fbq

Unelmahäät-pari puolustautuu loanheittäjiltä: "Aina on niitä huutajia..."

Unelmahäiden Reeta ja Miika harmittelevat, että heidän elämästään syntyi realitysarjassa liioiteltu kuva.

Unelmahäät-kauden ensimmäisessä jaksossa  (11.3.) nähdyt savolaiset Miika ja Reeta ovat joutuneet kuulemaan jaksostaan ikävää palautetta. Reetaa on paheksuttu Miikan pomottajaksi.

Miikan ja Reetan osallistuminen Unelmahäiden tekemisen ei ole kuitenkaan epäreilun loanheiton myötä mennyt mönkään. Sarjaan osallistuminen oli heistä mukavaa.

- Ensimmäisenä kuvauspäivänä jännitti, mutta kameran unohti kohta kokonaan. Kuvaustiimi oli niin kivoja tyyppejä. Kuvauspäivät vaan olivat vähän pitkiä, Kun tulevat tänne niin kaukaa, niin monenlaistahan pitäisi tapahtua, että saavat kaikkea kuvatuksi, Miika sanoo.

Reetakaan ei ollut ennen Unelmahäitä saanut kurkistaa median kulissien taakse, ja oman reality-jakson kuvattavana oleminen tuntui hauskalta ja uudelta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Huonotapaisia palautteenantajia

Jaksosta moni sai kuvan, että Reeta olisi hirmuinen bridezilla, joka vain käskyttää Miikaa.

- Itse jakson nähdessä siitä kyllä yllättyi, millainen kuva meistä voi sen perusteella tulla, Reeta pohtii.

- Ei ihan oikeanlaista kuvaa kyllä tullut, Miika sanoo.

- Tuli ja ei tullut samaan aikaan. Kaikille ei vain ehkä välity se, miten meidän välinen dynamiikka tai sarkastinen huumori toimii, kaikella rakkaudella, Reeta sovittelee.

Unelmahäät-parin suhde ajautui karille: "Tajusin, että ei saakeli..."

Hän on saanut hieman myös ihan henkilökohtaista palautetta. Sen antajat ovat kieltäneet Reetaa käyttäytymästä kuten ohjelmassa "Koska pitää arvostaa komeaa miestä ja minä olen ihan kamala akka", Reeta sanoo rauhallisesti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Mutta somessahan sitten riittää sitä paskanjauhantaa. Anonyyminä on varmaan helppo purkaa omaa mieltään tai jopa oloaan. Ihan tietoisesti olen jättänyt googlaamatta, mitä siellä sanotaan. Ei se yllätä, että netissä käyttäydytään kuten käyttäydytään.

"Menen omillani niin kuin pitää" 

Miika tuumaa, että ohjelman näkökulma ei aina ole samanlainen kuin arki.

- Jotain jää pois ja jotain taas ylikorostuu. En minä ihan oikeasti ole tossun alla. Menen ja teen niin kuin minun pitää omillani. Mutta olen kyllä ihan erilainen luonteeltani kuin Reeta, Miika kertoo.

Unelmahäät-pari Janne ja Kirsi nähtiin Sex Tape Suomessa – seuraavaksi heidät halutaan Temppareihin

Hän sanoo olevansa rauhallinen, ja toteaa suoraan, että arki voi käydä monimutkaiseksi, jos on liian monta asiaa hoidettavana yhtaikaa.

- Minä olen se ripeämpi, mutta ei Miika sen alle jää. Vahvuuteni on organisointi, joka ei ole Miikan vahvuus. Minä, mies, lapset, koti... Niissä minä olen se kalenteri. Just se tekee sen huumorin, että olen niin pomo. Miika puolestaan pohtii rauhallisesti ja voi olla pohtiessaan paljon hiljaisempi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yksin kylmään veteen

Parilla on kyllä myös sanottavansa sarjan tekemisestä. 

- Näin jossain jutun, jonka mukaan tuotanto pohjustaa pareja siihen media- ja somepyöritykseen. Ei meille kyllä tullut sellaista tuotannolta missään vaiheessa, tai siis ainakaan minä en huomannut, jos tuli, Reeta sanoo.

Hän kertoo, että kanavalla kuitenkin tukea on tarjolla, jos meno alkaa käydä liian levottomaksi.

Unelmahäät-kohuparin valtava elämänmuutos – Henna ja Mikko Mäkinen jättivät Suomen

Reeta uskaltaa sanoa näkemyksensä tuotannosta, ja suo sen myös somekansalle.

- Oman näkemyksen saa ja pitää sanoa, kunhan sanoisi rakentavasti, miettii, mitä voisi parantaa eikä vain väitä jotain tai puhu katkerana.

Reetan ja Miikan liitossa molemmat kyllä pääsevät ääneen. Näin oli myös Seiskan heitä haastatellessa.

Sekä yhteisen lapsen vanhemmat että Reetan aiemman suhteen lapsen kaitsijakaksikko on puheissaan vähän epäsavolainenkin.

Vastuu ei siirry kuulijalle, vaan pari puhuu faktoista. He pohtivat muiden sanomista suhteuttaen sitä tilanteeseen ja miettivät, miten puheita tulkitaan eivätkä jänkkää näkemyksiään.

Katsomme jatkossakin

Miika aikoo katsoa Unelmahäiden tulevat jaksot, ainakin tältä kaudelta, vaikka oma palaute ei reilulta tuntunutkaan. Samaa sanoo myös Reeta.

Hei eivät myöskään ainoastaan katso tulevia jaksoja, vaan sumeilematta uskaltavat kannustaa muitakin mukaan.

- Rohkeasti mukaan vaan, Miika toteaa lyhyesti.

- Rohkeasti ja omanlaisesti, erilaisesti. Erilaisuuskin on vahvuutta. Ihan sama, mitä enemmistöä ja vähemmistöä kukin on tai mitä malleja omassa päässä suhteille on ja mitä avioliitosta tahtoo.

Tässä ovat uudet Unelmahäät-parit – naispari tapasi toisen odottaessa kaksosia

- Maailma on muuttunut niin paljon ja niin nopeasti suvaitsevaiseksi. Onhan sitten somessa aina niitä huutajia. Siitähän ei kannata välittää, vaan tuoda se oma juttu näkyviin meidän kaikkien rikkaudeksi, Reeta suitsuttaa.

Unelmahäät nähdään TV5:llä maanantaisin kello 21 sekä suoratoistopalvelu Discovery+:ssa. Tähän asti on nähty 7. tuotantokauden kolme ensimmäistä jaksoa.

Ennen vuonna 2018 alkanutta TV5:n Unelmahäitä TV2 pyöritti aivan samaa ohjelmaa nimellä Satuhäät vuosina 2004-2016. Nyt siis pyörii tavallaan ohjelman 20. kausi. Miikan ja Reetan jakso oli kauden ensimmäinen, 11.3. esitetty, ja se löytyy Discovery+:sta.