Tavallinen Virtanen - AlfaTV

MOT-Matti palaa ruutuun

Veteraanitoimittaja Matti Virtanen aloittaa uuden keskusteluohjelman AlfaTV:llä.

AlfaTV uudistaa linjaansa, kun kanava aloittaa uutistuotannon syksyn aikana. Samoihin aikoihin AlfaTV:llä aloittaa uusia ajankohtaisia keskusteluohjelmia, joista yksi on pitkän linjan toimittajan Matti Virtasen isännöimä Tavallinen Virtanen.

– Kanavalla on idea, että joka arki-ilta tulee yksi ajankohtaisohjelma. Minua pyydettiin yhtenä tekijänä mukaan, Virtanen kertoo.

– Sovimme, että teen vuoden loppuun asti tiistai-iltaan keskusteluohjelmaa vakavista aiheista vapaalla tyylillä ja mielenkiintoisten vieraiden kanssa, Virtanen tiivistää.

Olympialaisia syynätään

Vaikka kyseessä on ajankohtainen, yhteiskunnallisia aiheisiin keskittyvä keskusteluohjelma, niin Virtanen painottaa, ettei esimerkiksi päivänpolttavaa politiikkaa käsitellä. 

– Se on enemmänkin tiistai-iltojen Sanna Ukkola Liven ja perjantain Viikon Parkkosen sektoria. Siellä on enemmän vieraina poliitikkoja, Virtanen kertoo.

– En itsekään sulje poliitikkoja pois, mutta minun ohjelmassani puhutaan enemmän yhteiskunnan ja kulttuurin laajemmista ilmiöistä ja vaikkapa maailmankatsomuksellisista asioista.

Esimerkiksi ensimmäisen jakson aiheena on edellisenä sunnuntaina päättyneet Tokion olympialaiset ja olympialiike laajemminkin. Vieraina ovat Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Sari Essayah ja urheilupolitiikassa pitkään vaikuttanut Ilkka Kanerva.

– En sano, että olympialaiset ovat täyttä sontaa, mutta liikkeen ympärille liittyy niin paljon epämääräisyyksiä ja kriisejä, että sitä on hyvä tutkia tarkemmin.

Aivoinfarkti säikäytti

Virtanen työskenteli 16 vuotta Helsingin Sanomissa ja perään toisen samanmittaisen pätkän Yleisradiossa vuosina 1998–2014. Suurelle yleisölle hän tuli tutuksi MOT- ja A-Studio -ohjelmien toimittajana. 

Lyhyen Talouselämä-pestin jälkeen hän jäi eläkkeelle saatuaan aivoinfarktin vuonna 2019.

– Jonkin aikaa oli pelkona, että puhekykyni vaurioituisi, mutta olen kuntoutunut hyvin. Hienosti tämä paskanjauhaminen näyttää yhä sujuvan, mies nauraa.

– Jatkan toimittajan ja kirjoittajan töiden tekemistä oman toiminimen kautta, ja sen myötä tuli tämä AlfaTV:n projektikin.

Vaikka tulevan kauden jaksoteemoja on jo valmiina, niin esimerkiksi vieraiden nimiä Virtanen ei uskalla vielä antaa.

– Minulla on kymmenkunta keskustelijaa jo sovittuna alustavasti, mutta päivämääriä ei ole lyöty lukkoon. Siksi en ala huutelemaan nimiäkään. Mutta lupaan, että mukana on esimerkiksi taloutta, filosofiaa ja keskustelua suomalaisuudesta – siitä, mikä meitä yhdistää ja erottaa, Virtanen luettelee.

Tavallinen Virtanen alkaa AlfaTV:llä tiistaina 10. elokuuta kello 19.30.


Teksti: Toni Keränen I Kuva: Docendo, Jukka Salmi10.08.2021 08:00
Katso myös
Sanna Ukkola häädettiin BB-talosta
MOT selvitti: Tosi-tv:n pimeämpi puoli
Luvassa visuaalisempaa uutisjournalismia