fbq
Harry_Palmer_Paa_7f79e3f73d.jpg

Salainen agentti Harry Palmer saa oman sarjan – brittituotannossa seikkaillaan myös Suomessa

James Bondista, Jack Ryanista, Jason Bournesta ja monista muista ikonisista vakoojahahmoista on viime vuosina tehty uusia tv- ja elokuvaversioita. Yksi vain on puuttunut joukosta – Harry Palmer. Vaan eipä puutu enää, sillä brittisarja Salainen agentti Harry Palmer ilmestyy Yle Areenaan perjantaina 8.4. 

Yli 20 vuotta sitten ilmestynyt rikossarja Raid tekee paluun – juonenkäänteissä otteita tosielämästä

Len Deightonin kirjoihin perustuvia Harry Palmer -elokuvia ilmestyi tiiviisti 1960-luvulla, jolloin ne nauttivat suurta kansansuosiota. Nimiroolia esitti legendaarinen, kahdesti Oscarilla palkittu Michael Caine. Kuten monet muutkin tuntemamme agentit, on Harry Palmer britti. 

Kuusiosaisen uutuussarjan tyylikkäänä mutta inhimillisenä agenttina esiintyy Peaky Blinders-, Skins- ja Black Mirror -sarjoista tuttu Joe Cole. Ylen tiedotteen siteeraamassa haastattelussa Cole kuvailee Palmeria eräänlaiseksi anti-Bondiksi. Myös sarjan televisiokäsikirjoituksen tehnyt, BAFTA-palkittu John Hodge, sanoo Palmerin olevan pikemminkin pikkukivi, joka pyörii ihmisten kengissä. 

– Hän on huoneen fiksuin ihminen, mutta ei sano sitä ääneen. Minusta hän on paljon samaistuttavampi kuin Bond ja paljon mukavampaa seuraa, Hodge sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hodgen mukaan Palmerin suhteet naisiinkin ovat paljon tasa-arvoisempia ja tasapainoisempia kuin hänen virkaveljellään. 

Bond-näyttelijä esittää uusnatsipomoa Ylen uutuussarjassa Ridley Road – perustuu tositapahtumiin

Suomessa tuoreeltaan nähtävä sarja perustuu Deightonin vuonna 1962 julkaistuun kirjaan The Ipcress File. Kylmän sodan aikaan sijoittuva tarina saa alkunsa Berliinistä, jossa auktoriteetteja kammoava Harry on brittiarmeijan palveluksessa. Jäätyään kiinni mustan pörssin kaupoista Harry pelastautuu tarttumalla tarjottuun oljenkorteen ja ryhtyy vastentahtoisesti Britannian vakoojaksi.

Salainen tehtävä kuljettaa Palmeria Berliinistä Lontooseen ja Beirutista Tyynellemerelle – Helsinkiä unohtamatta. Etsiessään kadonnutta tiedemiestä Harry kohtaa vaaroja, petoksia, aivopesua ja mahdollisesti myös kohtalokkaan romanssin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhuu perjantaina Suomen eduskunnalle – lähetys nähdään tv:ssä

Joe Colen lisäksi sarjassa esiintyvät muun muassa Tom Hollander (Ylpeys ja ennakkoluulo), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody) ja David Dencik (No Time to Die). Tekijätiimissä on myös suomalaisosaamista. Sarjan digitaalisia efektejä etenkin Suomeen sijoittuvissa kohtauksissa ovat olleet luomassa Jani Teräväinen ja Petri Erkkilä linjatuottajanaan Jupe Louhelainen.

Suomelle kultaa kansainvälisessä formaattikilpailussa Ranskan Cannesissa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Salainen agentti Harry Palmer kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Torstaista 21.4. alkaen sarjaa esitetään myös TV1-kanavalla kello 22.00.

Seuraa meitä somessa