fbq
epa08005338 (FILE) Britain's Prince Andrew, Duke of York arriving at Murdoch University in Perth, Western Australia, Australia, 02 October 2019. Prince Andrew is facing a backlash following his Newsnight interview in which he defended his friendship with Jeffrey Epstein after lawyers who represent 10 of the billionaire predator’s victims branded the royal unrepentant and implausible and demanded that he speak to the FBI. EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Prinssi Andrew'n kammottava tv-haastattelu pian Netflix-elokuvana – tuottaja paljastaa kulissien juonittelut

Uutuusleffa Scoop vie katsojan BBC-studioon ja Buckinghamin palatsiin.

Vuonna 2019 brittiprinssi Andrew teki elämänsä virheen: hän suostui BBC:n Newsnight -ajankohtaisohjelman haastatteluun, jossa toimittaja Emily Maitlis tenttasi prinssiä hänen elämänsä kenties suurimmasta mokasta eli suhteistaan vangittuun seksuaalirikolliseen Jeffrey Epsteiniin ja ihmiskaupan uhriin Virginia Giuffreen.

Pr-katastrofiksi nimitetyssä haastattelussa Andrew esitti erikoisia väitteitä, joilla hän yritti perustella, ettei hän ole voinut syyllistyä Giuffren väittämiin asioihin. Giuffre oli muun muassa väittänyt Andrew'n olleen hikinen, mutta prinssi vetosi siihen, ettei hän pysty hikoilemaan, sillä menetti sen ominaisuuden Falklandin sodassa. Andrew myös naureskeli haastattelun aikana, eikä osoittanut katumusta tai myötätuntoa Epsteinin uhreja kohtaan. 

Elokuva perustuu samannimiseen muistelmateokseen, jonka kirjoittaja on Newsnightin tuottaja Sam McAllister. Hän työskenteli Emilyn ja hovin kanssa tiiviisti haastattelun aikoihin.

Sylvester Stallone paljastaa yllättävän suosikkinsa seuraavaksi Ramboksi: "Olemme toistemme vastakohtia"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Elokuva seuraa McAllisteria tv-haastattelun kulisseissa, joissa juonitellaan ja käydään tiukkoja neuvotteluja Buckinghamin palatsin kanssa.

Musikaali kohuprinssistä

Andrew’n roolissa nähdään näyttelijä Rufus Sewell, joka on tuttu muun muassa elokuvista Ritarin tarina (2001), Silmänkääntäjä (2006) ja Netflix-sarjasta The Diplomat. Toimittajaa näyttelee Gillian Anderson, ja brittinäyttelijä Billie Piper esittää Sam McAllisteria.

Scoop ei ole ensimmäinen Andrew’n haastattelusta tehty filmatisointi. Kaksi vuotta sitten Ison-Britannin Channel 4:llä esitettiin komediamusikaali Prince Andrew: The Musical, joka löyhästi perustui prinssin kohuhaastatteluun.

Tanskan kuningatar Margareeta sai arvostetun palkinnon parhaasta elokuvapuvustuksesta - tältä romanttiset asut näyttävät

Andrew on myöntänyt ystävyytensä Epsteiniin, mutta kiistänyt jyrkästi yhteytensä amerikkalaisen liikemiehen ja tämän liittolaisen Ghislaine Maxwellin pyörittämään ihmiskauppaan, jossa kaksikko paritti nuoria naisia ja alaikäisiä teinityttöjä varakkaille ja vaikutusvaltaisille miehille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa