakkoja sodassa ja sen ulkopuolella, hän kertoo.

Elokuva sisältää runsaasti ennennäkemätöntä materiaalia niin kaukopartio-osasto Vehniäisestä, kuin itse Hannes Vehniäisen kotiarkistosta. 

Tiedustelijat-elokuvan asiantuntijana ja toisena kirjoittajana on toiminut historioitsija Mikko Polvari.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tiedustelijat elokuvateattereissa 15. marraskuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa