fbq
Liisa_Rintaniemi_pk_c24e54b4a8.jpg

Meteorologi Liisa Rintaniemi paljastaa: Aloitin urani jalkapuolena

MTV3:n Huomenta Suomessa vuonna 2003 ensimmäistä kertaa tv-kameroiden edessä ollut Rintaniemi teloi jalkansa vähän ennen ensimmäistä lähetystään. Tapaturman aiheuttivat paksupohjaiset narusandaalit.

– Aloitin urani jalkapuolena. Katsojat eivät sitä tienneet, koska ruutu rajattiin niin, ettei minun jalkapakettini näkynyt. En pystynyt seisomaan sääkartan edessä, mutta onneksi lähetykset tehtiin ulkopaviljongissa, jossa sain istua koko lähetyksen ajan, Rintaniemi muistelee.

Yksi Rintaniemen liki 20-vuotisen uran kohokohdista on se, kun hän viime syksynä sai vihdoin oman nimikkomyrskyn eli Liisa-myrskyn. Myrskyt nimetään perinteisesti sen nimipäivän mukaan, jona myrsky esiintyy. Liisan päivä on marraskuussa, joka on Suomessa melko myrskyistä aikaa.

 – Nimikkomyrskyä tuli kytättyä monta vuotta, ja monesti se liippasikin läheltä. Sen saaminen on henkilökohtaisesti iloinen tapahtuma, mutta myrskyistä puhuttaessa pitää aina muistaa, että ne voivat joskus aiheuttaa ihan materiaalista ja inhimillistäkin vahinkoa.

 Meteorologin uran varrelle mahtuu myös synkempiä päiviä. Rintaniemi oli vuorossa, kun pääkaupunkiseudun teillä sattui maaliskuussa 2005 Suomen historian laajin kolarien suma, joka vaati myös kuolonuhreja. Tapahtumien taustalla oli jäisen tihkusateen aiheuttama huono ajokeli.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

 – Mietin jälkeenpäin, olisinko voinut omalla toiminnallani jotenkin vaikuttaa siihen, tiedottaa huonosta ajokelistä paremmin tai jotain, Rintaniemi pohtii.

 Tällä hetkellä Rintaniemi opiskelee työnsä ohella lääkäriksi. Vastikään alkoi hänen opintojensa kuudes eli viimeinen vuosi. Rintaniemi on jo tehnyt lääkärintöitä, kuten opintojen loppuvaiheessa on tapana. Sitä, jäävätkö sääkartat lopullisesti taakse valmistuessa, Rintaniemi ei osaa kommentoida. 

 – Minulla ei ole vielä itsellänikään siitä käsitystä. Pidän työstäni meteorologina, ja tällä hetkellä olen tehnyt sitä yhtä aikaa lääkärintöiden kanssa, mutta pitää katsoa, minne tie vie, kun valmistun.

Seuraa meitä somessa