fbq
20230523 HELSINKI. STUDIO VIIVI. Veronica Verho. KUVA: ATTE KAJOVA

Veronica Verhon treenikäytös kerää kritiikkiä – tästä on kyse

Keskustelupalstalla puidaan kuntosalilla kuvaamista.

Monen muunkin vaikuttajan ja julkisuuden henkilön tavoin myös Veronica Verho jakaa aktiivisesti somesisältöä elämästään. Tärkeässä osassa elämää on urheilu, joten Veronica jakoi luonnollisesti seuraajilleen videomateriaalia myös tiistaina (27.2.), kun hän kävi suositulla ryhmäliikuntatunnilla.

Töölössä sijaitseva TRIB3-bootcamp-studio on suosittu treenipaikka monien vaikuttajien keskuudessa, ja hikistä treeniä onkin nähty monissa laajan yleisön saavuttaneissa Instagram-tarinoissa.

HIIT-treenit tapahtuvat vanhassa elokuvateatterissa "discovaloissa", ja ne tunnetaan hyvin rankasta maineestaan.

Veronicakin jakoi tarinoihinsa videoklipin treenistä, jossa tekee tehokasta burpeeta eli yleisliikettä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Mul on aina sellanen olo et tekisin näitä henkihieverissö mut kun katon näitä videoita niin oon hitaampi ku etana, Veronica päivittelee videoklippinsä yhteydessä.

Veronica jakoi vielä kaksi tarinaa treenistään; yhden, jossa esittelee urheilusuorituksen jäljiltä punoittavia kasvojaan, ja toisen, jossa lysähtää ilmeisesti rankan jumpan päätteeksi selälleen maahan.

Veronica Verho ja Juhani Koskinen laittoivat ökykotinsa myyntiin – hintapyyntö hengästyttää!

Ilmeisen viattomat tarinat ovat saaneet aikaan keskustelua anonyymissä keskustelusovellus Jodelissa, jossa Veronican julkiseksi jaetut videot eivät ole kaikkien mieleen.

- Miks ton Veronica Verhon pitää kuvata tuolla tribellä niin että taustalla oleviakin näkyy (naurava emoji) ei ois kiva joutua jonkun stooriin tietämättään, kysellään pitkän ketjun aloitusviestissä.

Heti alkuun aloittajalle huomautetaan, että paikallaolijoiden kanssa oltiin mahdollisesti sovittu asiasta, jolloin jokainen Veronican videolla näkyvä henkilö olisi antanut suostumuksensa kuvaamiseen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Toinen jodlaaja kuitenkin kertoo, että oli itse kyseisellä tunnilla, eikä kuvaamisesta puhuttu erikseen.

- Mielestäni voi kuvata niin ettei näy muita taustalla, mutta rasittavaa jatkuvasti pelätä joutuvansa kuvauksen kohteeksi javarsinkin kun melko suuren yleisön tavoittavat ko. videot, sama henkilö jatkaa viestiään.

Veronica on innokas kuntoilija.

Sovelluksen käyttäjät pysyvät anonyymeinä, joten kommenttien totuudenmukaisuudestakaan ei ole varmuutta.

Muutkin kommentoijat kertovat, etteivät pidä treenin kuvaamista asiallisena, jos taustalla näkyy muita ihmisiä tunnistettavasti.

- Jooh syy miks en käy enää trib3lla. Tästä on ollu useesti keskusteluja ja trib3en laitettu myös palautetta, mut vastaavat lähinnä vittuillen takas, todetaan eräässä kommentissa.

Jodelissa tuodaan ilmi esimerkiksi se, että yksityisyyttään suojelevat ihmiset saattavat olla tunnistettavissa videon taustalla kevyestä sumennuksesta huolimatta. Lisäksi viesteissä käy ilmi, että sama asia on häirinnyt monia jo aiemmin, eikä Veronica yksin ole ainoa julkisuuden henkilö, joka on jakanut tällaisia videoita treenistä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vau! Veronica Verho yllättää tyylimuutoksellaan

Kuntosalilla kuvaaminen on usein esille nouseva aihe, johon on luonnollisesti monia näkökulmia ja mielipiteitä. Minilex-sivuston mukaan kuvaaminen on sallittua julkisilla paikoilla, kuten kaduilla ja metsissä sekä esimerkiksi kouluissa ja kirjastoissa. Yksityisissä tiloissa, kuten kodeissa ja muissa yleisöltä suljetuissa paikoissa kuvaaminen taas on kiellettyä ilman kohteen lupaa.

Puntit.fi-sivustolla puolestaan kerrotaan, että kuvaaminen on yleensä sallittua kuntosalilla, mutta kuvissa näkyviltä ihmisiltä tulisi pyytää lupa ennen kuvien jakamista someen. TRIB3:n sivuilla tai sosiaalisessa mediassa ei oteta kantaa siihen, onko treeneissä kuvaaminen sallittua.

Veronican jakamalla videolla hänen taustallaan olevien ihmisien kasvot eivät erotu, mutta heitä voi silti pitää tunnistettavina. 24 tuntia näkyvillä pysyvät tarinat julkaistiin tiistaina aamupäivästä. Veronicalla on noin 270 tuhatta Instagram-seuraajaa, joten tarinoidenkin tavoittaman yleisön voi uskoa olevan varsin laaja.