fbq

Tässä ovat parhaat ystävänpäivän tv-sarjat – muistatko nämä ihanat klassikot?

Tv-sarjojen maailmasta löytyy useita rakkauteen ja ystävyyteen liittyyviä teoksia. Katso listasi muutaman klassikon ja uutuuden ystävänpäivän kunniaksi.

14. helmikuuta vietetään ystävänpäivää, ja yksi tapa juhlistaa sitä on katsoa aiheeseen keskittyviä sarjoja ja verestää samalla omia ystävyyssuhteitaan. 

Esimerkiksi suoratoistotarjonnasta löytyy iso liuta sarjoja, jotka keskittyvät ystävyyteen ja joissa nähdään mitä ihanimpia kaveruksia. Katso listasi parhaat ystävyyssarjat, joten popparit tulille ja jalat pöydälle.

Ne tunnetuimmat ystävykset  lienevät ysärisuosikki Frendit, joka keskittyy nimensä mukaisesti kuuden päähenkilön elämään, kommelluksiin sekä ystävyyteen. 

Courteney Coxin, Jennifer Anistonin, Lisa Kudrow'n, Matt LeBlancin, Matthew Perryn ja David Schwimmerin tähdittämä sarjan suosio ei ole hiipunut, vaikka sen ensijakson ilmestymisestä on kulunut jo 28 vuotta. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sarja pyörii Avalla ja Subilla. Lisäksi se on katsottavissa kokonaisuudessaan HBO Maxilla. Myös sarjan erikoisjakso Friends: The Reunion on nähtävissä HBO:lla.

Näin Matthew Perryn kuolema vaikutti Frendien katsojalukuihin

Frendit

Toinen ystävyyssuhteistaan tunnettu sarja on Sinkkuelämää ja toki myös sen jatkosarja And Just Like That...

Sarjassa seurataan newyorkilaisten ystävysten edesottamuksia niin parisuhteissa, deittailussa kuin heidän keskinäisissä väleissään. 

Sinkkuelämää-sarjassa päähahmoina nähtiin neljä naista: Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) ja Miranda Hobbes (Cynthia Nixon).

Jatkosarjassa Samanthaa näytellyttä Kim Cattrallia ei enää erimielisyyksien vuoksi nähty kuin piipahtamassa. Kolmikko sai kööriinsä lisää kuitenkin uusia ystäviä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sinkkuelämää ja And Just Like That… ovat katsottavissa HBO Maxilla. 

Sinkkuelämää-Carrien viiden dollarin hame kaupattiin jäätävään hintaan

Sinkkuelämää

Rillit huurussa -tilannekomediasarja kertoo kämppiksinä asuvista fyysikoista Sheldonista (Jim Parsons) ja Leonardista (Johnny Galecki) sekä heidän ystäväpiiristään.

Kaksikolla ei ole niinkään kokemusta rakkaussuhteista. Naapurissa asuva hemaiseva Penny (Kaley Cuoco) saa Leonardin ihastumaan korviaan myöten. Sarjan edetessä he alkavat seurustella, ja muillekin alkaa kehkeytyä erinäisiä suhteita.

Sarja ei suinkaan keskity pelkästään suhdekiemuroihin, vaan tilanteisiin ja kommelluksiin, mitä päähenkilöt arjessaan kokevat. 

Sarja on katsottavissa HBO Maxilla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Rillit huurussa

Vuonna 1998 ilmestyneessä Dawson`s Creek -sarjassa seurataan teinikaveruksia Dawsonia, Joeyta, Paceya ja Jeniä sekä heidän elämäänsä ylä- ja alamäissä. 

Sarjan pääosissa ovat muun muassa James Van Der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams ja Joshua Jackson

Sarja on katsottavissa Netflixissä. 

Dawson's Creek

Vuodesta 1985 vuoteen 1992 pyörinyt komediasarja Tyttökullat  kertoo kolmesta varttuneemmasta ystävyksestä Dorothy Zbornakista (Bea Arthur), Rose Nylundista (Betty White), Blanche Devereauxista (Rue McClanahan) sekä eläkeikäisestä Sophia Petrillosta (Estelle Getty), jotka asuvat saman katon alla Miami Beachissa.

Sarja on katsottavissa Disney+-palvelussa.

Ovatko Tyttökullat ja Sinkkuelämää-naiset oikeasti samanikäisiä? – Todellisuudessa eivät

Tyttökullat

Vuonna 2000 alkanut Gilmoren tytöt -tv-sarja on komediallinen draamasarja, jossa yksinhuoltaja äiti Lorelai (Lauren Graham) ja hänen tyttärensä Rory (Alexis Bledel) elävät elämäänsä kuvitteellisessa Stars Hollow -pikkukaupungissa. Nämä neidot ovat tunnettuja nerokkaasta sanailustaan.

Vuonna 2016 Gilmoren tytöt sai jatkoa minisarjan muodossa. Gilmore Girls: A Year in Life -jatko-osassa Rory on kasvanut aikuiseksi ja kamppailee elämänsä suunnan kanssa. Lorelai on edelleen yhdessä mielitettynsä Luke Danesin (Scott Patterson) kanssa.

Sarja on katsottavissa Netflixissä.

Brittiläinen Heartstopper-sarja perustuu Alice Osemanin samannimiseen sarjakuvaan. Charlie (Joe Locke) ja Nick (Kit Connor) ystävystyvät yllättäen, ja pian he huomaavat, että ystävyydessä voi olla kyse jostain isommasta. Sarja on kasvutarina, joka käsittelee teinirakkautta ja nuoren elämää.

Sarjan molemmat kaudet ovat katsottavissa Netflixissä.

Emily in Paris -sarjassa yhdysvaltalainen Emily Cooper (Lily Collins) saa sattumankaupalla unelmatyön Pariisista. Hän tasapainoilee uudessa maassa ja kaupungissa ystävyyden, rakkauden ja työn välillä. Sarjaa on tehty jo kolme kautta, ja neljäs on luvassa.

Draamakomedian voi katsoa Netflixistä.

emily_inparis_paeaekuva_6fb2c1bb5d.jpg

Brittiläinen Lovesick-sarja lähestyy rakkautta ja ystävyyttä hieman eri näkökulmasta. Dylan (Johnny Flynn) saa tietää, että hänellä on klamydia. Dylan ystävineen alkaa metsästää entisiä tyttöystäviä tiedon välittämiseksi. Surkeiden sattumusten myötä Dylan löytää rakkauden ystävästään Eviestä (Antonia Thomas).

Sarja löytyy Netflixistä.

Sinkkuelämää-tähti halutaan Emily in Paris -sarjaan – tämä tiedetään tulevasta kaudesta

Uunituore Sinä päivänä -tv-sarja pohjautuu David Nicholssin samannimiseen romaaniin. Emma Morley (Ambika Mod) ja Dexter Mayhew (Leo Woodall) tapaavat sattumalta valmistujaispäivän juhlissa. Juhlat venyvät kaksikon osalta yömyöhään. Tapaamisen piti olla vain yhden illan juttu, mutta siitä muodostuikin 20 vuoden ystävyys. Pääpari seilaa ystävyyden ja rakkauden välimailla ennen lopullista päätöstään.

Sarjan voi katsoa Netflixistä.

Seuraa meitä somessa